neurox

Uzman
Anakart: A320-MK Prime.
İşlemci: Ryzen 5 5600.
16 GB Corsair 3200MHz DDR4 RAM.
Sapphire Pulse RX580 8 GB ekran kartı.
Windows 10.

BIOS sürümüm şu an 6042.

Son sürüme güncellemek istiyorum ama ekran gelmesse veya BIOS kilitlenir, bozulursa böyle durumlar olur mu bundan korktuğum için güncelleme yapamıyorum.

Not: CSM açık, Secure Boot açık, BIOS modu UEFI ve normal boot.

Windows 10.

BIOS sürümüm şu an 6042.

Son sürüme güncellemek istiyorum ama ekran gelmesse veya BIOS kilitlenir, bozulursa böyle durumlar olur mu bundan korktuğum için güncelleme yapamıyorum.

Konudan bağımsız olarak CSM'i kapatmanızı öneririm. Anakartınızın sitesine girip destek kısmından BIOS'unuzu son sürüme güncelleyebilirsiz elektrik gitmesi şalter atmasi vb. durumlar olmadığı sürece bir sıkıntı çıkmayacaktır.

Konudan bağımsız olarak CSM'i kapatmanızı öneririm. Anakartınızın sitesine girip destek kısmından BIOS'unuzu son sürüme güncelleyebilirsiz elektrik gitmesi şalter atmasi vb. durumlar olmadığı sürece bir sıkıntı çıkmayacaktır.

Hocam onu da kapatacağım fakat ekran kartı görüntü vermezse diye korkuyorum. Bazı kişiler yaşamış. Ben de yaşarım diye korkuyorum, ne yapabiliriz?

Hocam onu da kapatacağım fakat ekran kartı görüntü vermezse diye korkuyorum. Bazı kişiler yaşamış. Ben de yaşarım diye korkuyorum, ne yapabiliriz?
O sorun sadece Gigabyte'ın B450M-S2H anakartında Secure Boot'la çakışmasıyla kaynaklanan bir durum diye biliyorum.
Sende sorun olmaması lazım.

O sorun sadece Gigabyte'ın B450M-S2H anakartında Secure Boot'la çakışmasıyla kaynaklanan bir durum diye biliyorum.
Sende sorun olmaması lazım.
mesela csm açıkken secure boot açılmıyormuş bende açık şuan böyle bir sorun olduğunu anlayınca şaşırmıştım 2 gün önce kartın bios switchini uefi yaptım sorunsuz masaüstü geldi karşıma direk kapatırsam bir sorun olmayacağını düşünüyorum fakat biosta eski ondan korkuyorum bi türlü karar veremedim.

Windows 10.

BIOS sürümüm şu an 6042.

BIOS güncellemeden ayarları sıfırlayın bakalım sorun çıkarsa orada belli olur zaten.

Son sürümü indirin ve biosu flashlayın BIOS'unuz fazlasıyla eski.
BIOS da sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum.
Kart kendini otmatik olarak uefi moda alır merak etmeyin. ;)

Son düzenleme:
CSM ve Secure Boot nasıl aynı anda açık olabilir?
mesela csm açıkken secure boot açılmıyormuş bende açık şuan böyle bir sorun olduğunu anlayınca şaşırmıştım 2 gün önce kartın bios switchini uefi yaptım sorunsuz masaüstü geldi karşıma direk kapatırsam bir sorun olmayacağını düşünüyorum fakat biosta eski ondan korkuyorum bi türlü karar veremedim.
CSM açıkken Secure Boot açılamaz evet. Senin bir yerlerde bi hatan var sanırım.

CSM açıkken Secure Boot açılamaz evet. Senin bir yerlerde bi hatan var sanırım.
Söyle her ayarı göstereyim.

BIOS güncellemeden ayarları sıfırlayın bakalım sorun çıkarsa orada belli olur zaten.

Son sürümü indirin ve biosu flashlayın BIOS'unuz fazlasıyla eski.
BIOS da sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum.
Kart kendini otmatik olarak uefi moda alır merak etmeyin. ;)

Vazgeçtim. Açılmaz diye korkuyorum