rtx2060

Becerikli
taichi.webp

Kart sıfır alındı. Bir aydır web gezintisi vs. günlük kullanımda sadece. Kasada toplam 4 fan mevcut. 3 tanesi önde 1 tanesi arka egzoz. Üste ya da alta fan ister mi dersiniz?

Değerler güzel gözüküyor bence gerek yok ekstra fana daha düşük güç çekip aynı performansa yakın almak isterseniz undervolt rehberlerine bakabilirsiniz YouTube'da öneri olarak.

GPU sıcaklığı ile hotspot sıcaklığı arası biraz fazla. Kartın hem sıfır hem de Taichi olduğunu düşünürsek ben 90 derecenin biraz fazla olduğunu düşünüyorum.
@rtx2060 bence de sıcaklıklar fazla. Yani giriş seviyesi bir kart değil. 90 derece nedir? Giriş seviyesi çift fanlı Palit modelleri ancak bu sıcaklıklarda Nvidia tarafında. Hotspot ile GPU temp arasında aşırı fark var. AMD kullanmadığım için bilemem ama kullananlar yorum yapabilir. Ben yanlış bilgi vermek istemem. Ben gördüğümü kendimce yorumladım.

@Yasin Alemdağ @Testo Unit arkadaşlar 9070 XT kullanıyordu hatırladığım kadarıyla.

AMD Hotspot için 110 derece altına kadar normal kabul ediyor. NVIDIA kartlar nasıl oluyor onu bilmiyorum.
Nvidia'da fark 10-15, AMD'de 20-25 normal kabul ediliyor. Burada fan devirleri kısık o sebepten uçmuş biraz. Bir de stokta kullanmak verimsiz bu kartları, biraz undervolt yapması lazım, kasa altına 2-3 fan atıyorsa o da işe yarar ekstra.

AMD Hotspot için 110 derece altına kadar normal kabul ediyor. NVIDIA kartlar nasıl oluyor onu bilmiyorum.
Elime geçen ASUS Prime 9070 XT 81'in üstünü görmedi. Şahsen bu kart ben de olsa, değişim isterdim. Kart hem sıfır hem de Taichi. 90'ın hâlâ fazla olduğunu düşünüyorum.

@rtx2060 bence de sıcaklıklar fazla. Yani giriş seviyesi bir kart değil. 90 derece nedir? Giriş seviyesi çift fanlı Palit modelleri ancak bu sıcaklıklarda Nvidia tarafında. Hotspot ile GPU temp arasında aşırı fark var. AMD kullanmadığım için bilemem ama kullananlar yorum yapabilir. Ben yanlış bilgi vermek istemem. Ben gördüğümü kendimce yorumladım.

@Yasin Alemdağ @Testo Unit arkadaşlar 9070 XT kullanıyordu hatırladığım kadarıyla.
Şu en giriş seviye soğutmaya sahip kart bile 84'ü geçmedi.

Nvidia'da fark 10-15, AMD'de 20-25 normal kabul ediliyor. Burada fan devirleri kısık o sebepten uçmuş biraz. Bir de stokta kullanmak verimsiz bu kartları, biraz undervolt yapması lazım, kasa altına 2-3 fan atıyorsa o da işe yarar ekstra.
Hiç ses gelmiyordu kasadan fan profili sessiz galiba. Karttan memnunum hotspot için dediğiniz gibi alta fan koyabilirim ya da kendi fanlarının devirini artırmak lazım.