Askerlik yaptın mı?

• Evet

Oy: 14 20,3%
  • Hayır

Oy: 53 76,8%
  • Bedelli Yaptım

Oy: 2 2,9%

• Oy verenlerin toplamı
    69
Acemilik Antalya, ustalık Erzincan. Güzel yerler.

Kışlaya göre yapacagın işin kapsamı değişir; misal yazıcılık ve çaycılık iyidir, yorulursun ama iyi askercilik oynarsan üzerine gelen fazla olmaz.
Kimisi gün boyu ot biçer, araba temizler, onbaşılık yapar, karşılama mangasına katılır, hazır kıtaya mensup olur, nizamiyede çalışır, haberci olur, şoför olur, hekime yardımcı olur, mutfakta çalışır, kazancı olur, garson olur vs... çevrene uyum sağlamaya çalışmazsan askerliğin rahat geçmez.

Henüz yapmadım, kaza geçirdim 2 ay kadar önce. Ayağıma 1 ay evvel 13 vida 1 plak takıldığından muayene olmam da gerekiyor. Heyet ne karar verecek merak içindeyim.

Geçmiş olsun kardeşim. Allah şifanı versin inşallah. Muhtemelen muaf olma durumunda olabilir. Genellikle bu gibi durumlarda genelde askerliğe uygun olunmuyor. Tabii heyetin bileceği bir iş.

Merhaba arkadaşlar,

Askerlik yaptınız mı? Yaptıysanız nerede yaptınız? Askerliğiniz nasıldı?

Ben Acemi birliğimi Çanakkale'de usta birliğimi ise Kahramanmaraş'ta Jandarma olarak 1 sene 6 ay olarak yaptım. 1997/4 devre varsa selam olsun. :D
Erzincan 59. Topçu Eğitim Tugay Komutanlığı, 367 KD.
9 yıl ne ara geçmiş be.

Henüz yapmadım, kaza geçirdim 2 ay kadar önce. Ayağıma 1 ay evvel 13 vida 1 plak takıldığından muayene olmam da gerekiyor. Heyet ne karar verecek merak içindeyim.
Garanti olarak muafiyet veriliyor vida olmasi yeterli 1 tane.

2021'de bitti Ankara yedek Asb. 1 yıl kadar yaptim cok meşakatli iş bana gore degilmis onu anladim. Goreve basladiktan sonra hevesim kactiydi fakat simdiki aklim olsa kalirdim. Özledim acikcasi. Yine cagirsalar ayaklarim popoma vura vura giderim. 😅

Askerliğin gereksiz olduğunu düşünen insanlar var. Korkup yapmak istemeyen, ezilirim düşüncesiyle gitmek istemeyenler var. Komutandan sürekli dayak yerim diye gitmek istemeyenler var. Ama askerde dayak yok diyen bir kişi eğer böyle diyorsa, muhtemelen yalan konuşuyordur. Çünkü yalan yok ben bir iki defa yedim. :D

Askere gitmemek için birçok sebep oluyor maalesef. Bunlardan birisi ailesi ile beraber yaşayıp uzak yaşamak istemeyen elemanlar, genelde zengin aileleri çalışmayan evde sürekli bilgisayar başında oturup 7/24 takılanlar. Ailesiyle sürekli vakit geçirenler.

Ben 1 yıl 6 ay yaptım. Son 6 ay kala kendi isteğim ile kaldım. Devam edecektim fakat sağlık sorunlarım nedeniyle ne yazık ki devam edemedim. Çünkü uzman olacaktım.

Bunu unutmayın, askerde 6 ay kalırsanız 6 ay daha yapma imkanınız doğuyor; eğer çok isterseniz bölük komutanınız ile görüşüp, uzmanlığa kadar gidebiliyorsunuz. Silah altında iken kafanız rahat oluyor.

Aynı birlikte kalma imkanınız var, diyelim ikinci 6 ayda aynı birlikte veya uzman olduktan sonra aynı birlikte kalma imkanı doğuyor; bazı aileler şey düşünüyor, işte benim oğlum uzman olursa doğuda savaşmaya gidecek. Öyle bir şey yok. Her uzman olan savaşa gitmiyor. Uzmanlık eğitimleri biraz ağır oluyor tabii ki buna katlanabilirsen her türlü sorun yok, ondan sonra kafan çok rahat oluyor.

Senin aynı birlik içerisinde olduğun görev yerinde; sana görev belirliyorlar, diyelim uzman olduktan sonra nöbet tutuyorsun, veya muhaberatta takılıyorsun. Ha bazıları çok istiyor işte ben Şırnak'ta yapmak istiyorum, veya beni doğunun en uç tarafına gönderin diyende var ona görede değerlendiriyorlar. Birçok insan türleri ile karşılaşıyorsun çünkü. Bazıları kafadan sıyırık, ve psikolojisi bozuk olan ağır Rdm'li insanlar ile karşılaşabiliyorsun ki ben çok karşılaştım.

Merhaba arkadaşlar,

Askerlik yaptınız mı? Yaptıysanız nerede yaptınız? Askerliğiniz nasıldı?

Ben acemi birliğimi Çanakkale'de usta birliğimi ise Kahramanmaraş'ta jandarma olarak 1 sene 6 ay olarak yaptım. 1997/4 devre varsa selam olsun. :D

Sevgili arkadaşlarıma kardeşlerime büyüklerime ben de birkaç şey anlatmak istiyorum. Küçükken Atatürk ve bayrak sevgisini çok güzel aşılamışlardı bana. Çocuk aklıyla Atatürk gibi asker olacağım onun gibi olacağım derdim benim askerlik hayalim çocukluktan geliyordu. Yıl 2018 daha 20 yaşındayım babamla birlikte aldığım Palio ise 14 16bin liraydı istersem askerliğe gitmeyebilirdim bedelli parası 15bin TL idi. Ancak bu parayı vermeden askerliğe gitmeyebilirdim çünkü muayenede sağlık sorunlarım gözüktüğü için doktor doktor gezip "askerliğe elverişlidir komando olamaz" kağıdını alarak muayeneyi geçerek asker olabildim. Belki ben öyle düşünüyorum belki yine alırlardı ama çok uğraştım asker olamazsam vs çünkü hayalimdi. Acemiliği bilecikte usta birliğini Diyarbakır'da yaptım. 1 yıl çok zor geçti. Yanlış anlaşılmasın kimseyi kötülemek için demiyorum sokakta selam vermeyeceğin kişilerle muhatap olmak askerliğin en zor tarafıydı. Ne nöbet tutmak ne sabah kalkmak zordu. Sadece Atatürk'e söz verdiğim için yaptım.

Askere çoğu kişi gitmek istemiyor, Devletin gençlere teşvik etmesi lazım, bedelliyi bilerek kaldırmıyorlar çünkü sağlam para kırıyorlar oradan. Üstelik bedelli ödeyen bile askere gidiyor. Sistemin değişmesi lazım Bedelli ödeyen hiç gitmeyip ayrı bir kağıt almalı. Zorunlu gidenler ise maaşa bağlanmalı devlet tarafından, en azından asgari ücret veya fazlasını bağlasalar gençler 6 ay boş demezler gidenler olur iş gibi görüp.