Makaleler
23
Yer
Cordis Die
Ulan Ubisoft, yine yaptın yapacağını. Bu arada sorunun sistemden kaynaklı değil de oyundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü diğer denediğim hiçbir oyunda böyle problemler yaşanmıyor. DDU ile sürücüleri temizce kurdum ama işe yaramadı. Armoury Crate üzerinden GPU'ya tam güç verdim, belki dedim gücü kısmıştır falan diye ama ne bileyim, anlamlandıramadım bir türlü. Sıcaklıklar da normal seyrediyor. Sistemi ve videoyu aşağı bırakacağım. Videonun boyutu biraz yüksek olabilir, kusura kalmayın.

i7-13620H
RTX 4060
Windows 11 23H2
Nvidia 565.90

Çözüm
Sorun sürücülerden kaynaklı değil ki ama, oyundan kaynaklı.

En son sürücü sıkıntılı bilgin olsun NVIDIA'nın sistesinin forumuna bakabilirsin.

Bir önceki driveri kur bir bakalım bende dün ekranım kararıyordu bu sürücüyü kurduktan sonra bende NVIDIA kullanıyorum DDU ile temizleyip bir önceki sürücüyü kurdum düzeldi ekran kararması oluyordu bende de herkeste sistemine göre farklı problemler veriyor NVIDIA'nın forumunda da çok konu acmışlar bu konularda.

Video nu izledim sürücü kaynaklı o hatalar oluşuyor.

Saygılar.
Aynı sorun bende de var. NVIDIA ayarları ve V-Sync-G-SYNC ayarlarını kurcalayınca parlama sorunu düzeliyor gölgeler yerine oturuyor gibi oluyor ama sorun tam geçmiyor ve pikselleşme oluyor.
Valhallada mı oluyor yalnızca, diğer oyunlarda da problem yaşıyor musunuz?

Bu iki karttan uzak durun 3050 de bu şekilde GPU X8 bus interface bandwidth bant genisliği kullanıyor.
X16 slot yapısı ancak kullandığı X8 hızı.
GPU-Z'den kontrol edebilirsiniz bus interface kısmını oynadığınız oyunlar büyük oyunlar bu yüzden kasma donma vb sorunlar yaşatıyor bu sebepten umarım anlatabildim.
Kutusuna bakın X16 dava açıcaksın aslında tüketiciyi kullanıcıyı kandırıyorlar diye para tuzağı.

Chipsetnvidia GeForce RTX 4060 Ti.
Memory sıze8192.
Memory typegddr6.
Bandwidth X8.
PCI-e architecturegen4.

Chipsetnvidia GeForce RTX 4060.
Memory sıze8192.
Memory typegddr6.
Bandwidth X8.
PCI-e architecturegen4.

Saygılar.

Dosya Ekleri

• IMG_20241008_034634.webp
    IMG_20241008_034634.webp
    89,1 KB · Görüntüleme: 78
V-Sync kapatınca gölgeler yerine geliyor gibi oluyor ama pikselleşme devam ediyor. G-SYNC açınca düzelir gibi oluyor ama devamlı oyun takılıyor. Anlam veremedim oyunu sildim.
V-Sync hem açık hem kapalı denedim ama işe yaramadı. G-Sync de açık. Düzelme yok maalesef. Ubisoft yine yapmış yapacağını anlaşılan.

Oyunu ilk kurduğumda her şey normaldi sonra G-SYNC'den dolayı bende devamlı FPS düşmesi oluyordu bende kapattım. Tekrar oyuna girdiğimde grafik bugu oluştu bir daha açsamda kapasamda düzelmedi.

Oyunu ilk kurduğumda her şey normaldi sonra G-Sync'den dolayı bende devamlı FPS düşmesi oluyordu bende kapattım. Tekrar oyuna girdiğimde grafik bugu oluştu bir daha açsamda kapasamda düzelmedi.

DDU programını indirin bilgisayarınıza kurun Denetim Masası program ekle kaldırdan ekran kartı ile alakalı driver, ları kaldırın bilgisayarınızı sistemi güvenli mod da çalıştırın sonra güvenli mod da iken DDU programını yönetici olarak çalıştırın ekran kartınızın sürücülerini bu şekilde tamamen kaldırsın sistemi temizledikten sonra yeniden başlatı seçin, sistem normal başladıktan sonra ekran kartı driver, larını tekrar kurun.