Aynen yoktur kesin teknoloji devri tabii teknoloji konuşucaz?
Her seferinde AMD ve NVIDIA'yı kıyaslarken teknolojiyi baz aldığınız sürece bir arpa boyu ilerleyemeyiz.
AMD'nin 9070 XT kartı şu an F/P olarak 5070 TI'dan önde. Ayrıca ben karta alınabilir dedim ama sisteme genel upgrade yapılmasını gerektiğini savundum.
Konu tamamen amacından sapmış durumda, konuya daha cevap yazmayacağım.

Her seferinde AMD ve NVIDIA'yı kıyaslarken teknolojiyi baz aldığınız sürece bir arpa boyu ilerleyemeyiz.
AMD'nin 9070 XT kartı şu an F/P olarak 5070 TI'dan önde. Ayrıca ben karta alınabilir dedim ama sisteme genel upgrade yapılmasını gerektiğini savundum.
Konu tamamen amacından sapmış durumda, konuya daha cevap yazmayacağım.
F/P konusunda katılmıyorum XT fiyatları aşırı şişik ve 5070 Ti fiyatı ise düşüşte.

Tamam dostum sen düşük model alacağın çiplerin Samsung dökümhanesi tarafından yüksek olan modellerin TSMC dökümhanesi tarafından yapıldığına inan.

Ben öyle bir şey söylemedim öyle bir şeye de inanmıyorum. Benim inandığım o kadar para veriyorsam değecek ve paramın karşılığını alacak olduğum bir şey alırım. Herkesin fikri de kendinedir? Burada her söylediğim de kendi fikrimdir. Ancak çipler aynı yerden çıktığı için her kart aynıdır diyorsunuz. Yani bu da biraz saçmalık gibi.

30 binden çıkan kart 39 oldu ve bu kart F/P? Komikmiş. 5070 Ti 52'den çıktı ve şu an 38'leri zorluyor.
Satılamadığı için olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben öyle bir şey söylemedim öyle bir şeye de inanmıyorum. Benim inandığım o kadar para veriyorsam değecek ve paramın karşılığını alacak olduğum bir şey alırım. Herkesin fikri de kendinedir? Burada her söylediğim de kendi fikrimdir. Ancak çipler aynı yerden çıktığı için her kart aynıdır diyorsunuz. Yani bu da biraz saçmalık gibi.

Saçmalık falan değil çipler tamamen aynı ASRock'un gidip iyi silikon seçeceğini de sanmıyorum. Tek farkları daha sessiz, soğuk ve frekansları yüksekse 1-2 FPS fazla almaları. 6K fazla verip en az %10 performans farkı almak isterim ki ancak parama değsin. O ise imkansız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Saçmalık falan değil çipler tamamen aynı ASRock'un gidip iyi silikon seçeceğini de sanmıyorum. Tek farkları daha sessiz, soğuk ve frekansları yüksekse 1-2 FPS fazla almaları. 6K fazla verip en az %10 performans farkı almak isterim ki ancak parama değsin. O ise imkansız.

Hocam çipler aynı ise 1 markanın 3 farklı modeli olmasındaki amacı bana söyler misiniz?

Hocam çipler aynı ise 1 markanın 3 farklı modeli olmasındaki amacı bana söyler misiniz?
Çipler aynı üreticiden alınıyor ama binning muhabbeti dönüyor, genelde daha üst segment modellerde daha iyi çipler olabiliyor ama garanti değil.

Aynı şekilde 6000 CL26 RAM'leri kıyaslayabilirsin bu örnekle, daha iyi seçilmiş çipler kullanılıyor ki 1.4V değerinde C26 yapılabiliyor. Piyasadaki herhangi bir 6000 C30 RAM'i CL26 yapmaya kalksan en az 1.5V vermelisin.