Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gokhan33

Uzman
Selam, dün itibariyle fiber internete kavuştum sonunda!
Kurulum aşamasında Türk Telekom'un verdiği modem (Huawei LG8245X6-50) ile 950+ Mbps aralığında hız aldım.
Hemen bir önceki modemim olan DSL-AX82U'yu @Recep Baltaş'ın YouTube'deki videosunu izleyerek Türk Telekom'dan aldığım PPPoE bilgilerimle modem olarak kurulumu yaptım ve hız testimi yaptım.
Sonuç: Max. 450 Mbps. İnanamayıp birkaç defa daha test yaptım sonuç hep aynı.

Not: Testler bire bir aynı kablolar ile yapıldı. (PC'ye kablo ile bağlıyım.) (https://www.amazon.com.tr/dp/B08F4W4M28)
Açıkçası iki ihtimal var gibi. Ya cihaz bozuk ya da ayarlamalarda bir şeyi gözden kaçırıyorum. Stock modemin ASUS'un Premium modeminden bu kadar fark ile iyi olması inandırıcı değil hiç!

Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
QoS ayarlarınızdan birisi açık olabilir mi?

Evet QoS açıktı. Kapatıp tekrar denedim sonuç aynı maalesef.

Merlin FW yükleyip dener misin?

Firmware atmak cihazı garanti dışı bırakmaz mı hocam? Eğer çözüleceğine emin olsam garanti önemli değil ancak çözülmezse bu sefer cihazı geri yollama ihtimalim olmayacak.

Çözüm
Mantıksız bir durum var. QoS kapatıp Router'ı yeniden başlatmayı dener misiniz? Öte yandan @Recep Baltaş dediği gibi Merlin kurarsanız çok daha iyi olur, en azından daha rahat sorunu tespit edebiliriz.

Modemi restartladıktan sonra 900'leri zorlayarak görmeye başladı hocam.

Hala stok modemin gördüğü değerleri göremiyor. Aslında bu farklar önemli değil ama insan bu kadar para verince stok bir modemden daha iyi olmasını bekliyor.

Modemi restartladıktan sonra 900'leri zorlayarak görmeye başladı hocam.

Hala stok modemin gördüğü değerleri göremiyor. Aslında bu farklar önemli değil ama insan bu kadar para verince stok bir modemden daha iyi olmasını bekliyor.
Cihazın Firmware'i güncel değilse güncelleyin. Ama ben size Merlin kurmanızı tavsiye ederim.

Cihazınızın CPU'su aslında güçsüz değil, sorunsuz kullanabilmeniz gerekli ancak Asus Router'lar hakkında bilgim gerçekten kısıtlı.

1723797100597.webp

Merlin FW geçiş yaptım.

Şu anki sonuç:

900 Mbps kabul edilebilir. En azından 450'ye göre.
Ama hala "boşa para vermişim" demekten alıkoyamıyorum kendimi.

Teşekkür ederim yardımlarınız için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 74720
Merlin FW geçiş yaptım.

Şu anki sonuç:

900 Mbps kabul edilebilir. En azından 450'ye göre.
Ama hala "boşa para vermişim" demekten alıkoyamıyorum kendimi.

Teşekkür ederim yardımlarınız için.
Farklı QoS ayarlarını deneyebilirsiniz. Hardware Acceleration çalışması gerekiyor. Ayarı ASUS'ta nerede bilmiyorum ancak. İsterseniz bir TeamViewer bağlanıp bakabiliriz içinize sinmediyse.

Tools>Sysinfo kısmının tamamen ekran görüntüsünü atabilir misiniz?

Son düzenleme: