Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

978

Çalışkan
Öncelikle uzun bir yazı farkındayım dostlar ama okuyup bir akıl verirseniz çok minnettar olurum. Temmuz ayının ortalarında Hepsiburada'dan puan ortalaması 9.5-10 arası olan bir satıcıdan aldım bilgisayarımı. Ve ilk aylarda hiçbir problem yaşamadım fakat bundan yaklaşık 1.5 ay önce FM 24 oynarken crash yedim sonrasında bilgisayarımda sürekli bu problemle karşılaşmaya başladım. Bugün FC 26 aldım ve oynamak için oyunu açtığımda sürekli bu problem ve birkaç kez de driver hatası karşıma çıktı. En son hiçbir problem olmadan menüye geldiğimde de yine siyah ekran ve "your device ran into a problem and needs to restart" yazısıyla karşılaştım. Bundan sonra da servise mail attım, ne yapmalıyım dostlar yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm
Anladım hocam, çok teşekkür ederim yardımın için 1 aydır bunu nasıl çözerim diyip diyip duruyordum fakat iznin olursa bir şey daha sormak istiyorum. Bu durumun ilk başlarda olmayıp bir anda olması normal mi ya da nasıl olabiliyor bilginiz var mı?
Herhangi bir sürücü/çipset/hatalı güncelleme olduysa da meydana gelebilir. BIOS güncellemesi yaptıysan o da etkileyebilir. Üreticilerin yaptığı hatalı mikrokod güncellemesi bile direkt işlemciyi bozabiliyor uç senaryo örneği verecek olursak :D
Aynı laptopa sahibim ve BIOS'ta o ayarı göremedim. Eğer BIOS'unuz 331 sürümünden eskiyse güncellemeyi deneyin, zira ben bu sürümde söz konusu olan hatayı almıyorum. Belki sorun donanımsal bir arızadan kaynaklanıyor olabilir.

Garantiye yollamadan evde halledebileceğin bir durum olduğunu düşünüyorum.
Anladım hocam, çok teşekkür ederim yardımın için 1 aydır bunu nasıl çözerim diyip diyip duruyordum fakat iznin olursa bir şey daha sormak istiyorum. Bu durumun ilk başlarda olmayıp bir anda olması normal mi ya da nasıl olabiliyor bilginiz var mı?

Aynı laptopa sahibim ve BIOS'ta o ayarı göremedim. Eğer BIOS'unuz 331 sürümünden eskiyse güncellemeyi deneyin, zira ben bu sürümde söz konusu olan hatayı almıyorum. Belki sorun donanımsal bir arızadan kaynaklanıyor olabilir.
Bilmiyorum hocam hiç güncelleme konusunu düşünmedim.

Herhangi bir sürücü/çipset/hatalı güncelleme olduysa da meydana gelebilir. BIOS güncellemesi yaptıysan o da etkileyebilir. Üreticilerin yaptığı hatalı mikrokod güncellemesi bile direkt işlemciyi bozabiliyor uç senaryo örneği verecek olursak :D

Çözüm
Anladım hocam hiç BIOS güncellemesi yapmadım henüz ama dediğiniz gibi diğer uygulama için bir konu açacağım. En kötü ihtimalle garantiden yardım alacağım. Tekrardan çok teşekkürler iyi günler.

Hocam affınıza sığınarak sizden bir şey isteyeceğim, ThrottleStop kullanırken yine siyah ekran yemiştim. Oluşan dosyayı kontrol edebilir misiniz? Şimdiden çok teşekkür ederim ilginiz için.

Son düzenleme:
@978, eve gecince bakarim.

Yine "intelppm.sys" yemişsin.
Anladım hocam, teşekkür ederim tekrardan.

Merhaba hocam aradan biraz vakit geçti ve bilgisayarım 1 haftadır teknik serviste. Bugün anakartın değişeceği bilgisini öğrendim, yedek parça bekleme aşamasındaymış daha. Sizinle de paylaşmak istedim bu sonucu, sonuçta sizde ortak oldunuz derdime 😃

Son düzenleme: