ltcolbaron41 94

Üstün
Arkadaşlar 3 aylık sorunsuz B850M-K 4.500 TL'ye alınır mı? 5.000 TL Colorful B850M-V14 Wi-Fi'li var, hangisini tercih etmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
B850M-K 4.500 TL'ye alınır mı? 5.000 TL Colorful B850M-V14 Wi-Fi'li var, hangisini tercih etmeliyim?

B850M-K 1DPC daha iyi olur, hazır stabil BIOS, kendini kanıtlamış bir ürün. Colorful alınır ama, BIOS'tan iyi anlaman lazım, Firmware güncelleme ve dosyalarına aşina olmalısın, normal kullanıcıya çok hitap etmiyor, normal kullanıcıya göre bilgin biraz daha fazlaysa alabilirsin, tak kullan yapılınca sorun çıkmaz, RAM'lerin de silikon kalitesi iyi olmalı. AM5 sistem tamamen BIOS ve RAM stabilitsine bağlı, RAM'ler 6000 MHz CL30 daha iyi olur, çip ve silikon kalitesi muhabbeti var.

B850M-K 1DPC daha iyi olur, hazır stabil BIOS, kendini kanıtlamış bir ürün. Colorful alınır ama, BIOS'tan iyi anlaman lazım, Firmware güncelleme ve dosyalarına aşina olmalısın, normal kullanıcıya çok hitap etmiyor, normal kullanıcıya göre bilgin biraz daha fazlaysa alabilirsin, tak kullan yapılınca sorun çıkmaz, RAM'lerin de silikon kalitesi iyi olmalı. AM5 sistem tamamen BIOS ve RAM stabilitsine bağlı, RAM'ler 6000 MHz CL30 daha iyi olur, çip ve silikon kalitesi muhabbeti var.
Hynix a die 2x16 ramlerim var az çok timing ayarlıyorum. Colorfulda wifi var diye düşünüyorum aslında kablo çekmeyi sevmiyor wifi adaptörleri de stabil çalışmıyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20260829_214542.webp
    IMG_20260829_214542.webp
    621 KB · Görüntüleme: 1
Hynix'a die 2x16 RAM'lerim var az çok timing ayarlıyorum. Colorful'da Wi-Fi var diye düşünüyorum aslında kablo çekmeyi sevmiyor Wi-Fi adaptörleri de stabil çalışmıyor.

Aman dıyeyim sadece Wi-Fi için onu almayın. TP-Link'in çok güzel adaptörleri var. Yine de benim tavsiyem kablo çekmeniz. Kablo çekilecek yer sıkıntıysa powerline kullanırsınız.

Kesinlikle. Colorful'un şu modelini sorsaydın direkt al derdik, bu model de 1DPC kart. B850M-K'nın yaptığı işi, Colorful tarafında bu fiyatlara çıkarak yapabiliyorsun.