emojipati

Başarılı
Merhaba dostlar, elimdeki Z790-H anakart bozuk çıktığı için iadesini yapmak zorunda kaldım ve iadesini yaptıktan sonra anakartın fiyatı çok yükseldi. Alternatif anakartlara yöneldim ve ASRock Z790 Steel Legend Wi-Fi anakartıyla karşılaştım. Bu kart ASUS kartla karşılaştırıldığında çok mu geri veya kötü kalıyor, eğer ki kötüyse 11k bütçe ile ne gibi anakartlar önerebilirsiniz? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Z790-H zaten düzgün bir anakart değil VRM thermal'i söz konusu olduğunda. ROG diye aldanıp almamanız lazımdı. Steel Legend ise 790-H'nin aksine flashback desteği yok, audio chip'i rakiplerine göre bir tık geride ancak VRM sıcaklıkları konusunda daha üstün. Ne yapmak istediğinize bağlı.

Z790-H zaten düzgün bir anakart değil VRM Thermal'i söz konusu olduğunda. ROG diye aldanıp almamanız lazımdı. Steel Legend ise 790-H'nin aksine flashback desteği yok, Audio Chip'i rakiplerine göre bir tık geride ancak VRM sıcaklıkları konusunda daha üstün. Ne yapmak istediğinize bağlı.

Portable DAC sahibiyim bu sebeple ses çipi çok da mühim değil. Genel anlamda ROG olması ve Z790-F'in ucuz muadili olması beni etkilemişti. Şu an B760-F alasım var ama overclock desteği olmadığı için ondan da vazgeçtim. Genel olarak bilgisayarı 32 gün boyunca kapatamadığım için uzun saatlere dayanaklı bir anakart istiyorum.

Portable DAC sahibiyim bu sebeple ses çipi çok da mühim değil. Genel anlamda ROG olması ve Z790-F'in ucuz muadili olması beni etkilemişti. Şu an B760-F alasım var ama overclock desteği olmadığı için ondan da vazgeçtim. Genel olarak bilgisayarı 32 gün boyunca kapatamadığım için uzun saatlere dayanaklı bir anakart istiyorum.

Bütçeyi biraz aşabiliyorsanız VRM templeri konusunda en iyi anakart bu:

En iyilerinden birisi diyeyim fiyatına göre.

Bütçeyi biraz aşabiliyorsanız VRM templeri konusunda en iyi anakart bu:

En iyilerinden birisi diyeyim fiyatına göre.

Hmm zamanında Gigabyte kartları denemiştim ve kaliteleri hoştu lakin yazılım anlamında stabil değillerdi. Bu sorun çözüldü mü, çözülmediyse genel çözüm hakkında bilginiz var mı?

Hmm zamanında Gigabyte kartları denemiştim ve kaliteleri hoştu lakin yazılım anlamında stabil değillerdi. Bu sorun çözüldü mü bilginiz var mı?

Zamanındadan kastınız uzun yıllar öncesi ise, o zamana göre elbette çağ farkı var BIOS konusunda. Kendi dahili yazılımlarını soruyorsanız o konuda bilgim yok.

Hmm zamanında Gigabyte kartları denemiştim ve kaliteleri hoştu lakin yazılım anlamında stabil değillerdi. Bu sorun çözüldü mü, çözülmediyse genel çözüm hakkında bilginiz var mı?
Yazilimdan kasitiniz RGB Fusion ise hala berbat. BIOS konusunda pek de sorunlari yok guncelde.

Zamanındadan kastınız uzun yıllar öncesi ise, o zamana göre elbette çağ farkı var BIOS konusunda. Kendi dahili yazılımlarını soruyorsanız o konuda bilgim yok.

4-5 yıl öncesinde 23 gündür açık olan bilgisayarımı yakmıştı Gigabyte sebebi ise RGB Fusion ile bağlantısını yaptığım sıvı soğutmanın RGB bağlantısının bozulması sonucu sıvı soğutmanın da mefta olması ve işlemcinin sıcaklığa dayanamayıp hem anakartı hem de diğer parçalara büyük zarar vermesi yüzünden Gigabyte markasına sinirliyim. O günden bu yana genel anlamda sorun yoksa bu kartı almak gerçekten kaarlı olabilir lakin bütçeyi yukarı çekeceksem daha farklı kartlar tavsiye edebilir misiniz? (fazladan seçeneğimin bulunması açısından.)

Yazilimdan kasitiniz RGB Fusion ise hala berbat. BIOS konusunda pek de sorunlari yok guncelde.
Belirttiğim sorunu tekrar yaşar mıyım acaba...