Sorunumu şu şekilde sizlere açıklayayım: Anakartımın BIOS sürümü 3827 iken sorunsuz bir şekilde EXPO'yu kullanabiliyordum. Şimdi, 3 gün önce gelen güncelleme ile birlikte 3842 sürümüne güncelledim ve EXPO ayarını açtığım zaman sistem açılmadan restart, donma, hard reset sorunlarıyla karşı karşıya kalıyorum. Şu anda ne yapmalıyım? Downgrade yapma şansım var mı?
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Bir de şunu söylemek istiyorum hocam ben bilgisayarımda sık sık siyah ekran problemi yaşayan birisiyim sürekli restart attığımdan bazen BIOS ayarlarım sıfırlanabiliyor ben bu ayarı sürekli yapmak zorunda kalacağım değil mi?
Tam performans alamayacağım anlamına mı geliyor?
Micron kullanıcıları için şart. Bu ayar dışında Memory Context Restore ayarını da Disabled yapman gerekebilir. Bir de Nitro ayarları ileteyim, onları yap. Her açışta sarı yakıp Train edecek Micron'u yani. Hynix gibi MCR açık stabil kalacağını sanmam.
MCR ve Power Down ayarlarına elleme ilk etapta, sadece Nitro ayarlarını denersin. Olmazsa Memory Context kapalı kalacak. Her defasında en baştan Train edecek. BSOD vs. yeme diye.
Tamamdır hocam hala yanıt alamadım da EXPO'nun normal ayarlarından ne gibi bir fark oluşacak performansta?
Çok koyarsa RAM'leri değiştiririm.
Performans farkı var, Hynix CL30 Manuel ayarlıyorsun. @ggbye ayarları iletir onun için. Micron çok tırt kalıyor, tak çalıştır dahi sendeki sıkıntıları yapıyor. Manuel Tuning izin vermez, sadece D-die frekans desteği var. Nitro ayarları BIOS'tan ileteceğim gibi yapın. Lokasyon görünüyor.
Sorun çözüldü ise bu arada o kısmı belirtin. Yoksa çözüm alamıyoruz.
Pawnıo kurduktan sonra bu sürüm açmıyor mu? Antivirus devre dışı bırakın. Arka plandaki yazılımları da kapatın. Bir görsel alabilmemiz lazımdı şimdiye. İlginç oldu açıkçası. FACEIT, Vanguard vs. olup da açamayanlar vardı, onlarda arka plan yazılımlarını devre dışı bırakınca çözülüyor bu sorun.
AI tweaker menüsünde yine FCLK ayarı. Bu ayar da orada. Dediğim ayarlamaları yaptıysanız görsel iletin buraya özet ekranı, sonra kaydedip çıkın. Eğer düzelmezse Nitro ayarı vs. gerekecek. Micron uğraştırıyor, Hynix'te bu sorunu yaşamazdın. 6000 CL30 modüllerden bahsediyorum. AM5'te elzem.
Yeni eklenen training algoritmasıyla birlikte Hynix harici modüller sorun çıkartıyor. Manuel ayarlamaya da müsaade etmez Micron. Sadece train algoritmasını normal haline çevireceğiz. Nitro gerekebilir bir de ekstra. Zen iletebilseydin inceleyecektik bazı kısımları. O durum ilginç oldu.
Buyurun hocam özet.
Dosya Ekleri
- Makaleler
- 1
Ayarlar doğru, sıkıntı çıkarsa Nitro yapacağız. O zaman düzelir gibi. Şu Zen'i iletseydiniz çok iyi olacaktı. Kör ve sağır şekilde ilerliyoruz.
Ayarlar doğru, sıkıntı çıkarsa Nitro yapacağız. O zaman düzelir gibi. Şu Zen'i iletseydiniz çok iyi olacaktı. Kör ve sağır şekilde ilerliyoruz.![]()
Şu an size bilgisayardan yazıyorum hocam ama ne olur ne biter hiçbir fikrim yok şu zentimingi tekrardan denemeye çalışayım.
Geek uninstaller yardimi ile oyunlarin kendi anti hile yazilimlarini, varsa FACEIT anti hile yazilimini ve yüklemiş oldugunuz pawnio zorla kaldir senecegi ile kaldirin. Kaldirma islemlerinden sonra bilgisayari yeniden baslatin. Bilgisayar acildiktan sonra Defender, cekirdek yalitimi gibi guvenlik ayarlarini da kapatilabilen ne varsa komple kapatip tekrar yeniden baslatin ve ZenTimings ile pawnio bastan kurun. Bir de bu yontemi deneyelim şu an icin onemli olan şey ZenTimings gorebilmek oyun vs bunlarin bir onemi yok.
Hatta @Ayhan Dönmez hocanin ve sizin vaktiniz varsa ve eger hala ZenTimings acamiyorsaniz temiz bir sekilde format atin, sadece gerekli driverlari kurun sonrasinda kullanilacak test ve goruntuleme programlarini kurun. BIOS tarafinda yapilmasi gereken ayarlamalari yapmadan Windows tarafindaki ayarlarin veya programlarin bir onemi yok.
Buradan ücretsiz surumu indirebilirsiniz. Kaldirilmasi gerekenlere sag tiklayip zorla.
Kaldir yapin bu yontem, kurulan programlarin degistirdigi veya olusturdugu kayit defteri girdilerini de temizler.
Hatta @Ayhan Dönmez hocanin ve sizin vaktiniz varsa ve eger hala ZenTimings acamiyorsaniz temiz bir sekilde format atin, sadece gerekli driverlari kurun sonrasinda kullanilacak test ve goruntuleme programlarini kurun. BIOS tarafinda yapilmasi gereken ayarlamalari yapmadan Windows tarafindaki ayarlarin veya programlarin bir onemi yok.
Buradan ücretsiz surumu indirebilirsiniz. Kaldirilmasi gerekenlere sag tiklayip zorla.
Kaldir yapin bu yontem, kurulan programlarin degistirdigi veya olusturdugu kayit defteri girdilerini de temizler.
Son düzenleme:
Geek uninstaller yardimi ile oyunlarin kendi anti hile yazilimlarini, varsa FACEIT anti hile yazilimini ve yüklemiş oldugunuz pawnio zorla kaldir senecegi ile kaldirin. Kaldirma islemlerinden sonra bilgisayari yeniden baslatin. Bilgisayar acildiktan sonra Defender, cekirdek yalitimi gibi guvenlik ayarlarini da kapatilabilen ne varsa komple kapatip tekrar yeniden baslatin ve ZenTimings ile pawnio bastan kurun. Bir de bu yontemi deneyelim şu an icin onemli olan şey ZenTimings gorebilmek oyun vs bunlarin bir onemi yok.
Dediğiniz çoğu şeyi yaptım fakat zentiming kurulu olarak görünmüyor bu geekuninstaller yardımı ile mi kaldıracağım?
- Makaleler
- 1
Dediğiniz çoğu şeyi yaptım fakat zentiming kurulu olarak görünmüyor bu geekuninstaller yardımı ile mi kaldıracağım?
Bu Antivirus vs. kaldırırsanız iyi olur o yazılımla. Ben Revo Uninstaller kullanıyorum kendi adıma. Bu programdan mesela kaldırdıktan sonra Advanced Scan ile taratarak Reg. kalıntılarını vs. de temizliyorsun.
Sonrasında tekrar kurarsınız, Zen A1-B1 iletmeniz elzem.
Bu aşamada sorun çözüldü mü bu arada? Oyunlarda deneyin isterseniz ya da birkaç kez Restart atın. Öncesinde bahsettiğiniz sorun düzeldi ise işaretlersiniz ilgili çözümü. @Jezoo Zen sonra da bakabiliriz. Belli ki sizde açamayacağız Zen.
ZenTiming kurulum yapmayan portable bir program hocam pawnio driver gibi kuruluyor sisteme onu kaldirmaniz lazim.Dediğiniz çoğu şeyi yaptım fakat zentiming kurulu olarak görünmüyor bu geekuninstaller yardımı ile mi kaldıracağım?
O da olur hocam bir ara ben de kullanmistim 1-2 kaldirma isleminde tam temizlememisti bir yerden geek uninstallera denk geldim bunu kullaniyorum ama cok fark oldugunu sanmam.Bu Antivirus vs. kaldırırsanız iyi olur o yazılımla. Ben Revo Uninstaller kullanıyorum kendi adıma. Bu programdan mesela kaldırdıktan sonra Advanced Scan ile taratarak Reg. kalıntılarını vs. de temizliyorsun.
Sonrasında tekrar kurarsınız, Zen A1-B1 iletmeniz elzem.
Bu aşamada sorun çözüldü mü bu arada? Oyunlarda deneyin isterseniz ya da birkaç kez Restart atın. Öncesinde bahsettiğiniz sorun düzeldi ise işaretlersiniz ilgili çözümü.
Zentiming kurulum yapmayan portable bir program hocam pawnio driver gibi kuruluyor sisteme onu kaldirmaniz lazim.
Pawnioyu Denetim Masası'ndan kaldırıp tekrar temiz kurulum yaptım durum aynı uygulama üzerinden mi sileyim bir de.
- Makaleler
- 1
PawnIO kuruldu ve Antivirus kapatıldı. Arka planda ne var ne yok ise hepsini kapatın. Her şeye rağmen açılamaması bana absürt geliyor Zen'in. Hiç yaşamadım şimdiye dek.
Hocam kaldirma islemlerinin hepsini geek ile yapin ki kayit defterinde olusturdugu girdiler de silinsin. Denetim masasi tarafindan kaldirmak bazen derinlemesine silmeyebiliyor.Pawnioyu Denetim Masası'ndan kaldırıp tekrar temiz kurulum yaptım durum aynı uygulama üzerinden mi sileyim bir de.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi