Evet, faz sayısı iyi de işine yaramayacak. Ben dediğim şeyi yapardım, aynı RAM'den 1 tane daha ve B850M-K alırdım, sorunsuz kullanırdım. Anakart FPS artırmaz çünkü, bu faz sayıları Intel için anlamlı, AMD için gereksiz, oyun esnasında 75-85W arası çekiyor bu çip undervolt ile daha da az, 14700k 180W çekiyordu benim stok halinde.
Cinebench R23'te 315W çektiğine şahit oldum, 105 derece olmuştu, 38k skor almıştı, sonra çip bozuldu zaten
O çipte de limitler kapalıydı, şu an 9800X3D'de de limitler kapalı bende ama 14700k mevzusu ayrı. 9800X3D'de böyle risk yok.
Dual channel performans artırıyor çünkü sebebi bu, AMD-Intel fark etmez. Mantık aynı. 2 slotlu kartta da en iyi performansı alıyorsun RAM için konuşursak. Sadece Valorant oynuyorsan 1000 FPS zaten alıyorsun, şu anda kart değişmen bile saçma zaten.
@loewry BF6-GTA6 için bunları yapardım ben olsam. Sadece Valorant-LoL diye bakarsak şu anki kartında zaten problem yok ki.
Yani giriş seviyesi ve iş yapmaz diyen bu işten anlamıyordur. B850M-K 9950X bile besler ama gerek yok onun için ben de bir tık faz artırırdım, 9800X3D fazlasıyla yeterli bu anakarta. Fiyatı uygun çünkü, artan parayla başka parça alırsın.