mATX de olur sıkıntı yok. B650M Aorus Elite 7700TL, B650M Aorus Elite AX ice 8700 ama beyaz alasım yok.

Bu model mantıklı geldi. TomahawK'den daha iyi VRMleri diyorlar?
1754183412754.webp

Daha iyi olmasının önemi yok, yeterli olmasının önemi var. Al geç, fiyatı güzel. BIOS güncellemen gerekebilir ama, topladıktan sonra açılmaz ise PC, arkadan direkt son sürüme güncelleyin fat32 formatlı USB ile, Gigabyte.BIN tarzı isimlendiriyorsun dosya adını, anakart kullanım kılavuzda yazması lazım, how to BIOS flashback kısmında.

GEN5 ekran kartı desteği yok bunun sadece, tek eksisi o olabilir, 5000 serisi kart kullanacak olsam 5.0 alırdım, arada çok fark olmasa da. @loewry

Eki Görüntüle 169640
Daha iyi olmasının önemi yok, yeterli olmasının önemi var. Al geç, fiyatı güzel. BIOS güncellemen gerekebilir ama, topladıktan sonra açılmaz ise PC, arkadan direkt son sürüme güncelleyin FAT32 formatlı USB ile, Gigabyte. Bın tarzı isimlendiriyorsun dosya adını, anakart kullanım kılavuzda yazması lazım, how to BIOS flashback kısmında.

En kötü 7500 takar açarız hocam. Arkadaş biliyordur zaten bu olayları o halleder büyük ihtimal ile.

Eki Görüntüle 169640
Daha iyi olmasının önemi yok, yeterli olmasının önemi var. Al geç, fiyatı güzel. BIOS güncellemen gerekebilir ama, topladıktan sonra açılmaz ise PC, arkadan direkt son sürüme güncelleyin FAT32 formatlı USB ile, Gigabyte. Bın tarzı isimlendiriyorsun dosya adını, anakart kullanım kılavuzda yazması lazım, how to BIOS flashback kısmında.

Gen5 ekran kartı desteği yok bunun sadece, tek eksisi o olabilir, 5000 serisi kart kullanacak olsam 5.0 alırdım, arada çok fark olmasa da. @loewry

Sene belki 5070 Super cıkınca geçerim ama değmez bence sırf o yüzden B850 düşük segment aldıktan sonra. Ortalama bir B850 alsam 12K gider. Nebi hoca B650 ile B850 farkı yok B650 al daha uygun dedi.

En kötü 7500 takar açarız hocam. Arkadaş biliyordur zaten bu olayları o halleder büyük ihtimal ile.
Bir de tek 8 pin güç girişi var, daha dengeli güç dağılımı açısından 2x8 pin öneriliyor 9950x gibi işlemcilere, 9800x3d'de fark yaratmaz. Normalde tek 8 pin 9950x de tek başına besler 14900k da besler ama bu tarz yüksek güç tüketiminde 2x8 öneriliyor, bir dezavantajı da bu. Ama seni etkilemez bu bahsettiğim. Tomahawk vs. o yüzden ekstra pahalı olabilir.

MSI genelde bu segmente hep 2x8 koyuyor. Bir de bütçen varsa almışken B850 alırdım ben olsam, aradaki fark 1500-2500 TL civarında, İncehesap'tan falan indirim kovala, B850'leri 8000 bandına yakalama şansın var, arada indirime sokuyorlar. Yine çipset farkı çok yok ama geleceğe dönüklük olarak, Pcie 5.0, m.2 5.0 vesaire, Wi-Fi 7. Liste uzar gider. Fiyat farkı az çünkü. İndirimde yakala.

Sene belki 5070 Super cıkınca geçerim ama değmez bence sırf o yüzden B850 düşük segment aldıktan sonra. Ortalama bir B850 alsam 12K gider. Nebi hoca B650 ile B850 farkı yok B650 al daha uygun dedi.
Fark yok evet de bahsettiğim farklar var ve daha yeni bir çipset. Normalde hepsi aynı yongayı kullanıyor, o yüzden fark yok diyor, teknik olarak öyle. Ama anakart firmaları daha çok özeniyor, pcie 5.0 m.2 5.0, Wi-Fi 7 gibi yeni teknolojilerin çoğunu yeni çipsetlere koyarlar. Biri diğerinden fazla FPS vermez ama aradaki fiyat farkı minimal zaten, indirimde yakaladığında. Biri diğerinden daha iyi olacağı için değil, yeni çipset alman daha iyi indirimde yakaladığında, biraz piyasayı takip etmen lazım.

Bir de tek 8 pin güç girişi var, daha dengeli güç dağılımı açısından 2x8 pin öneriliyor 9950X gibi işlemcilere, 9800X3D'de fark yaratmaz. Normalde tek 8 pin 9950X de tek başına besler 14900k da besler ama bu tarz yüksek güç tüketiminde 2x8 öneriliyor, bir dezavantajı da bu. Ama seni etkilemez bu bahsettiğim. Tomahawk vs. o yüzden ekstra pahalı olabilir.

MSI genelde bu segmente hep 2x8 koyuyor. Bir de bütçen varsa almışken B850 alırdım ben olsam, aradaki fark 1500-2500 TL civarında, İncehesap'tan falan indirim kovala, B850'leri 8000 bandına yakalama şansın var, arada indirime sokuyorlar. Yine çipset farkı çok yok ama geleceğe dönüklük olarak, PCI-e 5.0, M.2 5.0 vesaire, Wi-Fi 7. liste uzar gider. Fiyat farkı az çünkü. İndirimde yakala.

B850 Aorus Elite 10k çıkmayı denerim aslında.

Bir de tek 8 pin güç girişi var, daha dengeli güç dağılımı açısından 2x8 pin öneriliyor 9950X gibi işlemcilere, 9800X3D'de fark yaratmaz. Normalde tek 8 pin 9950X de tek başına besler 14900k da besler ama bu tarz yüksek güç tüketiminde 2x8 öneriliyor, bir dezavantajı da bu. Ama seni etkilemez bu bahsettiğim. Tomahawk vs. o yüzden ekstra pahalı olabilir.

MSI genelde bu segmente hep 2x8 koyuyor. Bir de bütçen varsa almışken B850 alırdım ben olsam, aradaki fark 1500-2500 TL civarında, İncehesap'tan falan indirim kovala, B850'leri 8000 bandına yakalama şansın var, arada indirime sokuyorlar. Yine çipset farkı çok yok ama geleceğe dönüklük olarak, PCI-e 5.0, M.2 5.0 vesaire, Wi-Fi 7. liste uzar gider. Fiyat farkı az çünkü. İndirimde yakala.

Fark yok evet de bahsettiğim farklar var ve daha yeni bir çipset. Normalde hepsi aynı yongayı kullanıyor, o yüzden fark yok diyor, teknik olarak öyle. Ama anakart firmaları daha çok özeniyor, PCI-e 5.0 M.2 5.0, Wi-Fi 7 gibi yeni teknolojilerin çoğunu yeni çipsetlere koyarlar. Biri diğerinden fazla FPS vermez ama aradaki fiyat farkı minimal zaten, indirimde yakaladığında. Biri diğerinden daha iyi olacağı için değil, yeni çipset alman daha iyi indirimde yakaladığında, biraz piyasayı takip etmen lazım.

Vallahi hocam aslında aralıkta kaldım. Bir hanımda 7K ver al geç bak rahatına zaten 9800X3D üstüne çıkmayacaksın diyor. Bir yanımda git B850 al diyor.

İncehesap gaming gecesi, ve Vatan gece indirimleri tarzı indirim kovala. Ucuza denk getirme şansın var B850'leri. Aynı paraya B850 almış olursun. @loewry

B850 Aorus Elite 10k çıkmayı denerim aslında.

Vallahi hocam aslında aralıkta kaldım. Bir hanımda 7K ver al geç bak rahatına zaten 9800X3D üstüne çıkmayacaksın diyor. Bir yanımda git B850 al diyor.
FPS farkı vesaire olmayacak, ileride daha rahat edersin zaten. Bunlar ömürlük kartlar, AMD de uzun süre destekleyeceğini belirtti bu soketi. Şu an için hiçbir şey alma, her hafta İncehesap indirim gecesi takip et, adamlar x870 MSI 8500 TL düşürdüğü oluyor, git al onu. Mantık böyle. Aynı paraya daha iyi ne alabilirim, arada tabi ki fark olmayacak, aynı FPS alacaksın ama bir üst segment her zaman iyidir , göz çıkarmaz. Bütçe önemli burada, dediğim mantıkta ilerle, takip et indirimleri.

İncehesap gaming gecesi, ve Vatan gece indirimleri tarzı indirim kovala. Ucuza denk getirme şansın var B850'leri. Aynı paraya B850 almış olursun. @loewry

FPS farkı vesaire olmayacak, ileride daha rahat edersin zaten. Bunlar ömürlük kartlar, AMD de uzun süre destekleyeceğini belirtti bu soketi. Şu an için hiçbir şey alma, her hafta İncehesap indirim gecesi takip et, adamlar x870 MSI 8500 TL düşürdüğü oluyor, git al onu. Mantık böyle. Aynı paraya daha iyi ne alabilirim, arada tabi ki fark olmayacak, aynı FPS alacaksın ama bir üst segment her zaman iyidir , göz çıkarmaz. Bütçe önemli burada, dediğim mantıkta ilerle, takip et indirimleri.
Hocam giriş seviye x870 üst seviye b850 den kötü değil mi?

Hocam giriş seviye x870 üst seviye b850 den kötü değil mi?
Neye göre kötü kime göre kötü, ona bakmak lazım. Sana şu an için a620 bile yeterli, işini görüyorsa her zaman iyidir. Kötü diye bir şey yok, indirim kovala hangisi cebine uyarsa o an. FPS'in artmayacak, faz olarak hepsi yeterli ve heatsink var. Aynı paraya üst çipset almış olursun mantık bu, bahsettiğim desteklerden ötürü.

Neye göre kötü kime göre kötü, ona bakmak lazım. Sana şu an için a620 bile yeterli, işini görüyorsa her zaman iyidir. Kötü diye bir şey yok, indirim kovala hangisi cebine uyarsa o an. FPS'in artmayacak, faz olarak hepsi yeterli ve heatsink var. Aynı paraya üst çipset almış olursun mantık bu, bahsettiğim desteklerden ötürü.
anladım hocam peki mesela 11k seviyesine çıksam msi pro x870 ile b850 tomahawk aynı para. Hangisi daha mantıklı olurdu?

anladım hocam peki mesela 11k seviyesine çıksam msi pro x870 ile b850 tomahawk aynı para. Hangisi daha mantıklı olurdu?
Anakarta bu kadar yatırım yapma. Gerek yok. Bu Pro x870'i adamlar indirimde 9k civarına düşürdüğü oluyor, o tarz bir şey olursa alırsın. Tomahawk max daha donatılmış bir karttır muhtemelen ama senin açından ekstra fark olmayacak. a620 de yeterli senin için şu anda. Hiç değişme, ekran kartını falan değişceğin vakit indirim kovala, dediğim tarzda al.

Bu arada rainbowda test ettim 65w geçmiyor sanırım bu oyunda olmadı. 5225mhz sabit, şimdi bf 5 indiriyorum

Anakarta bu kadar yatırım yapma. Gerek yok. Bu Pro X870'i adamlar indirimde 9K civarına düşürdüğü oluyor, o tarz bir şey olursa alırsın. Tomahawk Max daha donatılmış bir karttır muhtemelen ama senin açından ekstra fark olmayacak. A620 de yeterli senin için şu anda. Hiç değişme, ekran kartını falan değişceğin vakit indirim kovala, dediğim tarzda al.

Ekran kartı değişmek istesem PSU da patlak verecek🤣 NZXT C550 var 5070'i kurtarır mı?

Anakarta bu kadar yatırım yapma. Gerek yok. Bu Pro x870'i adamlar indirimde 9k civarına düşürdüğü oluyor, o tarz bir şey olursa alırsın. Tomahawk max daha donatılmış bir karttır muhtemelen ama senin açından ekstra fark olmayacak. a620 de yeterli senin için şu anda. Hiç değişme, ekran kartını falan değişceğin vakit indirim kovala, dediğim tarzda al.
Ben ozaman takip edeyim alırım direkt uyguna düşerse b850 lerden birisi