Leviodas

Yetkin
A620M-H anakartıma "F36d" BIOS'unu attım ardından Nitro ayarları yaptıktan sonra bu hatayı aldım. Fakat önceki BIOS sürümlerinde bu hatayı almamıştım. Denediğim ayar Nitro-Enable Robust Train-Enable RX-TX Burst Length-8X/8X.

@Ayhan Dönmez abi senin verdiğin Nitro ayarlarını denemiştim. Bu sorun sende de oldu mu acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
O 2 ayar hep disable kalsın, Nitro da detaylı verdiğim gibi kalsın, sadece her sistem açılışta biraz süre uzar, bir şey olmaz. Stabilite gitmesin amaç o. Yarın tekrar 30 dk test et en az 1usmus.

Abi Nitro ayarlarını kapatıp testi yapıyorum Nitro ayarı açıp bilgisayarı açamıyorum mavi ekran yiyip duruyorum.

Ayhan abi Memory context-Power down ayarlarını yapınca da arada sırada onarım kısmına atıyor en sağlıklısı bir önceki sürüme dönüp sana testin sonucunu öyle atmak. Diğer BIOS'ta betaydı ama en azından onda böyle sorunlar yoktu.

@Ayhan Dönmez

BIOS sürümünü bir önceki sürümü alıp Nitro ayarlarını yapınca. Mavi ekranda almadım testte bir sorun çıkmadı.

Dosya Ekleri

• EE57A84E-52DC-4A4A-B58F-C56631F0FD6B.webp
    EE57A84E-52DC-4A4A-B58F-C56631F0FD6B.webp
    3,7 MB · Görüntüleme: 30
  • 1757060434878.webp
    1757060434878.webp
    31,9 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
Abi Nitro ayarlarını kapatıp testi yapıyorum Nitro ayarı açıp bilgisayarı açamıyorum mavi ekran yiyip duruyorum.

Ayhan abi Memory context-Power down ayarlarını yapınca da arada sırada onarım kısmına atıyor en sağlıklısı bir önceki sürüme dönüp sana testin sonucunu öyle atmak. Diğer BIOS'ta betaydı ama en azından onda böyle sorunlar yoktu.

@Ayhan Dönmez

BIOS sürümünü bir önceki sürümü alıp Nitro ayarlarını yapınca. Mavi ekranda almadım testte bir sorun çıkmadı.
Yani Nitro ile alakası olmaması gerekir bu durumun, Beta BIOS'lardan uzak durmak lazım giriş seviyesi modellerde. Official çıkana kadar onu bekle. Nitro'nun amacı zaten stabilite artırmak, Auto olarak da Enable geliyor, sen sadece Training süresini artırıyorsun dediğim ayarlarla, stabilite artması gerekli, ters etki yapmış. @Leviodas

Yani Nitro ile alakası olmaması gerekir bu durumun, beta BIOS'lardan uzak durmak lazım giriş seviyesi modellerde. Official çıkana kadar onu bekle. Nitro'nun amacı zaten stabilite artırmak, Auto olarak da enable geliyor, sen sadece training süresini artırıyorsun dediğim ayarlarla, stabilite artması gerekli, ters etki yapmış. @Leviodas

Tamamdır abi şu anki sürümde sorun çıkartmıyor bakalım official sürüm çıkana kadar bekleyeyim bu arada teşekkürler abi gerçekten çok yardımcı oluyorsun.