Bu anakartların hepsi işinizi görür orada sıkıntı yok, A620 anakartla 9800X3D kullanılıyor, ihtiyacınızı karşılayacak uygun bir model seçin kalan parayı diğer donanımlara ayırın.
Siz 10 bin TL civarında anakart seçtiğiniz için onu önerdim, yoksa B650 olan fazlasıyla yeterli.
Hocam normalde 10k ya çıkasım yokta 7-8k ya giriş seviyesi B850 alma diyorlar bende almışken tam alayım diyorum. MSI gaming Plus veya ASUS TUF B850e veya Gigabyte Gaming X düşündüm.
ASUS tercih ederim, 17 faz olayına çok takılmayın kullanılan MOSFET kötüyse 10 faz anakarttan daha sıcak çalışıyor MOSFET'ler, onun incelemesini bulmak gerekiyor.
Mesela MSI B650 A 17 faz ama Gigabyte B650'den daha çok ısınmış ama o 12 faz.
ASUS tercih ederim, 17 faz olayına çok takılmayın kullanılan MOSFET kötüyse 10 faz anakarttan daha sıcak çalışıyor MOSFET'ler, onun incelemesini bulmak gerekiyor.
ASUS TUF'un soğutması gayet iyi deniyor benim işlemciye yeterli gelir diye düşünüyorum. Sağ olun desteğiniz için. @Ayhan Dönmez siz ne düşünüyorsunuz hocam ASUS TUF B850M Plus alınır mı?
Mesela MSI B650'a 17 faz ama Gigabyte B650'den daha çok ısınmış sma o 12 faz.
ASUS TUF'un soğutması gayet iyi deniyor benim işlemciye yeterli gelir diye düşünüyorum. Sağ olun desteğiniz için. @Ayhan Dönmez siz ne düşünüyorsunuz hocam ASUS TUF B850M Plus alınır mı?
Bahsedilen anakartlar arasında fiyatına göre en iyisi B850M Plus harici olarak B650 Gaming X AX V2 alınmalı. Mosfet sayısına fazla takılmamak gerek önemli olan yapısıdır.