Merhaba, ÖSYM yerleştirme sonuçlarını açıkladı, maalesef atanamadım. 175 boyundayım, 130 kiloyum. Kaç kilo olduğumuz zaman askerlikten muaf olabiliyoruz? Boy-kiloyu girdiğim zaman tüm siteler "askeri hastaneye sevki uygundur." yazısı çıkıyor.
Detaylar
Kim cevapladı?O öyle bir şey değil hocam. Kilo limiti var ama 2-3 sene sonra tekrar kontrol ediyorlar kilo verdiniz mi diye sanırım. Yani sırf askerlikten yırtacağım diye kilo alınmaz.
Dusan Vlahovic
Üyecik
Boya göre standart ağırlık tablosundaki üst sınırdan en az 41 kg fazlalık diye biliyorum.
Kiloyla uğraşmak yerine "psikolojim iyi değil" falan diyerek çürük raporu almaya çalışın.
Çok zayıf olsa da oluyordu sanırım.O öyle bir şey değil hocam. Kilo limiti var ama 2-3 sene sonra tekrar kontrol ediyorlar kilo verdiniz mi diye sanırım. Yani sırf askerlikten yırtacağım diye kilo alınmaz.
Kiloyla uğraşmak yerine "psikolojim iyi değil" falan diyerek çürük raporu almaya çalışın.
O öyle bir şey değil hocam. Kilo limiti var ama 2-3 sene sonra tekrar kontrol ediyorlar kilo verdiniz mi diye sanırım. Yani sırf askerlikten yırtacağım diye kilo alınmaz.
Yani bu boy ve kilo ile girsem kontrollerden sonra muaf olabilir miyim?
Eğer değerler yetiyorsa 1 sene erteliyorlar, diğer senede aynı durumda kabul edilirseniz muaf oluyorsunuz. Bu şekilde biliyorum.
Şimdi araştırdım, yapay zekaya falan da sordum. 175 boy için sınır 113 kiloymuş, yani 17 kilo fazlam gözüküyor. Kesin olarak kontrollerden sonra muaf olursun yazıyor.
klaizee 11
Üstün
Bilgiler güncelse yüksek ihtimalle doğrudur. Gelecek sene de aynı durumda olursanız tamamen muaf oluyor olmanız lazım.Şimdi araştırdım, yapay zekaya falan da sordum. 175 boy için sınır 113 kiloymuş, yani 17 kilo fazlam gözüküyor. Kesin olarak kontrollerden sonra muaf olursun yazıyor.
atilla01 16
Başarılı
Şimdi araştırdım, yapay zekaya falan da sordum. 175 boy için sınır 113 kiloymuş, yani 17 kilo fazlam gözüküyor. Kesin olarak kontrollerden sonra muaf olursun yazıyor.
Yüksek ihtimal seneye tekrar kontrole gidersin. Seneye de benzer kiloda çıkarsan muaf olursun. Bazı doktorlar kafasına göre kilosu fazla olsa da geçiriyor, o durumda da itiraz etmen lazım. Zaten günümüzde askeriyeye gitmek patates soyup tuvalet temizlemekten geçiyor. Vakit kaybı.