Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

seneskilic

Becerikli
Merhaba arkadaşlar,

Bugün evimin salonuna bir avize bağlamaya çalıştım ancak tavan asmolen olduğu için 10 cm delmeme rağmen herhangi bir betona denk gelmedim. Avizemin ağırlığı da yaklaşık 3 kg ve askı aparatı ile bağlanan avizelerden. Dübel deliğe sıkıca oturmuyor çünkü beton olmadığı için köpük rahatlıkla eziliyor. Bu nedenle vida da tam kuvvetli bir kavrama ile sıkamıyor.

Bu asmolen tavana avizeyi nasıl bağlayabilirim, bir yolu var mı?

Avize modelim:

Özellikle elektrikçi bir arkadaş varsa destek olabilirse çok mutlu olurum :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba,

Aşağıdaki gibi bir dübel takılması gerekiyor ancak bu dübel tipine uygun vida benim avize montaj ayağına uygun değildi. Bu nedenle şöyle bir yol izledim: Arap yapıştırıcı adı ile bilinen epoksi yapıştırıcı aldım. Klasik dübelin etrafına bu yapıştırıcıyı sürdüm ve dübeli asmolene yapıştırdım. Yine güvenliği arttırmak için vidayı sıksam da asma aparatının altına da arap yapıştırıcı sürdüm ve avizeyi yapıştırarak montaj ettim. Maalesef asmolen için iş zor.

1736766196542.webp
Beton illa ki vardır. Asmolen tavana avize asılması yani dediğiniz gibi; asmolen taşıyıcı bir plaka değil, o avize düşer. Apartmandaysanız sabah yöneticiden rica edip nereye astığına bakmanız lazım. Eşit ölçüde yapıldığından betonu bulursunuz. Asmolenden beton bulunur, minumum 23-, maksimum 40 cm sırasıyla (beton yönü bilinmiyorsa) sağ-sol, aşağı-yukarı bulunur da, tavanı kobay olarak kullanmak kötü olur, o yüzden örnek olarak birisine bakmak lazım.

Metal alçıpan dübeli işini görecektir. Kancalı ve kancasız modeli mevcut. Avize için kancalı model tercih etmelisin. Avizenin ağırlığına göre bir ya da iki adet kullanılabilir.

Dosya Ekleri

• Metal Alçıpan Dübel.webp
    Metal Alçıpan Dübel.webp
    5,6 KB · Görüntüleme: 199
Merhaba,

Aşağıdaki gibi bir dübel takılması gerekiyor ancak bu dübel tipine uygun vida benim avize montaj ayağına uygun değildi. Bu nedenle şöyle bir yol izledim: Arap yapıştırıcı adı ile bilinen epoksi yapıştırıcı aldım. Klasik dübelin etrafına bu yapıştırıcıyı sürdüm ve dübeli asmolene yapıştırdım. Yine güvenliği arttırmak için vidayı sıksam da asma aparatının altına da arap yapıştırıcı sürdüm ve avizeyi yapıştırarak montaj ettim. Maalesef asmolen için iş zor.

1736766196542.webp

Çözüm