DarthVader1

Üstün
Makaleler
1
Merhaba dostlar, ASUS Prime B550M-K anakart ile ROG STRIX B550-F anakart arasındaki BIOS ayar farklılıklarını merak ediyorum. STRIX serisi daha üst seri bunu biliyorum ama ikisi de aynı çipset. BIOS ayarlarında STRIX modelinin avantajı var mıdır?

ROG serileri görsel ve olarak zengin işi TUF serileri F/P gençlere yönelik diyebiliriz hiçbir şey yazmıyor ise işini yapan süslemeden uzak sade serilerdir.

ASUS Prime B550M-K alınacak bir kart değil, (bende var) 4 RAM takmanın bir getirisi yok, tersine götürüsü var. Ama diğer yandan AM5 olmadığı için asla STRIX serisine para verilmez, fakat bariz derecede Prime B550M-K'den iyi tabii ki.

STRIX serisinin donanımsal getirisi ve görselliği dışında fark yok ama imkan varsa mutlaka STRIX alınmalı tabii ki.

Peki çipsetler arası fark var mı BIOS ayarlarında? X570 B550 gibi.

ROG serileri görsel ve olarak zengin işi TUF serileri F/P gençlere yönelik diyebiliriz hiçbir şey yazmıyor ise işini yapan süslemeden uzak sade serilerdir.

Konuyu anlamamışsınız, seriler arası farkı biliyorum sadece BIOS ayarlarında bir farklılık var mı onu sordum.

Peki çipsetler arası fark var mı BIOS ayarlarında? X570 B550 gibi.

Konuyu anlamamışsınız, seriler arası farkı biliyorum sadece BIOS ayarlarında bir farklılık var mı onu sordum.

X570 gereksiz ısınan bir çipsetti bu yüzden fan taktılar. Bu sebeple gereksiz görüldüğü için pek araştırmadım ama iyi bir B550 herhangi bir X570 anakartı aratmaz.