ASUS Prime B650M-R anakart Patriot Viper Venom 32 GB RAM ile uyumlu mu?

Emirr

Başarılı
Anakart olarak ASUS Prime B650M-R, işlemcim ise Ryzen 5 7600 seçtim. RAM tarafında da Patriot Viper Venom 32 GB (2x16 GB) DDR5 7400MHz CL36 aldım. Daha elime ulaşmadılar ancak bir yerde okurken denk geldim. Anakartın sitesinden RAM'lerin seri numarasını sorgulatarak uyumluluklarına bakabiliyormuşuz, ancak ben sorgulattığımda çıkmadı. YouTube üzerinden vs. bu RAM'lerle alakalı da video bulamadım. Sizce RAM'leri iade etmeli miyim? İncehesap'tan Gaming Gecesi'nde aldım, uygun fiyata.

Son düzenleyen: Moderatör:
6000 MHz CL28 bir RAM almanız daha mantıklı olur. AMD işlemcilerde yüksek frekans çok performans sağlamıyor fakat düşük CL28 ile microstutter gibi problemleri azaltırsınız.

6000 MHz CL28 bir RAM almanız daha mantıklı olur. AMD işlemcilerde yüksek frekans çok performans sağlamıyor fakat düşük CL28 ile microstutter gibi problemleri azaltırsınız.

Hocam peki var mı bir öneriniz? Ona göre RAM geldikten sonra iade gerçekleştireyim.
RAM için bütçem yaklaşık 4-5 bin TL.

Bütçe yetiyorsa bu RAM'leri öneririm; https://www.epey.com/bellek-ram/xpg-lancer-rgb-ax5u6000c3016g-dclar.html

Eğer ki iade etmediyseniz denemekten zarar gelmez. Fakat işinizi garantiye alıp XPG Lancer önerilen modeli alabilirsiniz.

Hocam daha iade etmedim ama açıkçası risk de almak istemiyorum. Önerilen ram hoşuma gitti büyük ihtimalle onu alacağım. Teşekkürler yardımınız için.
RAM'leri neden değiştiğinizi, değişeceğinizi tam olarak anlam veremedim. 6000 çekip 1:1 modda kullanacaksınız, aldığınız RAM'ler Hynix A-Die, hiçbir problem çıkmaz, EXPO/XMP/QVL List hiçbir önemi yok artık Asus anakartta, sadece en son BIOS güncelledikten sonra EXPO açıp elle 6000 çekmen lazım. RAM'leri boşuna iade edip üstüne fazladan para verme. 4000 TL civarı olması lazım o RAM'ler gaming gecesinde uyguna satılıyor. @Emiir

Gaming Gecesi'nden almıştım zaten uygun fiyata. Ama kimle konuştuysam daha düşük MHz al sistem daha stabil çalışır, anakartın sitesinden RAM'in modelini kontrol et yoksa bence alma falan diyen çok oldu o yüzden öyle bir karar aldım. RAM'ler bugün geldi ama daha iade etmedim.

Ayrıca bu RAM'lerin videosunu falan da hiçbir yerde bulamayınca işkillendim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…