Hayırlı olsun, güzel kart, güzel günlerde kullan. Ben buralarda bir müddet olmayabilirim, RAM için etiketlersin yine, burada olursam yardımcı olurum. Senin RAM'ler tek 32 Hynix diye hatırlıyorum, yanına 1 tane daha çekip Single channel yerine Dual yapma şansın var ama alacağın aynı RAM Hynix gelmeyebilir, onu anlatmıştım sana.
6000 CL 30 için zamanlar var, onları paylaşayım sana vakti gelince girersin son BIOS güncelledikten sonra. Nitro kısmı da mevcut, onu sana anlatmış mıydım hatırlayamadım. 6000 yeter sana, Dual rank'sın zaten.
@loewry bu zamanları deneyebilirsin 6000 C30 için. Dual Rank'ta da açar bunu. Voltaj kısmı için 1.4 verip denersin vdd-vddq-vddio üçünü. Yeterli gelmesi lazım Hynix'a için dr da olsa. OCCT CPU+RAM test yaparsın aynı şekilde.
Eki Görüntüle 170412
ASUS kartlar RAM o.c konusunda çok optimizedir, bir sıkıntı yaşamazsın. BIOS son sürüme güncelledikten sonra EXPO açıp üstüne yazarsın bu şekilde. Tek 32 yetecektir sana, zaten 3D cache tolere ediyor Single channel de olsa, çok takma o yüzden. Aynı RAM alsan Samsung-Micron gelme şansı var, riskli bölgeden RAM almışsın 5200 5600 C36'lar falan her modül çıkabildiği bölgeler.