Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Barış34

Çalışkan
Bilgisayarım açılmıyor. Anakartta normalde çalışırken hep açık kalan sarı ışık var ama şu an sadece yanıp sönüyor, sabit durmuyor (anakartımın modeli ASUS Prime B450M-A2). Her şey yerli yerinde dün gece kapatıp uyudum sabah açılmıyordu. Bazı yöntemler denedim ama olmadı.

• BIOS pilini söküp res attım
  • PSU kısa devre yapıp çalışıp çalışmadığına baktım (çalışıyor).
  • Her şeyi söküp bekledim taktım olmadı vs.
Nedir sizce sorun?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tüm parçaları sök tamamen PC'yi boşalt ve BIOS pilini de çıkart. Sonra tek tek dikkatli bir şekilde tekrar bilgisayarı topla ve sistemi açmaya çalış hiçbir şekilde tetik almıyorsa PC gitmiş olabilir.
Şu an uzay montaj. Sadece işlemci ve RAM var ama yine de çalışmıyor

PSU çalışıyor ama yeterli güç veremiyormuş arkadaşlar sağ olun.
RAM'ler tam oturmamış olabilir, RAM'lerin yerini değiştirin, sarı kısmını silgiyle silin, çok etki edeceğini sanmıyorum ama vücudunuzdaki statik elektriği boşaltın.

Söylemeyi unutmuşum. Anakartta yanıp sönüyor dediğim ışık genelde hergün başıma gelen bir sorundu statik elektriği boşaltınca çözülüyordu ama şuan çözülmüyor.

Biraz saçma gelebilir ama RAM'ler oksit yapmış olabilir RAM uçlarını silgi ile silmeyi deneyiniz.
Denedim maalesef.

Tüm parçaları sök tamamen PC'yi boşalt ve BIOS pilini de çıkart. Sonra tek tek dikkatli bir şekilde tekrar bilgisayarı topla ve sistemi açmaya çalış hiçbir şekilde tetik almıyorsa PC gitmiş olabilir.

Şu an uzay montaj. Sadece işlemci ve RAM var ama yine de çalışmıyor

PSU çalışıyor ama yeterli güç veremiyormuş arkadaşlar sağ olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm