348375

Deneyimli
Bu kasanın kendi 3'lü reverse fanları bu fanları üst kısma koymayı düşünüyorum kasanın sağ tarafından çıkarıp.

Bu ürünün RPM CFM oranı daha iyi gibi bunu ise sağ kısma monteleyip bunun aydınlatmasına benzer 3'lü uygun düz fan alıp monte etmek istiyorum

Öneriniz nedir düz fanı mı kaliteli almalıyım yoksa reverse olan modeli mi?

@LH44 hocam Sinerji sitesinde 1fan gözüküyormuş bu kasa özelliklerinde neden acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kasanın kendi 3'lü reverse fanları bu fanları üst kısma koymayı düşünüyorum kasanın sağ tarafından çıkarıp.

Bu ürünün RPM CFM oranı daha iyi gibi bunu ise sağ kısma monteleyip bunun aydınlatmasına benzer 3'lü uygun düz fan alıp monte etmek istiyorum

Öneriniz nedir düz fanı mı kaliteli almalıyım yoksa reverse olan modeli mi?

@LH44 hocam Sinerji sitesinde 1fan gözüküyormuş bu kasa özelliklerinde neden acaba?

Muhtemelen yanlış yazmışlar.

Reverse fanların yerini değiştirmenize gerek yok. Isınan hava yükselir.
Screenshot_20260115_010229_Google.webp
Aldığınız/alacağınız fanları bu şekilde konunlandırın.
Kırmızı işaretli kısım egzoz, mavi işaretli kısım intake fanları temsil ediyor.
Bir başka deyişle mavi işaretli kısımlara reverse blade, kırmızı işaretli kısımlara ise normal/düz fanlar montajlanacak.

Muhtemelen yanlış yazmışlar.

Reverse fanların yerini değiştirmenize gerek yok. Isınan hava yükselir.
Aldığınız/alacağınız fanları bu şekilde konunlandırın.
Kırmızı işaretli kısım egzoz, mavi işaretli kısım intake fanları temsil ediyor.
Bir başka deyişle mavi işaretli kısımlara reverse Blade, kırmızı işaretli kısımlara ise normal/düz fanlar montajlanacak.

Anladım yani yukarı reverse takamam şimdi ASUS fan farklı duracak o yüzden dedim.

Alta takabilirsiniz ama üste takmanız sağlıklı olmaz.

Anladım hocam 1800RPM 28dB olan bir ürünün CFM'si kaç olabilir Temu üzerinden de bakıyorum da kaliteli varsa diye.

Veya bakın bu model var her şeyi yazıyor Lian Li çakması ses konusunda bayağı düşük seste çalışıyor.

@LH44 hocam bu ürünün 3lüsü vergi dahil 1700 sizce nasıl.

Dosya Ekleri

• IMG_5962.webp
    IMG_5962.webp
    420,3 KB · Görüntüleme: 50
  • IMG_5973.webp
    IMG_5973.webp
    1,3 MB · Görüntüleme: 43
  • IMG_5972.webp
    IMG_5972.webp
    153 KB · Görüntüleme: 39
@LH44 evet bunlar güzelmiş hocam peki yuvarlak olan ASUS'un fanına hangisi daha güzel durur görüntü olarak ben geometric olanı güzel buldum pek farklı durmaz gibi.

Orası size kalmış, bana göre hepsi aynı. 😀

@LH44 hocam başlangıç adına düz fan aldım yana mı takayım üste mi yana takarsam sorun olur mu aklımda yana takmak var güzel fan aldım alta da reverse olanları takmayı düşünüyorum ilerleyen zamanlarda da 3 tane daha reverse mi almam gerek yoksa düz mü hava akışını sağlamak için?

Reverse olanları alta taksam sorun olur mu? Ekran kartı falan havayı bloklar mı?

@LH44 hocam başlangıç adına düz fan aldım yana mı takayım üste mi yana takarsam sorun olur mu aklımda yana takmak var güzel fan aldım alta da reverse olanları takmayı düşünüyorum ilerleyen zamanlarda da 3 tane daha reverse mi almam gerek yoksa düz mü hava akışını sağlamak için?

Aldığınız düz fanları üste takmanız gerekli. Böylece ısınıp yükselen havayı tahliye ederler.

Yandaki ve alttaki reverse fanlar da temiz havayı içeri almaya devam eder.

Reverse olanları alta taksam sorun olur mu? ekran kartı falan havayı bloklar mı

Ekran kartı havayı bloklayamaz çünkü kendisi kullanacak.