Bu anakartların hepsi işinizi görür orada sıkıntı yok, A620 anakartla 9800X3D kullanılıyor, ihtiyacınızı karşılayacak uygun bir model seçin kalan parayı diğer donanımlara ayırın.

Siz 10 bin TL civarında anakart seçtiğiniz için onu önerdim, yoksa B650 olan fazlasıyla yeterli.

Hocam normalde 10k ya çıkasım yokta 7-8k ya giriş seviyesi B850 alma diyorlar bende almışken tam alayım diyorum. MSI gaming Plus veya ASUS TUF B850e veya Gigabyte Gaming X düşündüm.

Yani 8K'da alınabilecek en iyi anakartlardan biri B650 Gaming X AX v2, dolu dolu bir anakart, 7950X bile rahatlıkla çalıştırabiliyor.

B850 giriş seviyeleri bu anakarttan kötü, en az Gaming X seviyesine çıkmak lazım onunda bu B650'den çok bir farkı yok.

Yani 8K'da alınabilecek en iyi anakartlardan biri B650 Gaming X AX v2, dolu dolu bir anakart, 7950X bile rahatlıkla çalıştırabiliyor.

B850 giriş seviyeleri bu anakarttan kötü, en az Gaming X seviyesine çıkmak lazım onunda bu B650'den çok bir farkı yok.
10k çıkartabilirim bütçeyi. Asus tuf b850m plus 17 fazlıymış. Matx olması önemli değil alınırmı 9700tl

ASUS tercih ederim, 17 faz olayına çok takılmayın kullanılan MOSFET kötüyse 10 faz anakarttan daha sıcak çalışıyor MOSFET'ler, onun incelemesini bulmak gerekiyor.

Mesela MSI B650 A 17 faz ama Gigabyte B650'den daha çok ısınmış ama o 12 faz.

ASUS tercih ederim, 17 faz olayına çok takılmayın kullanılan MOSFET kötüyse 10 faz anakarttan daha sıcak çalışıyor MOSFET'ler, onun incelemesini bulmak gerekiyor.

ASUS TUF'un soğutması gayet iyi deniyor benim işlemciye yeterli gelir diye düşünüyorum. Sağ olun desteğiniz için. @Ayhan Dönmez siz ne düşünüyorsunuz hocam ASUS TUF B850M Plus alınır mı?

Mesela MSI B650'a 17 faz ama Gigabyte B650'den daha çok ısınmış sma o 12 faz.

Anladım hocam o zaman testlerini incelemek gerek.

ASUS TUF'un soğutması gayet iyi deniyor benim işlemciye yeterli gelir diye düşünüyorum. Sağ olun desteğiniz için. @Ayhan Dönmez siz ne düşünüyorsunuz hocam ASUS TUF B850M Plus alınır mı?

Anladım hocam o zaman testlerini incelemek gerek.

O anakartın MOSFET gücünü hesapladığımızda kağıt üzerinde aynı anda 5 tane 9800X3D besleyebiliyor.

Yani bu anakartların mosfet yapıları gereksiz fazla ve iyi.

Alınır ama ATX olsa daha iyi olur sanki.

O anakartın MOSFET gücünü hesapladığımızda kağıt üzerinde aynı anda 5 tane 9800X3D besleyebiliyor.

Yani bu anakartların MOSFET yapıları gereksiz fazla ve iyi.

Alınır ama ATX olsa daha iyi olur sanki.

mATX modelindede 4 RAM slotu var sadece M.2 slotu falan eksik sanırım. O yüzden pek umursamıyorum ve kibar duruyor. Benim için yeterli mATX bile.