Aynı fiyatta olmayan anakartları iyi kötü ayıramayız, bana göre o anakart normal bir kullanıcının tüm ihtiyaçlarını karşılar.

İyi anakart arıyorsak X870E Aorus Pro alalım, F/P önemli.

Son düzenleme:
Aynı fiyatta olmayan anakartları iyi kötü ayıramayız, bana göre o anakart normal bir kullanıcının tüm ihtiyaçlarını karşılar.

İyi anakart arıyorsak X870E Aorus Pro alalım, F/P önemli.
8-9k bütçe hocam. B650 tomahawk yada b850m plusada çıkabilirim 9.5k ya

Şu an anakart alacak olsam B650 Gaming X AX V2 alır geçerim.

@loewry
Bide beyaz alasım yok. B650 gaming serisi var siyah olarak 8000tl

Tekrar söylüyorum, bu üç anakart arasında ben Gigabyte b650 alırım, hepsi yeterli anakartlar birini seçin.

Tekrar söylüyorum, bu üç anakart arasında ben Gigabyte B650 alırım, hepsi yeterli anakartlar birini seçin.
B650 Aorus Gigabyte'nin üst seviyesi sanırsam. 7700TL idefixte Gigabyte B650 aours Elite diye geçiyor. 15 faza sahip bence gayet iyi. 7700TL yerine 9500TL verip ASUS TUF B850M Plus almaya gerek yok bence de değil mi? @Ayhan Dönmez.

B650 Aorus Gigabyte'nin üst seviyesi sanırsam. 7700TL idefixte Gigabyte B650 aours Elite diye geçiyor. 15 faza sahip bence gayet iyi. 7700TL yerine 9500TL verip ASUS TUF B850M Plus almaya gerek yok bence de değil mi? @Ayhan Dönmez.

@Ayhan Dönmez hocam anakartı evde kendim montalıyıp kurabilir miyim? Elimde 7500F var takıp güncel BIOS kurarımda format vb hiç bilmiyorum. Bilgisayarcı arkadaşa mı götüreyim kurması için. Ama para alır 400-500TL format dahil.

@Ayhan Dönmez hocam anakartı evde kendim montalıyıp kurabilir miyim? Elimde 7500F var takıp güncel BIOS kurarımda format vb hiç bilmiyorum. Bilgisayarcı arkadaşa mı götüreyim kurması için. Ama para alır 400-500TL format dahil.
Bu arada Nebi Akgün hocamıza yazdım. 1x32 GB RAM modülüne fazla voltaj önermem dikkatli yükselt dedi çabuk ısınıyormuş.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu arada Nebi Akgün hocamıza yazdım. 1x32 GB RAM modülüne fazla voltaj önermem dikkatli yükselt dedi çabuk ısınıyormuş.
Fazla voltaj vermeyeceksin zaten piyasada 1.4v satılıyor 6000 c30 dual rank kitler, o kadar vereceksin, konu açarsan sana gerekli isimleri vermiştim, onları etiketlersin hepsi yardımcı olur. Anakart montajını kendin bilmiyorsan bilgisayarcı tanıdığın ile kur beraber. Anakart ne aldığının çok önemi yok, en dandik b650'de bile 8 faz var. Fazlasıyla yeterli. Wi-Fi vesaire olsun dersen ona göre seçimini yaparsın.

Bundan sonrası kişisel tercih. Benim ihtiyacıma B850M-K uyuyor, hem 2 RAM slotu var hem Asus, bana uygun kart. Fazları da yeterli. Marka tercihi sana kalmış, biri diğerinden daha fazla FPS vermez.

Fazla voltaj vermeyeceksin zaten piyasada 1.4v satılıyor 6000 C30 Dual rank kitler, o kadar vereceksin, konu açarsan sana gerekli isimleri vermiştim, onları etiketlersin hepsi yardımcı olur. Anakart montajını kendin bilmiyorsan bilgisayarcı tanıdığın ile kur beraber. Anakart ne aldığının çok önemi yok, en dandik B650'de bile 8 faz var. Fazlasıyla yeterli. Wi-Fi vesaire olsun dersen ona göre seçimini yaparsın.

Bundan sonrası kişisel tercih. Benim ihtiyacıma B850M-K uyuyor, hem 2 RAM slotu var hem ASUS, bana uygun kart. Fazları da yeterli. Marka tercihi sana kalmış, biri diğerinden daha fazla FPS vermez.
Hocam ben şunu merak ediyorum; B650 Aorus Elite 7.700 TL iken, B650 Tomahawk neden 10.000 TL.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bütçene uyan bir tanesini al geç, çok irdeleme. Senin mATX anakart almaya çok niyetin yok zaten, RAM ile de çok işin yok o yüzden 4 slot olmuş 2 slot olmuş o da önemsiz. Bu fiyat bandında istediğini al. Fiyatlandırma stok durumuna vs. göre de değişiyor, net cevap vermek mümkün değil soruna. Ama b650 alırsan ilk takışta 9800x3d çalışmayabilir, arkadan BIOS Flasback ile BIOS güncelletirsin PC'ci arkadaşına. @loewry

Bütçene uyan bir tanesini al geç, çok irdeleme. Senin mATX anakart almaya çok niyetin yok zaten, RAM ile de çok işin yok o yüzden 4 slot olmuş 2 slot olmuş o da önemsiz. Bu fiyat bandında istediğini al. Fiyatlandırma stok durumuna vs. göre de değişiyor, net cevap vermek mümkün değil soruna. Ama B650 alırsan ilk takışta 9800X3D çalışmayabilir, arkadan BIOS flasback ile BIOS güncelletirsin PC'ci arkadaşına. @loewry

mATX de olur sıkıntı yok. B650M Aorus Elite 7700TL, B650M Aorus Elite AX ice 8700 ama beyaz alasım yok.

Bu model mantıklı geldi. TomahawK'den daha iyi VRMleri diyorlar?