Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sentinus

Uzman
Mavi ekrandan kurtulamadım 2 haftadır. NVMe SSD yenisiyle değiştik aynı, anakartı yenisiyle değiştik aynı.
Desteklediğini düşünmüyorum çünkü sitesinde Storage QVL Support listesinde SKC3000S/1024 yok yanlışım olabilir.
Biri beni bilgilendirsin.

Screenshot_20240515_181043_Chrome.webp

1000004964.webp

1000004965.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Destekliyor. Desteklemiyor diye bir şey yok. Hayırlı olsun. Yine de varsa BIOS güncellemesi yapabilirsiniz. İşlemci desteğine göre 3.0 veya 4.0 çalışabilir.
Zamanında Kingston A2000 ile aynı sorunu yaşamıştım, babama R5 3600 sistem kurunca da SSD'yi ona vermiştim ve bende 20 dakika sonra mavi ekran yaratan SSD babamda 4 yıldır herhangi bir çökmeye veya veri kaybına sebep olmadı. Attığım linkte her ne kadar Windows ile çözüldüğünü belirtsem de sonrasında Windows ile de mavi ekranlar aldım tabii.

Hatanın sebebi ilginç bir şekilde arada kontrolcünün bağlantıyı kesiyor olmasıydı, Linux'ta daha detaylı görebiliyorduk neden çöktüğünü. BIOS ayarlarından mıdır yoksa başka bir şeyden midir bilinmez ama bu SSD cidden BIOS veya anakart seçiyor. Güncellemeyi deneyebilirsiniz BIOS'u.

Kingston'ın her türlü (Avrupa, Amerika, Türkiye...) müşteri temsilcisiyle konuşmaya çalışmıştım ve uyumsuzluk zart zurt diye gevelediler durumu. Halbuki yurtdışında milleti görüyorum, benim makineme sorunsuzca 960-970 Evo'ları takıyorlardı (o zamanlar). Ki onların okuma/yazma hızları daha yüksekti de A2000'den. Ama A2000'de öyle bir sorun yaşamıştım işte.

Kingston SSD'lere bu olaydan sonra otomatik olarak mesafeli yaklaşmaya başladım. Diğer hiçbir markada uyumluluk zamazingosu yokken bunlarda var, yazılımları neredeyse hiçbir işe yaramıyor ve aynı paraya (veya artık benzer paraya) Samsung alabiliyorsunuz.

Son düzenleme:
Artı -1 Eksi
Kingston KC3000 NVMe SSD'yi Casper Excalibur G850'de denedim mavi ekran vermedi benim anakartta veya donanımla alakalı mı yoksa PSU mu yetersiz geliyor güç bağlantısı pin mi sıkıntılı hiç bilmiyorum ama sorun NVMe SSD'de olmadığını kesin biliyorum artık muhtemelen anakartta da değildir eğer bu seride sorun yoksa çünkü yenisini verdiler.

Şöyle bir şey fark ettim.
Benim PSU eski H110M Pro-VD'den kalma sonra B250M Bazooka anakarta geçmiştim sonra ASRock B550M-HDV'e geçtim sebebi Ryzen 5600X işlemci takmak için uygun anakart bulmaktır ASRock B550M-HDV'i aldım.

ASRock B550M-HDV'i 2300 civarı aldım bir de 550.
A320M falan da alabilirdim misal ama en uygunu bu çıktı.

Güç kaynağı mı yetersiz yoksa anakartta mı sıkıntı var anlamadım.

İlk ASRock B550M-HDV'i servise göndermiştim arızalı çıkmıştı bedel iadesi belgesi mailime yolladılar fakat aynı üründen istemiştim.

Yenisiyle değiştik hala kurtulamadım mavi ekrandan ve şimdi tekrar servise göndersem yine arızalı çıkar mı acaba çünkü anakart çalışıyor sorun yok sadece Kingston KC3000 NVMe SSD ile anakart arasında ya da bilmem ne sorun var.

Evet ve sorunu tespit ettim.
Sorun ASRock B550M-HDV'de.

Kingston KC3000'de sıkıntı çıkarıyor.

Bu anakart serisinde sorun var.

Son düzenleme: