Ortalama 65k diyebilirim 9070 XT 7800X3D kombosuyla çok hoşuma gitmişti fakat o iş biraz yaş oldu güzel bir sistem önerirsen çok iyi olur.

Hocam bütçeni biraz aşıyor özelleştirmelerle. (71.3K)

Özelleştirmelerle son halinin görseli en altta.

Not: İlerleyen zamanda da bir anakart upgrade yaparsanız mükemmel olur.

Ortalama 65k diyebilirim 9070 XT 7800X3D kombosuyla çok hoşuma gitmişti fakat o iş biraz yaş oldu güzel bir sistem önerirsen çok iyi olur.

Eğer ki bütçeyi aşamam diyorsanız NVIDIA tarafında RTX 5070 ve yüksek bir işlemcili sistem önerebilirim.

Screenshot_20250804_123836_Samsung Internet.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bütçeni biraz aşıyor özelleştirmelerle. (71.3K)

Özelleştirmelerle son halinin görseli en altta.

Not: İlerleyen zamanda da bir anakart upgrade yaparsanız mükemmel olur.

Eğer ki bütçeyi aşamam diyorsanız NVIDIA tarafında 5070, ve yüksek bir işlemcili sistem önerebilirim.

Az biraz bütçeyi aşıyor fakat halledebilirim belki. Sadece sorum var. Markalara pek aşina değilim, bir problem çıkartmaz değil mi?
Ekstradan bir sistem daha önerebilirseniz iyi olur, eğer bütçe çıkartamazsam.

Az biraz bütçeyi aşıyor fakat halledebilirim belki sadece sorum var markalara pek aşina değilim bir problem çıkartmaz değil mi
Ekstradan bir sistem daha önerebilirseniz iyi olur eğer bütçe çıkartamazsam.
Sistemdeki markaların hepsi köklü markalar hocam. Hepsi 20-30 yılı aşkındır sektörde diyebilirim.

Bu arada bütçenizi nerdeyse aşmadan şu sistemi buldum: https://www.gamegaraj.com/product-custom/tavsiye-sistemler/gravix-5a/

Yaptığım özelleştirmeler ile sistemin son hali en aşağıda.

Az biraz bütçeyi aşıyor fakat halledebilirim belki. Sadece sorum var. Markalara pek aşina değilim, bir problem çıkartmaz değil mi?
Ekstradan bir sistem daha önerebilirseniz iyi olur, eğer bütçe çıkartamazsam.
Sistemdeki markaların hepsi köklü markalar hocam. Hepsi 20-30 yılı aşkındır sektörde diyebilirim.

Bu arada bütçenizi nerdeyse aşmadan şu sistemi buldum: https://www.gamegaraj.com/product-custom/tavsiye-sistemler/gravix-5a/

Yaptığım özelleştirmeler ile sistemin son hali:
Bütçeniz oynarsa ve düşerse yine aynı sistemi öneririm. Farkı şu olacak ekran kartını 5070 seçebilirsiniz. O zaman sistem fiyatı 11k düşüyor

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250804_130621_Chrome.webp
    Screenshot_20250804_130621_Chrome.webp
    610,2 KB · Görüntüleme: 47

Bu arada bütçenizi neredeyse aşmadan şu sistemi buldum: https://www.gamegaraj.com/product-custom/tavsiye-sistemler/gravix-5a/

Yaptığım özelleştirmeler ile sistemin son hali en aşağıda.

Bütçeniz oynarsa ve düşerse yine aynı sistemi öneririm. Farkı şu olacak ekran kartını 5070 seçebilirsiniz. O zaman sistem fiyatı 11k düşüyor.

Bütçeye uyan sistem aklıma yattı fakat orada 7800X3D özelleştirmesi gördüm bir beni benden aldı diyelim ki bütçe çıkarttım 7800X3D alsam PSU falan sıkıntı çıkartır mı ısrar sebebim ise içimde kalsın istemem olmuşken tam olsun gibi ama derseniz ki fazla performans farkı olmaz o zaman tabi gerek yok

Bütçeye uyan sistem aklıma yattı fakat orada 7800X3D özelleştirmesi gördüm bir beni benden aldı diyelim ki bütçe çıkarttım 7800X3D alsam PSU falan sıkıntı çıkartır mı ısrar sebebim ise içimde kalsın istemem olmuşken tam olsun gibi ama derseniz ki fazla performans farkı olmaz o zaman tabi gerek yok
9600X ile arada ki performans farkını hissedersiniz. Fakat onun yerine 9700x öneririm. X3D yapısı sadece FPS oyunlarında gözle görülür bir fark yaratıyor.

İşlemci özelleştirme imkanları hakkında konuşmak gerekirse aradaki 3k'ya değecek bir fark yok (977x ve 7800X3D arasında). Ayrıca sistemdeki PSU her türlü işinizi görür.

9600X ile arada ki performans farkını hissedersiniz. Fakat onun yerine 9700X öneririm. X3D yapısı sadece FPS oyunlarında gözle görülür bir fark yaratıyor.

İşlemci özelleştirme imkanları hakkında konuşmak gerekirse aradaki 3K'ya değecek bir fark yok (977X ve 7800X3D arasında). Ayrıca sistemdeki PSU her türlü işinizi görür.

Tamamdır hocam çok teşekkürler yardımın için kara kara düşünüyordum ne yapacağım diye uzun zamandır planlıyorum toplamayı 9070 XT bir anda planları suya düşürümüştü büyük ihtimalde 3D yükseltmesini yapıp alırım tekrardan teşekkürler

Tamamdır hocam çok teşekkürler yardımın için kara kara düşünüyordum ne yapacağım diye uzun zamandır planlıyorum toplamayı 9070 XT bir anda planları suya düşürümüştü büyük ihtimalde 3D yükseltmesini yapıp alırım tekrardan teşekkürler
Şimdiden hayırlı olsun. Esenlikler dilerim.

Şimdiden hayırlı olsun. Esenlikler dilerim.

Hocam kasanın sadece ön tarafı 360mm destekliyor sıvı soğutucu oraya takılması sonucunda diğer 2 fanın üste takılması lazım 1 fan boşa düşüyor kasa da o fanı takabileceğim bir yer var mı yoksa boşta mı kalsın ek olarak ön fanların içeriye hava verip üst kısımdaki 2 fanın da egzoz fanı ile birlikte havayı dışa atması lazım değil mi?

Hocam kasanın sadece ön tarafı 360mm destekliyor sıvı soğutucu oraya takılması sonucunda diğer 2 fanın üste takılması lazım 1 fan boşa düşüyor kasa da o fanı takabileceğim bir yer var mı yoksa boşta mı kalsın ek olarak ön fanların içeriye hava verip üst kısımdaki 2 fanın da egzoz fanı ile birlikte havayı dışa atması lazım değil mi?
En son önerdiğim sistemden bahsediyorsak kasayı FSP CMT591M 750W 80+ Bronze PCIE 5.0 ARGB Mid Tower Kasa (+500TL) yaparsanız sıvı soğutmayı üste takabilirsiniz.