Arlecchino

Başarılı
2 gündür uğraşıyorum, BIOS SSD'yi görmüyor. Çoğu ayarı denedim. BIOS da güncelledim ama tık etmiyor. Başka bilgisayarda SSD gözüküyor. Aynı bilgisayarda Windows kurulum ekranında SSD gözüküyor fakat BIOS'ta yok. Her 2 portu da denedim. SSD'yi engelleyecek SATA gibi herhangi bir bağlantı da yok. Yapmam gereken bir ayar büyük ihtimalle vardır ama onu da ben bilmiyorum. İşlemci i5 7400, SSD ise 990 Pro.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 11 yüklemeye çalışıyorsan eğer TPM 2.0 aktif olmayabilir veya anakartın sahip olmayabilir bu özelliğe. İstersen bir onu da dene. Ama yine de kurulum ekranını görüp, BIOS'ta görmemesi garip geldi bana da.

Böyle bir şey teknik olarak mümkün değil :) Windows'a o bilgiyi veren zaten BIOS. Windows kurdun mu peki SSD'ye?

Windows önceden SSD üzerinde kuruluydu forumlardan baktığıma göre belki ondandır diye diskpartdan silip GPT dönüştürdüm. Ben de anlayamadım BIOS da gözükmüyor ama kurulum USB'si takınca kurulum kısmında gözüküyor. Hatta Windows kurmaya çalışınca dosyaları yazıyor yeniden başlatma kısmına gelince ssd gozukmediği için BIOS'da kalıyor. Yanlış bir şey yapıyorum ama ne acaba?

IMG_20250224_143628.webp

2 gündür uğraşıyorum, BIOS SSD'yi görmüyor. Çoğu ayarı denedim. BIOS da güncelledim ama tık etmiyor. Başka bilgisayarda SSD gözüküyor. Aynı bilgisayarda Windows kurulum ekranında SSD gözüküyor fakat BIOS'ta yok. Her 2 portu da denedim. SSD'yi engelleyecek SATA gibi herhangi bir bağlantı da yok. Yapmam gereken bir ayar büyük ihtimalle vardır ama onu da ben bilmiyorum. İşlemci i5 7400, SSD ise 990 Pro.

Kurulum ekranında görüyorsan SSD'yi Windows'u içine.