Çipler aynı üreticiden alınıyor ama binning muhabbeti dönüyor, genelde daha üst segment modellerde daha iyi çipler olabiliyor ama garanti değil.

O muhabbet genelde en üst ütopik sayılacak modellerde oluyordu çünkü firmaya pahalıya patlıyor. Ha bu arada daha iyi silikona sahip çip denk gelse bile yine de 1-2 FPS fark ediyor hatta alacağınız yüksek model kartın çipinin düşük modelden kötü olma ihtimalide var.

Çipler aynı üreticiden alınıyor ama binning muhabbeti dönüyor, genelde daha üst segment modellerde daha iyi çipler olabiliyor ama garanti değil.

Aynı şekilde 6000 CL26 RAM'leri kıyaslayabilirsin bu örnekle, daha iyi seçilmiş çipler kullanılıyor ki 1.4v değerinde C26 yapılabiliyor. Piyasadaki herhangi bir 6000 C30 RAM'i CL26 yapmaya kalksan en az 1.5v vermelisin.

Hocam anlatmaya çalıştığım bu aslında dedim bakalım arkadaş kendi kendine cevabını verebilecek mi ama siz verdiniz sağ olun.

O muhabbet genelde en üst ütopik sayılacak modellerde oluyordu çünkü firmaya pahalıya patlıyor. Ha bu arada daha iyi silikona sahip çip denk gelse bile yine de 1-2 FPS fark ediyor hatta alacağınız yüksek model kartın çipinin düşük modelden kötü olma ihtimalide var.

Hocam neden böyle düşünüyorsunuz anlayamıyorum. 9070XT Pulse ile Nitro nasıl aynı olabilir.

30-40MHz farkın neredeyse hiçbir kayda değer artısı yok dediğim gibi 1-2FPS. Alacağın düşük model karta da elinle + girebilirsin.

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-rx-9070-xt.c4229 bir inceler misiniz? 30-40 MHz farklar mı var?

Asıl siz neden öyle düşünüyorsunuz? Üretici aynı çıktığı bant aynı sadece son üreticinin koyduğu frekanslar farklı.

Ya hocam bunu anlatıyorum işte 2 kartın birisinde standart modellerin karşılaştırmasında giriş seviyesini alırsan örnek veriyorum -%5 fark var diğerinde ise üst segmentte +%5 arada kalite farkı var soğutma var kompanent var her şey var yani.

Burada 5070 Ti giriş seviyesi ile 9070XT'nin giriş seviyesi değil birinin en üstü diğerinin en altı karşılaştırılıyor.

Türkiye'de alabileceğiniz en ucuz model olan Gigabyte kart 3060MHz sizin öve öve bitiremediğiniz kart 3100MHz ve aralarında 5500TL fark var. Performans farkı taş çatlasın %3 hadi abartıyorum %5. o karta verdiğin para soğutmaya ve tasarıma gidiyor performansa değil. Ha bu arada madem MHz takıntın var at +50 keyfine bak.

Burada 5070 Ti giriş seviyesi ile 9070XT'nin giriş seviyesi değil birinin en üstü diğerinin en altı karşılaştırılıyor.

Birisi Navi 48 XTX diğeri ise GB203-300-A1 yani aynı GPU bile değiller alakaları yok. 5070 Ti zaten 9070XT'den bazı oyunlarda geri veya ileride RT konusu ise açık üretkenliğe ise değinmeye gerek yok. Ben üst model kart almayın demiyorum sadece verdiğiniz paraya değen performans farkı yok demeye çalışıyorum. Bu arada sözde üst model olan ROG kart kullanıyorum. Kendimi açıkladığımı sanıyorum konuyu uzatmayalım yoksa uyarı alacağız.

Son düzenleme:
MHz takıntın var at +50 keyfine bak.

Öyle bir takıntım yok. Ama şu anki kartıma güvendiğim için 50 değil 250 atıyorum. Ama giriş seviyesine güvenip de bunu yapamam.

Ben üst model kart almayın demiyorum sadece verdiğiniz paraya değen performans farkı yok demeye çalışıyorum.

Zaten bizde bunu savunmuyoruz. Alınacaksa 9070XT kanadında atılan karta karışılık olarak XFX alınabilir diyoruz. Ancak konu sahibinin açtığı konuda taichi alınabilir mi yazıyor ne hikmetse.

Kendimi açıkladığımı sanıyorum konuyu uzatmayalım yoksa uyarı alacağız.

Nasıl isterseniz hocam inşallah bende demek istediğimi anlatmışımdır. Kişisel olarak sizleri kırdıysam özürlerimi sunarım kusuruma bakmayın.

AMD kartlar için bu doğru değil, kartlar ağır güç limitli olduğu için UV yapıldığında +150/200 civarı frekans kazanıyorsun.
Yanlış anlaşıldım herhalde performansa olumsuz bir etkisi yok demek istedim. UV her karta yapılması gereken bir şey bence. Bana hep çöp tier çip geldiği için -50'den fazlasını kabul etmiyordu AMD kartlarda.

Aynı şekilde 6000 CL26 RAM'leri kıyaslayabilirsin bu örnekle, daha iyi seçilmiş çipler kullanılıyor ki 1.4V değerinde C26 yapılabiliyor. Piyasadaki herhangi bir 6000 C30 RAM'i CL26 yapmaya kalksan en az 1.5V vermelisin.
160 bin liralık en pahalı Astral 5090 kartta CW sorunu yaşayan birisi vardı geçen forumda. En ucuz "çöp tier" diye damgalanan ucuz kartlarda ise tık ses çıkmıyor. İyi GPU şu kartlarda bu kartlarda olayının tamamen hurafe olduğunu düşünüyorum.

Yanlış anlaşıldım herhalde performansa olumsuz bir etkisi yok demek istedim. UV her karta yapılması gereken bir şey bence. Bana hep çöp tier çip geldiği için -50'den fazlasını kabul etmiyordu AMD kartlarda.

160 bin liralık en pahalı Astral 5090 kartta CW sorunu yaşayan birisi vardı geçen forumda. En ucuz "çöp tier" diye damgalanan ucuz kartlarda ise tık ses çıkmıyor.
Teknoloji şans işi CW'nin de performansa bir etkisi yok gerçi.