8372

Üstün
Makaleler
8
@BlackShadow, hocam peki bu laptopa uygun RAM tavsiye edebilir misiniz? Yani gidip bilgisayar toplarım ama laptop parçalarını pek bilmiyorum. @0xraptoRwave, aynı soru senin için de geçerli hocam :)

Bilgisayarın tam özellikleri;
  • Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P8400
  • 3072 MB RAM
  • Available OS Memory: 3072MB RAM
  • NVIDIA GeForce 9650M GT
Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
@BlackShadow, hocam peki bu laptopa uygun RAM tavsiye edebilir misiniz? Yani gidip bilgisayar toplarım ama laptop parçalarını pek bilmiyorum. @0xraptoRwave, aynı soru senin için de geçerli hocam :)

Bilgisayarın tam özellikleri;
  • Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P8400
  • 3072 MB RAM
  • Available OS Memory: 3072MB RAM
  • NVIDIA GeForce 9650M GT
Şimdiden teşekkürler.
CPU-Z kurup SPD sekmesindeki RAM bilgilerini atarsanız yardımcı olurum hocam.

Yani hocam bunu yükseltme yapmasanız da olur. Maksimum 4 GB RAM destekliyor kendisi, CPU-Z SPD üzerinden 2 GB RAM bilgilere bakın, CL ve MHz değerleri aynı olsun yeter alırken. Bir de CPU-Z üzerinden anakarta bakın, hangi chipset kullanmışlar. İşlemciyi yükselterek günlük kullanımı rahatlatabilir. Ekstra olarak laptopun can verecek olan SSD'dir. SSD alın.

CPU-Z kurup SPD sekmesindeki RAM bilgilerini atarsanız yardımcı olurum hocam.

hop.webp

Buyur hocam. Bir de elin değmişken bu laptopa SSD uyumlu mudur ve hangi tür SSD takmak gerekir? Onun hakkında da bilgi verirsen cennetlik bir adam olursun gözümde.

Bu arada atacağın RAM'i alacağım, ona göre. :D

Yani hocam bunu yükseltme yapmasanız da olur. Maksimum 4 GB RAM destekliyor kendisi, CPU-Z SPD üzerinden 2 GB RAM bilgilere bakın, CL ve MHz değerleri aynı olsun yeter alırken. Bir de CPU-Z üzerinden anakarta bakın, hangi chipset kullanmışlar. İşlemciyi yükselterek günlük kullanımı rahatlatabilir. Ekstra olarak laptopun can verecek olan SSD'dir. SSD alın.
hop1.webp

hop2.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS eski hocam, güncelleyin isterseniz. T9400 takabiliyorsunuz maksimum olarak. Şanslıysanız T9900 veya P9700 takabilirsiniz ama açmama ihtimali var. Denemeniz lazım, garanti olsun diyorsanız T9400 alın. RAM'ı sıfır almayın. Bir de 2 GB olanı atar mısınız? Aynı olmayabilir. 1 GB ile aynıysa 800 MHz CL6 olan RAM alacaksınız. SSD takabilirsiniz, SATA 2.5 girişi var.

Yükseltme yapmaya değecek bir model değil bana kalırsa.
Ben de biliyorum değmeyeceğini fakat yeni laptop ya da yeni bilgisayar toplayacak ekonomik gücüm yok. Teşekkürler.
BIOS eski hocam, güncelleyin isterseniz. T9400 takabiliyorsunuz maksimum olarak. Şanslıysanız T9900 veya P9700 takabilirsiniz ama açmama ihtimali var. Denemeniz lazım, garanti olsun diyorsanız T9400 alın. RAM'ı sıfır almayın. Bir de 2 GB olanı atar mısınız? Aynı olmayabilir. 1 GB ile aynıysa 800 MHz CL6 olan RAM alacaksınız. SSD takabilirsiniz, SATA 2.5 girişi var.
2 GB olan ne? Neyi atacağımı anlayamadım. Bu arada işlemci değiştirmek risk taşımaz, değil mi? Zaten 0 olacağını sanmıyorum RAM'in de işlemcinin de :D

Hocam, CPU-Z SPD kısımda slot bölümü var. Siz slot 1 olanı attınız. Bunda 1 GB RAM var. Slot 2'yi atın, yani onda 2 GB RAM olacak. Aynı olup olmadığına bakalım. İşlemciyi değiştirmek risk taşımaz hocam. Bende P6000 serisi işlemci vardı, i5 520M işlemciye yükselttim, günlük kullanımda rahat etti. Tabii size kalmış.

Hocam, CPU-Z SPD kısımda slot bölümü var, slot 1 olanı attınız. Bunda 1GB RAM var. Slot 2 atın, yani onda 2 GB RAM olacak. Aynı mı değil mi bakalım. İşlemciyi değiştirmek risk taşımaz hocam. Bende P6000 serisi işlemci vardı, i5 520M işlemciye yükselttim günlük kullanımda rahat etti. Tabii, size kalmış.

Hee tamam o zaman. Yani en ufak bir risk taşıyorsa almam. Yedek bilgisayarım yok, bu gittiği zaman yandım demektir. :D
hop3.webp

Aynı galiba. Bir de sana zahmet, 0 alma demiştin ya. 2. el olarak da bir link falan atar mısın?

Ulan bu SSD fiyatları ne olmuş? 2k dan aşağı adam akıllı SSD yok. :D

RAM için örnek olarak atıyorum, elden alırsanız ucuza gelir.

Önerdiğim işlemci de 475 TL diyorlar değer mi inan bilmiyorum, bence değmez.

Ekstra olarak, ASUS BIOS sınırlaması koymadıysa yukarıda dediğim işlemcileri açabilir. Mesela kendim laptopta örnek vereyim. Chipset i7 1.nesil hepsi takılabiliyor ama üretici i7-640M ile sınırlamış. :')