Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Jezoo

Becerikli
Sorunumu şu şekilde sizlere açıklayayım: Anakartımın BIOS sürümü 3827 iken sorunsuz bir şekilde EXPO'yu kullanabiliyordum. Şimdi, 3 gün önce gelen güncelleme ile birlikte 3842 sürümüne güncelledim ve EXPO ayarını açtığım zaman sistem açılmadan restart, donma, hard reset sorunlarıyla karşı karşıya kalıyorum. Şu anda ne yapmalıyım? Downgrade yapma şansım var mı?

Çözüm
Bir de şunu söylemek istiyorum hocam ben bilgisayarımda sık sık siyah ekran problemi yaşayan birisiyim sürekli restart attığımdan bazen BIOS ayarlarım sıfırlanabiliyor ben bu ayarı sürekli yapmak zorunda kalacağım değil mi?

Tam performans alamayacağım anlamına mı geliyor?

Micron kullanıcıları için şart. Bu ayar dışında Memory Context Restore ayarını da Disabled yapman gerekebilir. Bir de Nitro ayarları ileteyim, onları yap. Her açışta sarı yakıp Train edecek Micron'u yani. Hynix gibi MCR açık stabil kalacağını sanmam.

MCR ve Power Down ayarlarına elleme ilk etapta, sadece Nitro ayarlarını denersin. Olmazsa Memory Context kapalı kalacak. Her defasında en baştan Train edecek. BSOD vs. yeme diye.

Tamamdır hocam hala yanıt alamadım da EXPO'nun normal ayarlarından ne gibi bir fark oluşacak performansta?

Çok koyarsa RAM'leri değiştiririm.

Performans farkı var, Hynix CL30 Manuel ayarlıyorsun. @ggbye ayarları iletir onun için. Micron çok tırt kalıyor, tak çalıştır dahi sendeki sıkıntıları yapıyor. Manuel Tuning izin vermez, sadece D-die frekans desteği var. Nitro ayarları BIOS'tan ileteceğim gibi yapın. Lokasyon görünüyor.

Sorun çözüldü ise bu arada o kısmı belirtin. Yoksa çözüm alamıyoruz. :) Opsiyonel Nitro ayarları ileteceğim.
Pawnioyu Denetim Masası'ndan kaldırıp tekrar temiz kurulum yaptım durum aynı uygulama üzerinden mi sileyim bir de.

Antivirus'u Uninstaller programı ile geçici olarak silin, kalıntı bırakmadan silsin. Sonra ihtiyacınız varsa tekrar kurarsınız. Muhtemen o lanet yazılım bir şekilde açtırtmıyor kapatsan dahi. Aklıma başka bir şey gelmiyor.

Antivirus'u uninstaller programı ile geçici olarak silin, kalıntı bırakmadan silsin. Sonra ihtiyacınız varsa tekrar kurarsınız. Muhtemen o lanet yazılım bir şekilde açtırtmıyor kapatsan dahi. Aklıma başka bir şey gelmiyor.

Hocam sistemimde herhangi bir antivirüs yok sadece Windows Defender var onu kaldırabiliyor muyuz :D

Geek uninstaller üzerinden zorla kaldır mı demeliyim?

1774866597993.webp

Hocam sistemimde herhangi bir antivirüs yok sadece Windows Defender var onu kaldırabiliyor muyuz :D

Görev yöneticisi, başlangıç uygulamaları kısmından her şeyi kapatıp açmayı denediniz mi Restart sonrası? Bir yöntem bulmanız lazım, iletseniz iyi olacaktı. Eğer RAM'ler 6000 MT/s 1:1 moddaysa birkaç kez Restart atıp bakın. Sorunlarınız devam ediyor mu?

• Beğendim
İfadeler: X99
Hocam ilk mesajimda yazdigim islemleri komple yapin. Defender, cekirdek yalitim gibi guvenlikle alakali kapatilabilen ne kadar ayar secenek varsa kapatin Zen acilip programi goruntuleyelim. BIOS tarafinda yapilacak islemler bittikten sonra yine eski haline getiririz zaten.

Evet hocam sag tiklayip zorla kaldir demeniz lazim.

Hocam ilk mesajimda yazdigim islemleri komple yapin. Defender, cekirdek yalitim gibi guvenlikle alakali kapatilabilen ne kadar ayar secenek varsa kapatin zen açılıp programi goruntuleyelim. BIOS tarafinda yapilacak islemler bittikten sonra yine eski haline getiririz zaten.

Evet hocam sag tiklayip zorla kaldir demeniz lazim.

Şimdi restart atıp tekrar kurulum gerçekleştireceğim.

Şimdi restart atıp tekrar kurulum gerçekleştireceğim.

CPU-Z Memory kısmı iletin en azından. Sorunlarınız devam ediyor mu, yoksa çözüldü mü? Bu husus da önemli.

CPU-Z Memory kısmı iletin en azından. Sorunlarınız devam ediyor mu, yoksa çözüldü mü? Bu husus da önemli.

Sorun derken restart ve siyah ekran sorunlarını söylüyorsanız hocam bilgisayarı açtığımdan beri herhangi bir sorun olmadı.

Ve tekrardan pawnioya temiz kurulum yapmama rağmen uygulama hala aynı hatayı veriyor arkada hiçbir şey açık olmamasına rağmen :D

1774866976736.webp

Buyurun CPU-Z değerleri.

Sorun derken restart ve siyah ekran sorunlarını söylüyorsanız hocam bilgisayarı açtığımdan beri herhangi bir sorun olmadı.

Ve tekrardan pawnioya temiz kurulum yapmama rağmen uygulama hala aynı hatayı veriyor arkada hiçbir şey açık olmamasına rağmen :D

Sorun daha tekrarlamaz sizde, Train algoritması Normal yapıp kullanacaksınız devamlı. Ya da Micron satıp Hynix 6000 CL30 geçmeniz lazım. Yöntem bu. Zen salın o halde, size temiz kurulum lazım. OS kaynaklı problem var.

Bir şey vardır engelleyen ama onu şu an bulamayız. Format sonrası düzelir.

Olası engelleyen şeyleri söyledim, daha da benim aklıma gelmiyor.

Sorun daha tekrarlamaz sizde, train algoritması normal yapıp kullanacaksınız devamlı. Ya da Micron satıp Hynix 6000 CL30 geçmeniz lazım. Yöntem bu. Zen salın o halde, size temiz kurulum lazım. OS kaynaklı problem var.

Bir şey vardır engelleyen ama onu şu an bulamayız. Format sonrası düzelir.

Format atmam gerektiğini söylüyorsanız hocam maalesef tekrar bu düzeni kurmam çok uzun sürecek mümkün değil maalesef.

Açılışta.

Görev Yöneticisi, başlangıç uygulamaları kısmından her şeyi kapatıp açmayı denediniz mi restart sonrası? Bir yöntem bulmanız lazım, iletseniz iyi olacaktı. Eğer RAM'ler 6000 MT/s 1:1 moddaysa birkaç kez restart atıp bakın. Sorunlarınız devam ediyor mu?

Oto modda 6000 MHz 1:1 de hata vermez de, verirse karıştırıyor demek 1:2 gibi baz alıyor olabilir, sistem açılışta şu training tanımlama bilmem ne ayarını kapatsa düzelmez mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.