Aşk ve üreme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ryua
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 37
  • Görüntüleme Görüntüleme 895
  • Etiketler Etiketler
    aşk
Aşk bir OKB'dır.

Bu olgunluğa eriseli çok.oldu. Saydığın şeyler temel ve basit konular.

Üniversitede farklı seyler aramaya hiç gerek yok. Gelmisiz 20 yasina. Tercih ettigin bölüme göre eğitim alıyorsun yahu. Onlar seni mesleğe hazirlamiyor ama sen kendini bir balta tutacak hale getirebilirsin. Eğitim kurumu sana eleştirisel düşüneyi vs. öğretiyor olabilir ama devamında ne kadar karşılığını alacagin sana kalmış.

Herkes istediğini dusunmekte serbest. Size göre karşılıklı cikardir, bana göre değil. Kimse bunu uzun süreli bir ilişkinin içinde barinmadan pek kestirmez. Şu an konu cikar olsaydı bile sağlanacak cikar minimum olurdu. Millet redpill, borsa kaplanı falan diye kafayı yedi geçmiş olsun bu ülkeye.

Son düzenleme:
Aşk sadece üreme içgüdüsünden mi doğar? Yoksa daha derin anlamı, anlamları var mıdır?
Kısaca, bu gün konumuz p*rn*!

Aşk sadece üreme içgüdüsünden mi doğar? Yoksa daha derin anlamı, anlamları var mıdır?

Üreme içgüdüsünden doğar. İnsan beyni şu güzel diye diye onu arzular. Bu da onun üreme içgüdüsünü açıklar ancak şu anki zamanda bir bölüm insan güzellikten çok zekayı ön plan olmak almakta ve en mantıklısı budur.

Şahıslarla problemim yok ama aşkı sadece biyolojik ve üremenin itici gücünden başka bir şey görmeme fikri sağlıklı değildir.

Bana göre bu kişiler bağlanma sorunu yaşamış olabilir, kötü aşk deneyimi yaşamış olabilir, erken dönem çocukluk yaşantısında sağlıklı bir aile yapısı olmaması olabilir, narsistik savunma olabilir, kendi içindeki ruhsal ve duygusal boşluğu aşkı değersizleştirerek telafi ediyor olabilir, belirsiz olandan uzak durup kontrol kaybı kaygısı yaşıyor olabilir.

Yani kusura kalmayın, insan kompleks ve derin bir varlık ve onu sadece maddeye indirgemek oldukça yanlış ve sağlıksızdır. Aşkı ciddi anlamda yaşayan birine bunları söyleseniz "aynen kardeşim" der size alayla bakar. Aşk insanın yaşayabileceği güzel bir duygudur ve aşkın yanında herhangi bir duyguyu biyolojiye indirgemek insanın o derin yapısını göz ardı eder ve direkt acaba duygularla ilgili bir patoloji mi var sorusu geliyor benim aklıma.

@DarthGorsoy mutluluklar dilerim! Herkesin aşkı sağlıklı ve gerçek şekilde yaşaması dileğiyle...

@DarthGorsoy @Andar Han

Size dediğim gibiymiş. Çözdük bu işi elhamdülillah! Boş adam değiliz QIEIWIQUA

Buradaki konu farklı, ama olay aynı. Duyguları entelektüelleştirmek ve maddeye sığdırmak. Bir savunma mekanizması.

Son düzenleme:
Bunun psikolojide bir yeri vardır elbet
E tabii var, ben de onu diyorum. Freudyen psikanalitik kuramda savunma mekanizmaları var. Bastırma, yansıtma, süblimasyon, regresyon, yer değiştirme, bölme, rasyonalizasyon... Ve bunlardan bir diğeri entelektüelleştirme. Aşkı sadece üremenin bir parçası görenlerin entelektüelleştirme yaptığını düşünüyorum.

Aşk için şu anki görüşüm, aşırılık olduğu yönünde ki olguların aşırılığı, doğruyu saptırması ile değerlendirilebilir. Aşk; insanı kör edebilecek bir şey ise, pek tabii ki tehlikelidir. Dikkatli olunması elzemdir.

Sadece üremeye bağlanabilir mi? Sanmıyorum. Bu, insanı hafife almak olur. Her şey, her insan için fayda ve zarar yönünden ilerlemiyor. Aşk, üreme organlarını yitirmiş bir karşı cinsi de kabul edebiliyor. Ya da aynı cinse de yönlenebiliyor.

Her şeyi madde ile ilişkilendirmek tek başına yeterli değil, ortada manevi itkiler de mevcut.

Şahsen ben Aşk'ın kalıcı olduğunu düşünmüyorum Aşk hevesle çok benzer bir kardeştir.

@harbis, mümkün tabii. Nefret de aynı düzlemdeki bir duygudur. Parlar, yanar, etki eder ve söner. İfrat ve tefritten kaçınmak lazım.

Şahsen ben Aşk'ın kalıcı olduğunu düşünmüyorum Aşk hevesle çok benzer bir kardeştir.
@harbis, mümkün tabii. Nefret de aynı düzlemdeki bir duygudur. Parlar, yanar, etki eder ve söner. İfrat ve tefritten kaçınmak lazım.
"Aşk başı döndürür, sevgi dünyaları döndürür."

İlk zamanlardaki o tutku yerini bağlılık, sadakat ve samimiyet temsili olan sevgiye bırakmalıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…