Metehan03

Çalışkan
ASUS Prime B760M-K anakartım var. Ekran kartı değiştirmek için DDU kullanarak eski driverları kaldırdım. Sonrasında internet kablosu kasaya bağlı olmasına rağmen hiçbir ışık yanmıyor. Bilgisayarın ağ ve paylaşım merkezinde hiçbir bağlantı türü de görünmüyor. Başka bilgisayar üzerinden anakartın lan driverını buldum, indirdim kurdum ama kurulum esnasında ‘the Realtek network Controller was not found Deep sleep' şeklinde hata alıyorum.

Tamamen sıfırdan format attım yine aynı şekilde hiçbir bağlantı görünmüyor ve bunların yanında aldığım ekran kartını taktığımda ekrana görüntü gelmiyor. Palit 5070 Ti almıştım. İlk seferde taktığımda her şey düzgün şekilde çalışmıştı ama şu an ekran kartını taktığımda görüntü alamıyorum.

Ekran kartında mı problem yoksa anakartımda mı çözemedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Herkese iyi Sosyaller.

IMG_3363.webp

IMG_81AFB4A1-F981-4CE4-AB59-212AC4909E68.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
1. Realtek denetleyicisi bulunamıyor uyarısı çoğunlukla “deep sleep mode”da kilitlenmiş çipe işaret eder; Windows sürücü kurucusu donanımı göremediği için hata verir.
2. bu kilit durumu çoğu zaman tam enerjisiz bırakma (kasayı prizden çekip güç düğmesine 10-20 sn basılı tutma) veya CMOS sıfırlama (anakart pili çıkarıp 30 sn bekleme) ile çözülebilir; çip uyanınca portta LED'ler yanmaya başlar.
3. bazı ASUS kartlarda lan, BIOS'ta Advanced ▶ onboard devices ▶ Realtek 2.5 GB lan controller seçeneğiyle devre dışı bırakılabilir; DDU işleminden sonra BIOS'ta “optimized defaults” yüklenmişse bu alan yanlışlıkla off kalmış olabilir.

1. Realtek denetleyicisi bulunamıyor uyarısı çoğunlukla “deep sleep mode”da kilitlenmiş çipe işaret eder; Windows sürücü kurucusu donanımı göremediği için hata verir.
2. bu kilit durumu çoğu zaman tam enerjisiz bırakma (kasayı prizden çekip güç düğmesine 10-20 sn basılı tutma) veya CMOS sıfırlama (anakart pili çıkarıp 30 sn bekleme) ile çözülebilir; çip uyanınca portta LED'ler yanmaya başlar.
3. bazı ASUS kartlarda lan, BIOS'ta Advanced ▶ onboard devices ▶ Realtek 2.5 GB lan controller seçeneğiyle devre dışı bırakılabilir; DDU işleminden sonra BIOS'ta “optimized defaults” yüklenmişse bu alan yanlışlıkla off kalmış olabilir.
1 ve 2. Seçeneği denedim eve gittiğimde 3. Seçeneği de deneyeceğim teşekkürler

1 ve 2. Seçeneği denedim eve gittiğimde 3. Seçeneği de deneyeceğim teşekkürler
Bu şekilde şuan enabled hepside ama yine aynı

Dosya Ekleri

• IMG_3368.webp
    IMG_3368.webp
    1,4 MB · Görüntüleme: 49
Son düzenleme:
Son çözüm olarak BIOS güncellemeni öneririm. Bu da çözüm olmazsa bence kartı garantisi varsa garantiye göndrebilirsin. Bence sorun anakarta diye düşünüyorum.

Başkanım Allah razı olsun dün başıma geldi ne yaptımsa çözemedim tam güçten çekip 1 dk sonra güç verince ethernet girişi ışığı yandı çalıştı deep sleep mod hatası veriyordu çok canımı sıktı garantiye yollamak tam bir sorun Allah gönlüne göre versin hayırlı akşamlar