Bu arada rainbowda test ettim 65w geçmiyor sanırım bu oyunda olmadı. 5225mhz sabit, şimdi bf 5 indiriyorum

Ekran kartı değişmek istesem PSU da patlak verecek🤣 NZXT C550 var 5070'i kurtarır mı?

Ben ozaman takip edeyim alırım direkt uyguna düşerse b850 lerden birisi
Dediğim gibi, hiçbir şey değişme. 5-10 FPS fazla almayacaksın, boşa para gidecek. Sadece BF1'de falan ekstra bak aynen. Bir de tüm çekirdekleri izle Afterburner'den, core1'den core 8'e kadar seç uygulama overlay ayarlarından, 8-16 arasını seçme onlar hyperthreading giriyor.

Indırım kovala, çok iyi b850-x870 teklıfleri oluyor, 8k civarına onları değerlendirirsin. Bu işte acele etme. Zaten gerek yok sana şu anda. İndir test et oyunları. Test programında o anakart ile limit yemen normal, PBO bile açılmıyor. @loewry

Dediğim gibi, hiçbir şey değişme. 5-10 FPS fazla almayacaksın, boşa para gidecek. Sadece BF1'de falan ekstra bak aynen. Bir de tüm çekirdekleri izle Afterburner'den, Core1'den Core 8'e kadar seç uygulama overlay ayarlarından, 8-16 arasını seçme onlar Hyper-Threading giriyor.

Indırım kovala, çok iyi B850-X870 teklıfleri oluyor, 8K civarına onları değerlendirirsin. Bu işte acele etme. Zaten gerek yok sana şu anda. İndir test et oyunları. Test programında o anakart ile limit yemen normal, PBO bile açılmıyor. @loewry

Anladım hocam sağ oll.

Dediğim gibi, hiçbir şey değişme. 5-10 FPS fazla almayacaksın, boşa para gidecek. Sadece BF1'de falan ekstra bak aynen. Bir de tüm çekirdekleri izle Afterburner'den, Core1'den Core 8'e kadar seç uygulama overlay ayarlarından, 8-16 arasını seçme onlar Hyper-Threading giriyor.

Indırım kovala, çok iyi B850-X870 teklıfleri oluyor, 8K civarına onları değerlendirirsin. Bu işte acele etme. Zaten gerek yok sana şu anda. İndir test et oyunları. Test programında o anakart ile limit yemen normal, PBO bile açılmıyor. @loewry

Şans eseri yükleme ekranında 82W gördü frekans düştü SS alabildim. Ama deatmatch atarken falan 80W çıkmadı 32VS32 de. Drop yemedım ama anlamış olduk 80W anakartın sınırı olduğunu. Neyse değişeceğiz zaten haftaya falan.

Anladım hocam sağ oll.

Şans eseri yükleme ekranında 82W gördü frekans düştü SS alabildim. Ama deatmatch atarken falan 80W çıkmadı 32VS32 de. Drop yemedım ama anlamış olduk 80W anakartın sınırı olduğunu. Neyse değişeceğiz zaten haftaya falan.

Bu arada arkada HWiNFO açıktı Max VRM sıcaklığı 85 görmüş, ortalama 79.

Tekrar söylüyorum, bu üç anakart arasında ben Gigabyte B650 alırım, hepsi yeterli anakartlar birini seçin.

@20424 hocam PCI-e gen 5 için B850 alacağım hem daha güncel. B850 Aorus stoklarda yok beklemeli miyim? Yoksa B850M Plus TUF alıp geçeyim mi?

Anladım hocam sağ oll.

@20424 hocam PCI-e gen 5 için B850 alacağım hem daha güncel. B850 Aorus stoklarda yok beklemeli miyim? Yoksa B850M Plus TUF alıp geçeyim mi?

Sipariş geçtim hocalarım @Ayhan Dönmez @20424. RAM OC için konu açarım yakında. Stok bulamadığım için B850 Aorus Black yerine B850M TUF aldım.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (328).webp
    Ekran Görüntüsü (328).webp
    7,7 KB · Görüntüleme: 48
  • Ekran Görüntüsü (329).webp
    Ekran Görüntüsü (329).webp
    2,3 MB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
Anladım hocam sağ oll.

Sipariş geçtim hocalarım @Ayhan Dönmez @20424. RAM OC için konu açarım yakında. Stok bulamadığım için B850 Aorus Black yerine B850M TUF aldım.
Hayırlı olsun, güzel kart, güzel günlerde kullan. Ben buralarda bir müddet olmayabilirim, RAM için etiketlersin yine, burada olursam yardımcı olurum. Senin RAM'ler tek 32 Hynix diye hatırlıyorum, yanına 1 tane daha çekip single channel yerine dual yapma şansın var ama alacağın aynı RAM Hynix gelmeyebilir, onu anlatmıştım sana.

6000 CL 30 için zamanlar var, onları paylaşayım sana vakti gelince girersin son BIOS güncelledikten sonra. Nitro kısmı da mevcut, onu sana anlatmış mıydım hatırlayamadım. 6000 yeter sana, Dual Rank'sın zaten.

@loewry Bu zamanları deneyebilirsin 6000 c30 için. Dual Rank'ta da açar bunu. Voltaj kısmı için 1.4 verip denersin vdd-vddq-vddio üçünü. Yeterli gelmesi lazım Hynix A için DR da olsa. OCCT CPU+RAM test yaparsın aynı şekilde.

1754414145862.webp

Asus kartlar RAM o.c konusunda çok optimizedir, bir sıkıntı yaşamazsın. BIOS son sürüme güncelledikten sonra EXPO açıp üstüne yazarsın bu şekilde. Tek 32 yetecektir sana, zaten 3D cache tolere ediyor single channel de olsa, çok takma o yüzden. Aynı RAM alsan Samsung-Micron gelme şansı var, riskli bölgeden RAM almışsın 5200 5600 c36'lar falan her modül çıkabildiği bölgeler.

Son düzenleme:
Hayırlı olsun, güzel kart, güzel günlerde kullan. Ben buralarda bir müddet olmayabilirim, RAM için etiketlersin yine, burada olursam yardımcı olurum. Senin RAM'ler tek 32 Hynix diye hatırlıyorum, yanına 1 tane daha çekip Single channel yerine Dual yapma şansın var ama alacağın aynı RAM Hynix gelmeyebilir, onu anlatmıştım sana.

6000 CL 30 için zamanlar var, onları paylaşayım sana vakti gelince girersin son BIOS güncelledikten sonra. Nitro kısmı da mevcut, onu sana anlatmış mıydım hatırlayamadım. 6000 yeter sana, Dual rank'sın zaten.

@loewry bu zamanları deneyebilirsin 6000 C30 için. Dual Rank'ta da açar bunu. Voltaj kısmı için 1.4 verip denersin vdd-vddq-vddio üçünü. Yeterli gelmesi lazım Hynix'a için dr da olsa. OCCT CPU+RAM test yaparsın aynı şekilde.

Eki Görüntüle 170412

ASUS kartlar RAM o.c konusunda çok optimizedir, bir sıkıntı yaşamazsın. BIOS son sürüme güncelledikten sonra EXPO açıp üstüne yazarsın bu şekilde. Tek 32 yetecektir sana, zaten 3D cache tolere ediyor Single channel de olsa, çok takma o yüzden. Aynı RAM alsan Samsung-Micron gelme şansı var, riskli bölgeden RAM almışsın 5200 5600 C36'lar falan her modül çıkabildiği bölgeler.

Hocam son dk fark ettim yanlış ürünü etmişim dikkatsizliğim B850M-E olanıymış. İptal ettim bende. Bu sefer eminim B850M plus🤣. Ama şimdi X870 eagle de gördüm 1000TL farkla alayim mi onu sence?

Hocam son dk fark ettim yanlış ürünü etmişim dikkatsizliğim B850M-E olanıymış. İptal ettim bende. Bu sefer eminim B850M plus🤣. Ama şimdi X870 eagle de gördüm 1000TL farkla alayim mi onu sence?
Fazlarına bak bir, kimisi 8+2 kimisi 10+2 vesaire, zaten hepsi aynı para sayılır. Fazı yüksek olanı al yine de. Hiçbiri pişman etmez seni. Ben gigabyte çok sevmiyorum sadece, Asus daha stabil geliyor AM5'te.

X870 eagle 18 faz 14+2+2 ASUS TUF'da 17.
Senin tercihe kalmış, fark edeceğin bir performans olmaz ikisi arasında, anakart zaten FPS artırmıyor, sadece VRM'ler stabil olsun çok ısınmasın, güç limiti olmasın vs. o önemli. Giriş seviyeleri limitliyor senin de yaşadığın gibi oyun+stress testlerde. İki kartı da alabilirsin fark etmez. Asus alırdım ben olsaydım, kişisel tercih giriyor. mATX ya da ATX de fark etmiyor benim için. Giriş-çıkış portlara vesaire dikkat et, fan başlıkları vesaire incele iki anakartı da, aklına hangisi yatarsa.

Senin tercihe kalmış, fark edeceğin bir performans olmaz ikisi arasında, anakart zaten FPS artırmıyor, sadece VRM'ler stabil olsun çok ısınmasın, güç limiti olmasın vs. o önemli. Giriş seviyeleri limitliyor senin de yaşadığın gibi oyun+stress testlerde. İki kartı da alabilirsin fark etmez. ASUS alırdım ben olsaydım, kişisel tercih giriyor. MATX'ya da ATX de fark etmiyor benim için. Giriş-çıkış portlara vesaire dikkat et, fan başlıkları vesaire incele iki anakartı da, aklına hangisi yatarsa.

mATX anakartlarda fanların pump vb soketleri oluyor mu? Sıvı soğutmaların bazılarında kontrol edemiyoruz anakarttan dolayı. X870 de alabilirim fark etmez. Geleceğe dönük olsun istiyorum, 2 sene 3 sene sonra çıkacak çok sağlam bir X3D işlemciye geçmek istersem kafam çok rahat olsun düşüncesi var bende.

mATX anakartlarda fanların pump vb soketleri oluyor mu? Sıvı soğutmaların bazılarında kontrol edemiyoruz anakarttan dolayı. X870 de alabilirim fark etmez. Geleceğe dönük olsun istiyorum, 2 sene 3 sene sonra çıkacak çok sağlam bir X3D işlemciye geçmek istersem kafam çok rahat olsun düşüncesi var bende.
Dediğin Tuf modelde olması gerekli. 12-14 faz civarı yetecektir en kralına AMD tarafında, zaten oyun için tek ccd tercih ediliyor genelde daha verimli olduğundan, 9800x3d tarzı bir şey alırsan problem yaşamazsın.

Dediğin TUF modelde olması gerekli. 12-14 faz civarı yetecektir en kralına AMD tarafında, zaten oyun için tek ccd tercih ediliyor genelde daha verimli olduğundan, 9800X3D tarzı bir şey alırsan problem yaşamazsın.

Peki, B850M mi tercih edeyim yoksa X870 Eagle mi? Benim açımdan baksan hangisini alırdın bütçe varken? Birinin X870 olması alsam mı dedirtiyor insana.

Son düzenleyen: Moderatör: