seeraddar

Yetkin
2 gün önce doktora gittim, %75 alerjik astımsın 1 aya netleşir dedi. 2 gündür bir olmadı. Öksürüklerim kesildi, rahatladım. Az önce hani üflemeli olan içine çekilen ilacı kullandıktan 5 dakika sonra yanma oldu şu anda az bir şey devam ediyor. Astım olan veya konu hakkında bilgisi olan var mı normal midir?

2017 yılına kadar neredeyse her yıl sinüzit olur bu yüzden antibiyotik verir dururlardı. Hatta son sıralar doktorun biri demişti ki; sende alerjik astım var falan burun spreyi vermişti. Lakin ben astım olduğuma inanmıyordum. Çünkü ben bu yaşıma kadar böyle bir durumla karşı karşıya kalmamıştım hiç. Onca antibiyotik ve diğer ilaçlardan dolayı bağırsak sağlığım mahvolmuştu. Ayrıca kötü sayılabilecek beslenme alışkanlığım vardı. Devamlı ekmekli ve abur cuburlu bir düzen yani. Sonra kendim araştırdım bu işten nasıl kurtulabilirim diye. Tomografi çektirdim burnumda iç kısımda ciddi eğrilik olduğu, bu yüzden mikrobik faaliyetlerin meydana geldiği ve geniz akıntısına sonrada iltihaba neden olduğunu anladım. Doktora en son gittiğimde dedim ben antibiyotik istemiyorum eğriliği düzeltelim dedim ve tomografi sonucuna göre doktor da tamam dedi. Ameliyat(endoskopik septoplasti) oldum ve o günden beri sinüzit olmadım ve ne burun spreyi kullandım ne antibiyotik. Ayrıca gluten içeren besinlerden (ekmek, makarna, bisküvi vs.) ve süt ürünlerinden de uzak durup bağırsak sağlımı düzelttim hiçbir şeyim kalmadı.​

Son düzenleme:
Bronşlar şişikse ve fısfıs için derin nefes çektiyseniz o sebepten dolayı akciğerde yanma hissiyatı olmuş olabilir fakat, yine de bu durumu doktorunuzla görüşmek en doğrusu olacaktır.