Müsait olunca atayım ama 1280x960 da sıkıntı olmamıştı sık sık bu çözünürlüktede oynuyorum. 240mm almak istememe sebebim ileride değişme ihtiyacı duymamak onun yerine dediğim kasayı alır 360mm çekerim.
Çok takılmamak lazım, 9950x'i bile Arctic 240 ile kullanan var, 9800x3d'yi Phantom ile kullanan var vs. vs. Renderci değilsin sonuçta, oyun odaklı baktığın için bunlar önem taşımıyor.

Orada 65 derece yerine 62 yazınca 3 FPS fazladan gelmiyor yani. 95'e kadar kısmıyor kendini kabaca bu çip ama senin anakart limitliyor BIOS tarafından, onu çözmenin yolu da B850 çipset geçmek bütçe varsa, yoksa B650.

RAM konusunda da sen şanslı olduğun için Hynix çekmişsin, aynı RAM Samsung ya da Micron gelebilir sana, öyle durumda EXPO açınca sistem açılmama şansı var, 2 çip de aynı olması lazım. Bunu satıp 2x16 geç tecrüben yoksa ya da aldığın vakit iade edebileceğin bir yer olsun, Amazon kendi satıcısı, Hepsiburada kendi satıcısı, Vatan Online Mağaza gibi. @loewry

Çok takılmamak lazım, 9950X'i bile Arctic 240 ile kullanan var, 9800X3D'yi Phantom ile kullanan var vs. vs. Renderci değilsin sonuçta, oyun odaklı baktığın için bunlar önem taşımıyor.

Orada 65 derece yerine 62 yazınca 3 FPS fazladan gelmiyor yani. 95'e kadar kısmıyor kendini kabaca bu çip ama senin anakart limitliyor BIOS tarafından, onu çözmenin yolu da B850 çipset geçmek bütçe varsa, yoksa b650.

RAM konusunda da sen şanslı olduğun için Hynix çekmişsin, aynı RAM Samsung'ya da Micron gelebilir sana, öyle durumda EXPO açınca sistem açılmama şansı var, 2 çip de aynı olması lazım. Bunu satıp 2x16 geç tecrüben yoksa ya da aldığın vakit iade edebileceğin bir yer olsun, Amazon kendi satıcısı, Hepsiburada kendi satıcısı, vatan online mağaza gibi. @loewry

CPU + RAM large Extreme modda.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (322).webp
    Ekran Görüntüsü (322).webp
    459 KB · Görüntüleme: 46
Aynen, BIOS limitliyor. Bunu çözemezsin. Oyunda sıkıntı yaratcağını çok sanmam ama. Denemen lazım diğer oyunlarda. En son BIOS atayım sana bir güncelle, öyle dene tekrar. PBO menüsü direkt yok değil mi bu kartta, en azından undervolt curve optimizer -15 -20 verebilsen iyi olurdu yani. @loewry Var mı curve optimizer gibi bir ayar, biraz bak istersen, BIOS güncelle bir de son sürüme. Giriş seviyesi o yüzden ben almadım AM5'te, PBO kısmı önemli biraz güç tüketimi iyileştirme adına.

@loewry Gerçi senin şu anki kart neydi, onu da unuttum, a620m ds3h mıyd, sitesinden en sonuncu BIOS indirip bir güncelledin mi?

Çok takılmamak lazım, 9950X'i bile Arctic 240 ile kullanan var, 9800X3D'yi Phantom ile kullanan var vs. vs. Renderci değilsin sonuçta, oyun odaklı baktığın için bunlar önem taşımıyor.

Orada 65 derece yerine 62 yazınca 3 FPS fazladan gelmiyor yani. 95'e kadar kısmıyor kendini kabaca bu çip ama senin anakart limitliyor BIOS tarafından, onu çözmenin yolu da B850 çipset geçmek bütçe varsa, yoksa b650.

RAM konusunda da sen şanslı olduğun için Hynix çekmişsin, aynı RAM Samsung'ya da Micron gelebilir sana, öyle durumda EXPO açınca sistem açılmama şansı var, 2 çip de aynı olması lazım. Bunu satıp 2x16 geç tecrüben yoksa ya da aldığın vakit iade edebileceğin bir yer olsun, Amazon kendi satıcısı, Hepsiburada kendi satıcısı, vatan online mağaza gibi. @loewry

Bu da CPU testi. Sanki 79.8W da kısıtlıyor. Oyunlarda güç ihtiyacı 90W olsa mesela performans kaybım olmayacak mı bu anakart yüzünden.

Aynen, BIOS limitliyor. Bunu çözemezsin. Oyunda sıkıntı yaratcağını çok sanmam ama. Denemen lazım diğer oyunlarda. En son BIOS atayım sana bir güncelle, öyle dene tekrar. PBO menüsü direkt yok değil mi bu kartta, en azından undervolt Curve Optimizer -15 -20 verebilsen iyi olurdu yani. @loewry var mı Curve Optimizer gibi bir ayar, biraz bak istersen, BIOS güncelle bir de son sürüme. Giriş seviyesi o yüzden ben almadım AM5'te, PBO kısmı önemli biraz güç tüketimi iyileştirme adına.

@loewry gerçi senin şu anki kart neydi, onu da unuttum, A620M DS3H mıyd, sitesinden en sonuncu BIOS indirip bir güncelledin mi?

A620M h. Evet yeni işlemci takmadan önce Q flash ile son sürüm kurdum.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (323).webp
    Ekran Görüntüsü (323).webp
    456,6 KB · Görüntüleme: 32
Bu da CPU testi. Sanki 79.8W da kısıtlıyor. Oyunlarda güç ihtiyacı 90W olsa mesela performans kaybım olmayacak mı bu anakart yüzünden.
Bilemeyiz onu, oyun deneyeceksin Cyberpunk, BF1, direkt olarak stress teste özel de limit olabilir, benim kart limitliyor mesela amperi, ben limitsiz çektiğimde sınırsız kullanıyor her şeyi.

Aynen, BIOS limitliyor. Bunu çözemezsin. Oyunda sıkıntı yaratcağını çok sanmam ama. Denemen lazım diğer oyunlarda. En son BIOS atayım sana bir güncelle, öyle dene tekrar. PBO menüsü direkt yok değil mi bu kartta, en azından undervolt Curve Optimizer -15 -20 verebilsen iyi olurdu yani. @loewry var mı Curve Optimizer gibi bir ayar, biraz bak istersen, BIOS güncelle bir de son sürüme. Giriş seviyesi o yüzden ben almadım AM5'te, PBO kısmı önemli biraz güç tüketimi iyileştirme adına.

@loewry gerçi senin şu anki kart neydi, onu da unuttum, A620M DS3H mıyd, sitesinden en sonuncu BIOS indirip bir güncelledin mi?
PBO Auto'ya da disabled var başka yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilemeyiz onu, oyun deneyeceksin Cyberpunk, BF1, direkt olarak stress teste özel de limit olabilir, benim kart limitliyor mesela amperi, ben limitsiz çektiğimde sınırsız kullanıyor her şeyi.

Çok işlemci gücü tüketecek oyun ne olabilir ki? Valorant var PUBG Mobile var LoL var bende :D

Giriş seviyesinde yok diye biliyorum ben de, curve optimizer olsa en azından iş görürdü biraz. Son sürüm BIOS güncelleyip bir bakın yine de ama adamlar koymaz bu segmente.
en son yüklü zaten hocam

Çok işlemci gücü tüketecek oyun ne olabilir ki? Valorant var PUBG Mobile var LoL var bende :D

en son yüklü zaten hocam
Sadece bu oyunları oynuyorsan hiçbir şey değişme, BF 6 ve GTA 6 da oynarım dersen, 80w üstü verdirmezse performansını kısar biraz, öyle bir ihtimal olabilir, denesen anlayacaktık bahsettiğim oyunların 1 tanesinde en azından. Valorant'ı 720p falan çekip bir baktın mı, yine mi 80w takılıyor?

Bu işler deneme yanılma, kimse sana net cevap veremez. Anakart limitlemiş, kullandırtmıyor sana yani, BIOS kaynaklı bir olay bu, alt segment diye limitlemiş adamlar, fazları yakma- fazla yüklenme diye. 10 oyun denersin 10'unda da 80w geçmiyorsa oradan anlarsın. Sana net cevap kimse veremez. Sallamasyon olur yani.

Sadece bu oyunları oynuyorsan hiçbir şey değişme, BF 6 ve GTA 6 da oynarım dersen, 80W üstü verdirmezse performansını kısar biraz, öyle bir ihtimal olabilir, denesen anlayacaktık bahsettiğim oyunların 1 tanesinde en azından. Valorant'ı 720p falan çekip bir baktın mı, yine mi 80W takılıyor?

Bu işler deneme yanılma, kimse sana net cevap veremez. Anakart limitlemiş, kullandırtmıyor sana yani, BIOS kaynaklı bir olay bu, alt segment diye limitlemiş adamlar, fazları yakma- fazla yüklenme diye. 10 oyun denersin 10'unda da 80W geçmiyorsa oradan anlarsın. Sana net cevap kimse veremez. Sallamasyon olur yani.

Şimdi deneyeyim atarım. GTA 6 cıkarsa oynarım veya yeni bir GoW serisi haricinda fazla oynamam AAA oyunları.

Sadece bu oyunları oynuyorsan hiçbir şey değişme, BF 6 ve GTA 6 da oynarım dersen, 80w üstü verdirmezse performansını kısar biraz, öyle bir ihtimal olabilir, denesen anlayacaktık bahsettiğim oyunların 1 tanesinde en azından. Valorant'ı 720p falan çekip bir baktın mı, yine mi 80w takılıyor?

Bu işler deneme yanılma, kimse sana net cevap veremez. Anakart limitlemiş, kullandırtmıyor sana yani, BIOS kaynaklı bir olay bu, alt segment diye limitlemiş adamlar, fazları yakma- fazla yüklenme diye. 10 oyun denersin 10'unda da 80w geçmiyorsa oradan anlarsın. Sana net cevap kimse veremez. Sallamasyon olur yani.
Şimdi deneyeyim atarım. Gta 6 cıkarsa oynarım veya yeni bi gow serisi haricinda fazla oynamam aaa oyunları