Bu sıcaklıkları normal, internette ufak bir araştırmayla neredeyse hepsinin aynı değerleri aldığınızı görürsünüz. Kart neredeyse yükte 400W çekiyor yani.

Valla hocam her ne kadar bu sıcaklıklara göre tasarlandı dese de üretici şirket bana sağlıklı gelmiyor. Yani faz değişimli pad veya macun her türlü 60-80 arası çalışanlara göre daha çabuk yıpranır ve fanlar daha hızlı döner ister istemez.

Hiç ses gelmiyordu kasadan fan profili sessiz galiba. Karttan memnunum hotspot için dediğiniz gibi alta fan koyabilirim ya da kendi fanlarının devirini artırmak lazım.
Ben de şaşırdım hocam. Bu karta ben hayran kalmıştım. Keşke Nvidia tarafında olsaydı demiştim hatta.

90 derecenin altında normal sayılır bir anormallik görmüyorum fakat AMD'ye göre 110 derece kadar normal diye bir durum yok zaten 105 dereceden sonra kart kendini limite sokuyor eğer 110 dereceyi aşarsa da ekran kartı kendini yakmamak için kapatıyor, yani normal bir durum yok.

Hiç ses gelmiyordu kasadan fan profili sessiz galiba. Karttan memnunum hotspot için dediğiniz gibi alta fan koyabilirim ya da kendi fanlarının devirini artırmak lazım.
Fan devirlerini biraz artır, kendin fan eğrisi belirle, bir de yazılım üzerinden undervolt işlemi uygula biraz. Altına 2 fan atarsan o da etkiler ekstra. Kasa hava akışı da önemli tabi. @rtx2060

@rtx2060 Değerlerin gayet normal hocam. 9070XT'nin babasını almışsın. AMD zaten 110 dereceye kadar tamam diyor bu kart için. Ben yaklaşık 4 aydır kullanıyorum canavar gibi kart halen daha bir sorun çıkarmadı.

Hocalarım AMD kartlarında NVIDIA'ya göre ısı farkı biraz daha fazla. NVIDIA 60'a 80'SE AMD tarafında 60'a 90 oluyor NVIDIA ile arasında 10 15 derece daha fazla bir sıcaklık farkı oluşuyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-10-07 215929.webp
    Ekran görüntüsü 2025-10-07 215929.webp
    3,6 MB · Görüntüleme: 50
@rtx2060 Değerlerin gayet normal hocam. 9070XT'nin babasını almışsın. AMD zaten 110 dereceye kadar tamam diyor bu kart için. Ben yaklaşık 4 aydır kullanıyorum canavar gibi kart halen daha bir sorun çıkarmadı.

Hocalarım AMD kartlarında NVIDIA'ya göre ısı farkı biraz daha fazla. NVIDIA 60'a 80'SE AMD tarafında 60'a 90 oluyor NVIDIA ile arasında 10 15 derece daha fazla bir sıcaklık farkı oluşuyor.
Karttan memnunum performansı güzel şansa CW çıktı. Yüksek FPS de CW yapıyor bazen menülerde belli oluyor sonradan geçiyor.

Ha kart diğer modellere göre fazlasıyla agresif bir yapıya sahip bence o yüzden bu sıcaklıklara çıkıyor. Güzel bir UV ayarı ile sıcaklıklarında 10 dereceye yakın oynama yaparsın.

Karttan memnunum performansı güzel şansa CW çıktı. Yüksek FPS de CW yapıyor bazen menülerde belli oluyor sonradan geçiyor.

CW bende de var ama dinlemedikçe duyulmayacak kadar az. Dert etme.