vDes

Başarılı
Merhabalar,

Yaşım 19. Geçirdiğim bir ameliyat nedeni ile istersem askerlikten muaf alabiliyorum. Gidersem de risk oluşturacak bir durumum yok. Şimdi size sormak istiyorum, gitmeli miyim? Nasıl bir deneyim kazanabilirim? Gitmeme değer mi? Annem gitmemi istemiyor, askerliği boş bir şey olarak değerlendiriyor. Yeni dönemde askerlik yapmış kişilerden duymak daha iyi olur; çünkü eskiden daha bi' farklıydı. Görüşlerinizi merak ediyorum. Lütfen sadece askere gitmiş kişiler fikir belirtirse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Yaşım 19. geçirdiğim bir ameliyat nedeni ile istersem askerlikten muaf alabiliyorum. Gidersem de risk oluşturacak bir durumum yok. Şimdi size sormak istiyorum, gitmeli miyim? Nasıl bir deneyim kazanabilirim? Gitmeme değer mi? Annem gitmemi istemiyor, askerliği boş bir şey olarak değerlendiriyor. Yeni dönemde askerlik yapmış kişilerden duymak daha iyi olur; çünkü eskiden daha bi' farklıydı. Görüşlerinizi merak ediyorum. Lütfen sadece askere gitmiş kişiler fikir belirtirse sevinirim.

Askerlik bence çok önemli bir tecrübe. Ciddi bir sağlık sorunun yoksa obez değilsen git, askerliğini yap.
Orada sivil hayatta görsen yüzüne bile bakmayacağın insanlarla birlik beraber olmayı öğreniyorsun, emir almayı öğreniyorsun, dünyanın senin etrafında dönmediğini öğreniyorsun.
Disiplin ve düzen kazanıyorsun ki iş hayatında çok yardım eder.
Ben olsam giderdim. Hem ileride arkadaşların komik askerlik anılarını anlatırken böm böm bakmazsın. D

Merhabalar,

Yaşım 19. Geçirdiğim bir ameliyat nedeni ile istersem askerlikten muaf alabiliyorum. Gidersem de risk oluşturacak bir durumum yok. Şimdi size sormak istiyorum, gitmeli miyim? Nasıl bir deneyim kazanabilirim? Gitmeme değer mi? Annem gitmemi istemiyor, askerliği boş bir şey olarak değerlendiriyor. Yeni dönemde askerlik yapmış kişilerden duymak daha iyi olur; çünkü eskiden daha bi' farklıydı. Görüşlerinizi merak ediyorum. Lütfen sadece askere gitmiş kişiler fikir belirtirse sevinirim.
2023 6 ağustosda anjio oldum bende gitmek istiyodum sanki askerlik boy gösterisi adam oldum demek gibi diye düşünüyordum şimdi 2.üniversiteyi okuyorum ve başta muaf kalacaksın diyen kalp doktorum rahatsızlığın kalmadı seni spordan muaf olarak askere alabilirler dedi bende sonuna kadar gitmemek için haklarımı kullanacağım çünkü kusura bakmasın kimse fakat vatani görev dediğiniz askerlik artık çocuk oyuncağı gibi oldu 6 ayda gitsen 1 ayda gitsen tatil gibi millet eğlenmeye gidiyor 6 ay sürecine gelirsek elimde işim var o 6 ayda kazandığım parayı çıkartıyorum zaten diyosan bedelli git gel o da yok diyosan gitme boşuna vakit kaybı otur üniversitene bak ya da yaşın 20lere gelmeden bi iş tutma imkanın varsa otur elin bi iş tutsun o 6 aylık vakitte iş öğrenirsin daha çok seni kurtarır

Merhabalar,

20 yil once olsaydi git derdim. Anani bacini koruyacaksin sonuçta derdim. Hatta o kafayla da gittim. Ama bakiyorsun ki malum kişinin oglu testis kanseriyim deyip askerlik yapmamis ama bir sene sonra da cocugu olmus. Simdi kalk sen askerlik yaptim diye gurur duy kendinle. Enayi gibi hissediyor insan kendini.