Geldi bizim ASUS reis. ASUS'un piyasaya girmesi çok iyi olur.
Detaylar
Kim cevapladı?Kıtlık olmasa da artar ekonomi malum.Bellek kıtlığı yüzünden bilgisayar fiyatları artacak diye bilgisayar aldım, normalde yazın alacaktım.![]()
Veira
Başarılı
Doğru, TR ekonomisi malum.
Dagster3532
Becerikli
Böyle bir şey olacaksa bile aylar sürer.
Omerta Silenzio
Başarılı
Başlığı okuyup, "Ooo ASUS geliyor, RAM'ler bedava olacak" diye havaya giren arkadaşlar varsa maalesef üzücü bir haberim var.
Öncelikle asus babasının hayrına girmiyor tabii ki bu işe, zira FAB kurmak dediğimiz olay bakkal dükkanı açmaya benzemez. Milyar dolarlar, AR-GE ordusu lazım. ASUS'un yaptığı olay tamamen "Yusuf Yusuf" durumu. Samsung ve Hynix bütün bantları AI için HBM belleklere ayırınca, piyasada DDR5 kıtlığı başladı. ASUS da baktı ki 2026'da ROG laptoplara takacak RAM bulamayacak, kendi işimi kendim hallederim demiş kısaca.
Öyle sıfırdan çip üretimi falan da yok. Yapacakları şey gidecekler kanka Nanya gibi bir üreticinin kapısına, "Bana ham wafer ver, ben kendi PCB'me basıp ROG diye satacağım" diyecekler. Piasaya ekstra mal girmiyor, var olan malı ASUS kendine ayırıyor aslında.
Bizede hiçbir faydası yok, hatta zararı var diyebilirim. Dev firmalar bile stokçuluğa başladıysa RAM fiyatları tüfekti şimdi bazuka gibi olacak demek. "ASUS RAM bekleyeyim, ucuza alırım" diyen donsuz kalır söyliyim. İhtiyacınız varsa indirim bulduğunuzu yapıştırın alın. İyi forumlar.
Şu haberleri incelerseniz daha iyi anlaşabiliriz:
Öncelikle asus babasının hayrına girmiyor tabii ki bu işe, zira FAB kurmak dediğimiz olay bakkal dükkanı açmaya benzemez. Milyar dolarlar, AR-GE ordusu lazım. ASUS'un yaptığı olay tamamen "Yusuf Yusuf" durumu. Samsung ve Hynix bütün bantları AI için HBM belleklere ayırınca, piyasada DDR5 kıtlığı başladı. ASUS da baktı ki 2026'da ROG laptoplara takacak RAM bulamayacak, kendi işimi kendim hallederim demiş kısaca.
Öyle sıfırdan çip üretimi falan da yok. Yapacakları şey gidecekler kanka Nanya gibi bir üreticinin kapısına, "Bana ham wafer ver, ben kendi PCB'me basıp ROG diye satacağım" diyecekler. Piasaya ekstra mal girmiyor, var olan malı ASUS kendine ayırıyor aslında.
Bizede hiçbir faydası yok, hatta zararı var diyebilirim. Dev firmalar bile stokçuluğa başladıysa RAM fiyatları tüfekti şimdi bazuka gibi olacak demek. "ASUS RAM bekleyeyim, ucuza alırım" diyen donsuz kalır söyliyim. İhtiyacınız varsa indirim bulduğunuzu yapıştırın alın. İyi forumlar.
Şu haberleri incelerseniz daha iyi anlaşabiliriz:
Ha diye piyasaya gireceğim deyince sanki 3 ay içinde kıtlık bitecekmiş gibi yorumlar yapılmış.
Omerta Silenzio
Başarılı
ASUS'u "Robin Hood" zannediyorlar herhalde, zenginden alıp fakire dağıtacak falan sanıyorlar.Ha diye piyasaya gireceğim deyince sanki 3 ay içinde kıtlık bitecekmiş gibi yorumlar yapılmış.
Yani olayın mantığı çok basit aslında.
Önceden nasıldı? Nanya Kingston'a çip satıyordu. Şimdi napacak ASUS'a satacak. Eee Sonuç? Kingston RAM bulamayacak, onun fiyatı artacak. ASUS "ROG" etiketi basıp daha pahalıya satacak. Yani toplam havuz aynı, sadece musluğun yönü değişiyor. Kıtlık bitmez, sadece marka değiştirir.