Mrkurtuldu

Çalışkan
Arkadaşlar selam. Yakında yeni bir sistem almayı planlıyorum. İlk başta RX 9070 XT olan sistemi almaya kararlıydım fakat hem bugün yayınlanan video, diğer sorun yaşayan bazı arkadaşlar beni düşündürdü. Bir sistem de RTX 5070 var, diğer sistem de 9070 XT. Kasa hariç diğer bileşenler aynı. Sadece işlemciyi 7800X3D'ye yükselteceğim. Sizce hangi ekran kartı tercih edilmeli?

Arkadaşlar selam. Yakında yeni bir sistem almayı planlıyorum. İlk başta RX 9070 XT olan sistemi almaya kararlıydım fakat hem bugün yayınlanan video, diğer sorun yaşayan bazı arkadaşlar beni düşündürdü. Bir sistem de RTX 5070 var, diğer sistem de 9070 XT. Kasa hariç diğer bileşenler aynı. Sadece işlemciyi 7800X3D'ye yükselteceğim. Sizce hangi ekran kartı tercih edilmeli?

5070 sistem fiyatına göre iyi değil. PSU ve SSD tarafı olmamış o sistemde. 9070 XT sistemi tercih etmeni öneririm.

5070 sistem fiyatına göre iyi değil. PSU ve SSD tarafı olmamış o sistemde. 9070 XT sistemi tercih etmeni öneririm.

RX 9070 XT hakkında düşüncelerin nedir kanka? Bu sorunlar falan şansa mı denk geliyor yoksa kronik bir problem var mıdır?
Bu zamana kadar hep NVIDIA kullandım, AMD tarafına da şans vermek istiyorum cazip geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

5070 sistem çok uçuk bir fiyata sahip. Gereksiz. 9070XT sistem çok daha iyi. Tek önerim sıvı soğutmayı Thermalright Frozen Warframe Pro 360 Black ARGB ile değiştirin. Eğer bütçeniz yetiyorsa.

İlerleyen zamanda da bir anakart upgrade mükemmel olur.

Ram'lerin CL değeri kötü. Görünüş problem değil ve bütçede yetiyorsa 1.700TL farkla KLEVV'in Ram'lerini öneririm. Bütçe yetmiyorsa değiştirmesenizde olur. İlerde değiştirirsiniz.

RX 9070 XT hakkında düşüncelerin nedir kanka? Bu sorunlar falan şansa mı denk geliyor yoksa kronik bir problem var mıdır?
Bu zamana kadar hep NVIDIA kullandım, AMD tarafına da şans vermek istiyorum cazip geliyor.

Şu video kafaları baya karıştırdı. Bilginiz olsun.

5070 sistem çok uçuk bir fiyata sahip. Gereksiz. 9070XT sistem çok daha iyi. Tek önerim sıvı soğutmayı Thermalright Frozen Warframe Pro 360 Black ARGB ile değiştirin. Eğer bütçeniz yetiyorsa.

İlerleyen zamanda da bir anakart upgrade mükemmel olur.

RAM'lerin CL değeri kötü. Görünüş problem değil ve bütçede yetiyorsa 1.700TL farkla KLEVV'in RAM'lerini öneririm. Bütçe yetmiyorsa değiştirmesenizde olur. İleride değiştirirsiniz.

Şu video kafaları bayağı karıştırdı. Bilginiz olsun.

RAM'leri değiştirebilirim, ona bütçem var. Sıvı soğutma için de 1-2 ay beklemem gerekir.
Aslında RX 9070 XT benim için tamamdı, kullanan arkadaşlarımdan da bir problemini göremedim fakat ama dediğiniz gibi o video bayağı bir kafamı karıştırdı.

Son düzenleyen: Moderatör:
5070 almak istiyorsan o sistemi alma daha ucuza 5070'li bir sistem alabilirsin.
O 2 sistem arasından 9070XT sistem çok daha mantıklı eğer amacın oyun oynamaksa.

20 FPS daha az versin ama çok daha stabil çalışsın istiyorsan 5070 ama sorunlarla boğuşmak sizi yormayacaksa 9070 XT. Acelen yoksa 5070 Super bekle derim.

Tabii ki stabil olması çok daha önemli ama gerçekten 9070 XT o kadar kötüyse vazgeçiyorum öneri 5070 sistem var mı acelem aslında var elime para geçti eğer bu sefer almazsam büyük ihtimalle uzun süre şansım olmaz.

5070 almak istiyorsan o sistemi alma daha ucuza 5070'li bir sistem alabilirsin.
O 2 sistem arasından 9070XT sistem çok daha mantıklı eğer amacın oyun oynamaksa.

Ana amacım oyun oynamak başka bir şey için kullanmayı planlamıyorum fakat 9070 XT göz korkutmaya başladı.

Son düzenleme:
Tabii ki stabil olması çok daha önemli ama gerçekten 9070 XT o kadar kötüyse vazgeçiyorum öneri 5070 sistem var mı acelem aslında var elime para geçti eğer bu sefer almazsam büyük ihtimalle uzun süre şansım olmaz.

Ana amacım oyun oynamak başka bir şey için kullanmayı planlamıyorum fakat 9070 XT göz korkutmaya başladı.
Tam bütçeniz nedir? Eğer ki 9070XT bütçenizi zorluyorsa gereksiz olur. 2k için 5070 yeterli olacaktır. Amd'nin bu serisi şansa bağlı oldu. Bu sebeple Nvidia tekrardan öne çıktı. Benim de önerim Nvidia'dan yana. Bu söylediklerim sadece bu konu için geçerli yanlış anlaşılmasın diğer kullanıcılar tarafında.

Tam bütçeniz nedir? Eğer ki 9070XT bütçenizi zorluyorsa gereksiz olur. 2K için 5070 yeterli olacaktır. AMD'nin bu serisi şansa bağlı oldu. Bu sebeple NVIDIA tekrardan öne çıktı. Benim de önerim NVIDIA'dan yana. Bu söylediklerim sadece bu konu için geçerli yanlış anlaşılmasın diğer kullanıcılar tarafında.

Ortalama 65k diyebilirim 9070 XT 7800X3D kombosuyla çok hoşuma gitmişti fakat o iş biraz yaş oldu güzel bir sistem önerirsen çok iyi olur.