kal112

Çalışkan
Esenlikler, bu şekilde kaldı alttaki yuvarlak dönmüyor.
İçini açıp temizledim. Ekran kartını, RAM'ini, SSD'sini, BIOS pilini çıkardım taktım düzelmedi.
Ayrıyeten bazen SSD'yi görmediğinden no bootable device deyip BIOS'a atıyor.
Anakart: ASUS Prime A620 M-K
Ekran kartı: 4070 Super.

1764251399781.webp

Son düzenleme:
Manueline baktım ama bu sorun için faydalı bir şey göremedim.
Şimdi doğru anladıysam bazen bu şekilde kalıyor ama bazne de SSDyi görmeyip no bootable device diyor. PEki hiç girdiği oluyor mu windowsa?

Manueline baktım ama bu sorun için faydalı bir şey göremedim.
Şimdi doğru anladıysam bazen bu şekilde kalıyor ama bazne de SSD'yi görmeyip no bootable device diyor. Peki hiç girdiği oluyor mu Windows'a?

Evet mesela şu an bilgisayarı açıp SSD'yi tak çıkar yaptım girdi fakat yarın yine aynı sorunla karşılaşacağım 1 haftadır böyle.

Aklıma gelenler:
1. SSD SATA ise diğer sata portları ile deneyebilirsin. M2 ise başka port yokmuş maalesef.
2. SSD'nin sağlığına bakabilirsin.
3. Sıfırdan Windows kurulumu yapabilirsin.
4. Windowsa girebildiğinde Event Viewer'a yazılmış manalı bir hata var mı diye bakabilirsin.
5. CPU, RAM ve GPU için stres testi yapıp sorunun bunlardan olup olmadığına bakabilirsin.
Ama sorun SSDden gibi duruyor.

Format denediniz mi? Dosyalar da sorun olmuş olabilir. Yoksa SSD'ye zarar gelmiş olabilir benzer durumu yaşadım çünkü.

Çözüm bulamazsam deneyeceğim.

Aklıma gelenler:
1. SSD SATA ise diğer SATA portları ile deneyebilirsin. M.2 ise başka port yokmuş maalesef.
2. SSD'nin sağlığına bakabilirsin.
3. sıfırdan Windows kurulumu yapabilirsin.
4. Windows'a girebildiğinde Event Viewer'a yazılmış manalı bir hata var mı diye bakabilirsin.
5. CPU, RAM ve GPU için stres testi yapıp sorunun bunlardan olup olmadığına bakabilirsin.
Ama sorun SSD'den gibi duruyor.

M.2 SSD ve tek bir portu var evet :C
Sağlığı iyi gözüküyor.

1764253490814.webp