9070 XT taichi modeli gelmiş geçmiş en üst performansa sahip iki AMD kartından biri, diğeri de Nitro+ Vapor X 7900XTX zaten.

“Gelmiş geçmiş en üst performansa sahip iki AMD kartından biri”. Dediğiniz gibi AMD kartlardan birisi NVIDIA değil. 5070 Ti açık ara 9070XT'den daha iyi bir GPU. O kadar para bayılacak olsaydım 5500TL daha ucuza daha düşük model 9070XT alırdım veya taichi ile aynı bütçede 5070 Ti alırdım.

Kart alırken Tier'e takılmayın, hepsi belli bir standartta üretiliyor, boşuna fazla para ödemeyin. Merak etmeyin, en ucuz kart yanmaz.

XFX Merc 6800XT modelinden geçiş yaptım. Alırken de tier list'e göre aldım ancak ciddi anlamda sesli çalışıyor. Şu anki listede üst seviye olmasına rağmen diğerlerine rağmen yine sesli. Tier list'i biraz da dikkate almak gerekli.

Son düzenleyen: Moderatör:
“Gelmiş geçmiş en üst performansa sahip iki AMD kartından biri”. Dediğiniz gibi AMD kartlardan birisi NVIDIA değil. 5070 Ti açık ara 9070XT'den daha iyi bir GPU. O kadar para bayılacak olsaydım 5500TL daha ucuza daha düşük model alırdım veya aynı bütçede 5070 Ti alırdım.

Komik. Girişin girişi 5070 Ti ile AMD'nin en baba 2. modelini mukayese edip giriş seviye kartı tercih ediyoruz.

XFX Merc 6800XT modelinden geçiş yaptım. Alırken de tier list'e göre aldım ancak ciddi anlamda sesli çalışıyor. Şu anki listede üst seviye olmasına rağmen diğerlerine rağmen yine sesli. Tier list'i biraz da dikkate almak gerekli.
5070 Ti'nin en ucuz sayılacak kartını kullanıyorum zerre problem yok anlaşılan AMD'de aynısı geçerli değil.

“Gelmiş geçmiş en üst performansa sahip iki AMD kartından biri”. Dediğiniz gibi AMD kartlardan birisi NVIDIA değil. 5070 Ti açık ara 9070XT'den daha iyi bir GPU. O kadar para bayılacak olsaydım 5500TL daha ucuza daha düşük model 9070XT alırdım veya taichi ile aynı bütçede 5070 Ti alırdım.

Anlamadınız sanırım, buradaki kıyaslama yanlış; bir tarafta 9070 XT'nin en iyisini 5070'Ti giriş seviyesi ile kıyaslıyorsun.

5070 Ti'nin en ucuz sayılacak kartını kullanıyorum zerre problem yok anlaşılan AMD'de aynısı geçerli değil.

Aynısı geçerli değil mi? AMD'nin giriş seviyesi ile NVIDIA'nın giriş seviyesini bir karşılaştır istersen :D.

Anlamadınız sanırım buradaki kıyaslama yanlış bir tarafta 9070XT'nin en iyisini 5070'Ti giriş seviyesi ile kıyaslıyorsun.

5070 Ti'ın giriş seviyesi bile 9070XT'nin en üst seviyesinden daha üstün çünkü hala içinde GB203-300-A1 GPU var en üst seviye 9070XT de ise hala navi 48 XTX var. Hala ışıklı mışıklı kart alınca daha üst modellerden yüksek FPS alacak sanıyorlar... Alacağınız maksimum FPS farkı %3 hadi 5 olsun.

Mercury bile alınabilir aslında. Yanlış hatırlamıyorsam Mercury'nin 400W güç limiti vardı, ne kadar çok güç o kadar fazla performans. Şu anda kalite olarak DLSS 4 = FSR 4 seviyesinde sadece MFG ve RT avantajı var ama ilerleyen dönemde MFG'de gelecek ne kadar kullanılmasını önermesem de.

Ben olsam Taichi'ye bu kadar vereceğime Gig ya da XFX alırdım.

Edit: Magnetic Air versiyonu 400W'mış, Gaming kartı 350-360.

5070 Ti'ın giriş seviyesi bile 9070XT'nin en üst seviyesinden daha üstün çünkü hala içinde GB203-300-A1 GPU var en üst seviye 9070XT de ise hala navi 48 XTX var. Hala ışıklı mışıklı kart alınca daha üst modellerden yüksek FPS alacak sanıyorlar... Alacağınız maksimum FPS farkı %3 hadi 5 olsun.

NVIDIA tarafında MFG'ye karşılık AMD tarafında AFMF 2.1 mevcut. Ayrıca 9070XT OC ile demiyorum UV ile 5070 Ti'ı tozunda boğar.

Mercury bile alınabilir aslında. Yanlış hatırlamıyorsam Mercury'nin 400W güç limiti vardı, ne kadar çok güç o kadar fazla performans. Şu anda kalite olarak DLSS 4 = FSR 4 seviyesinde sadece mfg ve RT avantajı var ama ilerleyen dönemde Mfg'de gelecek ne kadar kullanılmasını önermesem de.

Mercury alınabilir o da üst seviye bir kart bence. Ayrıca AMD tarafına MFG geleceğini de okudum. NVIDIA tarafında da MFG sonuçları şu an üst düzey değil. AMD şu an FG'de neredeyse aynı etkiyi veriyor. 9070XT gayet de alınabilir evet.

Karttaki GPU aynı GPU. Altından GPU koymuyorlar pahalısını alınca. Dandik bir tasarıma fazladan 8-10 bin lira bayılanları görmek üzücü.

Doğru diyorsunuz hocam, sıradan kasapta yediğiniz etin tadı ile lüks bir restoranda yediğiniz etin tadı aynıdır. Bu şey gibi oldu biraz: yediğimizin bir önemi yok hepsi mideye gidiyor.