stetra

Uzman
Yer
İzmir
Ürün: ASUS 27" ROG Swift PG27UCDM 0.03ms 240Hz 4K OLED Gaming Monitor

Merhaba arkadaşlar.

1 ay önce Vatan Bilgisayar'dan almış olduğum ASUS PG27UCDM OLED monitörümü birkaç gündür kullanmıyordum. Bugün açtığımda sol tarafta 1 adet yeşil piksel olduğunu fark ettim.

ASUS müşteri hizmetleri ile görüştüğümde, "5 adet ve üstü piksel arızalarında değişim yapabildiklerini" belirttiler. Yine de e-posta ile fotoğrafları iletmemi istediler.

60 bin TL'ye aldığım, henüz 1 aylık ve toplam çalışma saati 100 saati geçmeyen üst seviye bir monitörde böyle bir sorun olması ve değişim yapılmaması kabul edilebilir gelmiyor.

Bu konuda fikri olan veya tecrübesi olan var mı? Nasıl bir yol izlemeliyim? Teşekkürler.

.trashed-1773426456-IMG_20260211_212729.webp

IMG_20260211_212832.webp

IMG_20260211_213328.webp

IMG_20260211_213338.webp

IMG_20260211_213345.webp

IMG_20260211_213401.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkiye'deki tüketici yasalarına göre 1 piksel bile kusur olsa ürün "Ayıplı mal" olarak geçer. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmanızı tavsiye ederim. Tekrar iletişime geçerek bu mağduriyetinizin giderilmesini istediğinizi, aksi durumda Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağınızı söylemeyi deneyebilirsiniz. Bu arada kusur 1 piksel düzeyinde olsaydı muhtemelen fotoğrafta bu kadar büyük yeşil nokta görmezdik. Bunun bir piksel değil çok daha fazla piksellerden oluşan kusur olduğunu düşünüyorum.

Ürün: ASUS 27" ROG Swift PG27UCDM 0.03ms 240Hz 4K OLED gaming monitor.

Merhaba arkadaşlar.

1 ay önce Vatan Bilgisayar'dan almış olduğum ASUS PG27UCDM OLED monitörümü birkaç gündür kullanmıyordum. Bugün açtığımda sol tarafta 1 adet yeşil piksel olduğunu fark ettim.

ASUS müşteri hizmetleri ile görüştüğümde, "5 adet ve üstü piksel arızalarında değişim yapabildiklerini" belirttiler. Yine de e-posta ile fotoğrafları iletmemi istediler.

60 bin TL'ye aldığım, henüz 1 aylık ve toplam çalışma saati 100 saati geçmeyen üst seviye bir monitörde böyle bir sorun olması ve değişim yapılmaması kabul edilebilir gelmiyor.

Bu konuda fikri olan veya tecrübesi olan var mı? Nasıl bir yol izlemeliyim? Teşekkürler.

Eki Görüntüle 226514
Eki Görüntüle 226515
Eki Görüntüle 226516
Eki Görüntüle 226517
Eki Görüntüle 226518
Eki Görüntüle 226519

Cevap için teşekkürler. Mail atıyorum şimdi. Tüketici heyetinden bahsedeyim mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS'un bu modelinde (PG27UCDM) menüde (OSD) "OLED Care" veya "Screen Protection" altında Pixel Cleaning seçeneği var. Bunu manuel olarak çalıştırsın. OLED panellerde voltajı düzenleyip bu tür takılmaları açabiliyor.

O da olmazsa, ekrandaki pikselleri çok hızlı renk değiştirmeye zorlayan videolar veya web siteleri var (örn. JScreenFix). O yeşil noktanın üzerine bu hızlı renk değiştiren kutucuğu getirip 15-20 dakika (bazen 1 saat) çalıştırsın. Pikseli "şoklayıp" kendine getirebilir.

Bu işlemler bir işe yaramazsa, adım atarsınız.

ASUS'un bu modelinde (PG27UCDM) menüde (OSD) "OLED care" veya "screen protection" altında pixel cleaning seçeneği var. Bunu manuel olarak çalıştırsın. OLED panellerde voltajı düzenleyip bu tür takılmaları açabiliyor.

O da olmazsa, ekrandaki pikselleri çok hızlı renk değiştirmeye zorlayan videolar veya web siteleri var (örneğin. Jscreenfix). O yeşil noktanın üzerine bu hızlı renk değiştiren kutucuğu getirip 15-20 dakika (bazen 1 saat) çalıştırsın. Pikseli "şoklayıp" kendine getirebilir.

Bu işlemler bir işe yaramazsa, adım atarsınız.

Pixel temizlemeden mi bahsediyorsanız yaptım değişmedi.