Merhaba, sistemim:
  • ASUS X870E Crosshair Hero
  • AMD Ryzen 9 9950X3D
  • KLEVV 64 GB RAM (6400MHz)
  • ASUS Astral 5090 OC Edition (Monitör LG 27Gn950)
Bu sistemde öncesinde 2080 Ti ekran kartı vardı. Onu güncelleyip 5090 aldım ve aldıktan sonra bu sorun ortaya çıktı. Ayrıca 2 monitör kullanamıyordum sürekli donma oluyordu, 2 monitör de DP ile bağlı. Farklı driverlar kurdum eski sürücüler DDU ile temizledim yine çözemedim.

Açılış normal, Windows giriş ekranına kadar normal şifremi girip giriş yap deyince monitorlerde sinyal yok diye uyarı veriyor.
Yabancı forumda gördüm BIOS'tan PCI-e 4'ü default yap diye öneri vardı. Onu uyguladım şimdi bu sorun kalktı. Ama pahalı olan bir ürün ve en üst seviye PCI-e 5 ile kullanamayacak mıyım?

Sorum şu kullanan ve bu sorunu yaşayan varsa hangi sürüm driver ile sorunun üstesinden geldiniz? NVIDIA'ya da sorun ile ilgili mail attım ama sizlerden yaşayan varsa ve önerisi varsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
PCI-e 4.0 ile 5.0 arasında hissedeceğin bir fark olmayacaktır o konuda şüphen olmasın, tabii bu söylediklerim şu an ekran kartı için geçerli. Hatta Nebi Abi'nin yaptığı bir testte PCI-e 3.0 bile gerekli bant genişliğini sunabiliyordu. Aşağıya linkini bıraktım, attığım dakikadan izlersen çok rahat anlaşılır.

Ek olarak sistemde BIOS güncellemesi yapmayı denediniz mi? Son sürüm güncel BIOS'u kurduktan sonra düzelmezse 5080'in birkaç önceki sürüm sürücüsünü kurmayı da deneyebilirsiniz.

12 Mayıs tarihli sürücüyü de fırlattım, kolay gelsin.

@Recep Baltaş öneriniz için çok teşekkür ederim. Bios sürümünü yükselttim pc açıldı ayrıca çift monitörde donmada yapmadı şimdilik gün içinde deneyeceğim ekran kartı driver sürümü 572.83 eğer bugün bu halde sorun çıkmazsa yeni sürüm driver deneyeceğim.

@Marksman Dediğiniz gibi belki fark olmayacak ama firmanın sunduğu bir şeyi kullanamamak kötü hissettiriyor. Öneriniz için teşekkür ederim bugün 572.83 driver ile devam edeceğim belki sonrasında yeni sürüm driver yükleyebilirim.