Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Anakartımın BIOS'unda iGPU kapatma seçeneğini bulamadım. Recep Baltaş'ın bir videosunda Gigabyte anakartla iGPU kapatma bölümü var, o bölümdeki her kısım benim BIOS'da da var fakat en son kısma gelince bende gözükmüyor o ayarlar. Yardımcı olursanız sevinirim. Şu an Windows üzerinden baktığımda hem AMD Graphics hem de 5070 Ti görünüyor. İşlemcim R7 7800X3D. BIOS son versiyonda.

Çözüm
@Ateş Hekimoğlu, BIOS'da F9'a basın, integrated Graphics yazıp aratın, çıkan ayarı disable yapıp F10'a basıp kaydedip çıkın.

Windows içerisinden de DDU ile AMD GPU sürücüsünü kaldırın.
Hocam Advanced kısımda Onboard Devices Configuration diye bölüm olması lazım. Varsa eğer Integrated Graphics diye yer olacak, disabled yapın. Ya da Primary Video Device diye bölüm varsa eğer PCIe/PEG olarak ayarlayın.

Hocam Advanced kısımda Onboard Devices Configuration diye bölüm olması lazım. Varsa eğer Integrated Graphics diye yer olacak, disabled yapın. Ya da Primary Video Device diye bölüm varsa eğer PCIe/PEG olarak ayarlayın.
Hocam dün o bölüme de baktım ve dediğiniz iki ayar da yoktu diye hatırlıyorum yine de bir daha bakayım.

20251023_140330.webp
Hocam primary video device ayarı yok. Onboard kısmında da böyle bir ayar bulabildim sadece. @Xbox 360E