Şuan PC basind değilim ama bunun gibi değil. Sanki eski DVD playerlr çalışırdı CD takınca aynı onun gibi

Asıl olay şans işi olsa da, AMD tarafında marka model seçiminde daha dikkatli olmak gerekli (bana kalırsa). Çünkü özensiz üretilen modeller olduğu çok belli. Asus Prime, Sapphire Nitro, Powercolor’un düşük segment modelleri, Gigabyte(bazen) bunlara örnek. Seçtiğiniz iki model yerine farklı bir seçim daha iyi sonuç verebilirdi.

Coil whine nedenli iade edip yeni bir kart sipariş etmenizi tavsiye ederim. 9070 XT alacaksanız Taichi, Red Devil veya Sapphire Pulse sipariş etmenizi tavsiye ederim.

Bende de 4070 Super var coil sesi hiç yok. Yeni ekran kartımı galiba ikinci el alacağım çünkü en azından coil , stutter ,sıcaklık testlerini kendin yapıp görerek alıyorsun . Sıfır ürünlerin böyle şansa bağlı olması cidden insanın canını sıkıyor . Monitör alıyoruz acaba ölü pixel çıkar mı , ekran kartı al acaba stutter , donma vb olur mu ? Avrupada da böyle mi yoksa bize mi özeldir acaba bu endişeler?

Sesten rahatsız olmuyorsanız kalsın o zaman. Ben kulaklık takınca duymuyorum o yüzden FPS sınırlamıyorum. Ama sınırlayınca sesi azalıyor.
Tek çare eski karttan devam etmek gibi geliyor.Valla ses takıntım var.Yuksek güç tüketen modellerde denk gelme ihtimali fazla gibi.Eski ekran kartimda 4060.

Asıl olay şans işi olsa da, AMD tarafında marka model seçiminde daha dikkatli olmak gerekli (bana kalırsa). Çünkü özensiz üretilen modeller olduğu çok belli. Asus Prime, Sapphire Nitro, Powercolor’un düşük segment modelleri, Gigabyte(bazen) bunlara örnek. Seçtiğiniz iki model yerine farklı bir seçim daha iyi sonuç verebilirdi.

Coil whine nedenli iade edip yeni bir kart sipariş etmenizi tavsiye ederim. 9070 XT alacaksanız Taichi, Red Devil veya Sapphire Pulse sipariş etmenizi tavsiye ederim.
Daha önceki satın aldığım kart Sapphire nitro+ idi markanın tepe modeli diye almıştım.

Tek çare eski karttan devam etmek gibi geliyor.Valla ses takıntım var.Yuksek güç tüketen modellerde denk gelme ihtimali fazla gibi.Eski ekran kartimda 4060.

Daha önceki satın aldığım kart Sapphire nitro+ idi markanın tepe modeli diye almıştım.
Doğru bir düşünceye sahipsiniz fakat özellikle son modellerde Sapphire Nitro taraflı çok fazla şikayete denk geldim. Belli ki önceki gibi tepe modeli olduğu gemiyi kaçırmış. Sapphire Pulse tavsiye etmemin nedeni de hem kendim sorunsuzca kullanmam, hem bu sosyalde sorunsuz kullanan birçok kişiyi bilmemden kaynaklı.

Recep Baltaş’ın sorun yaşadığı model de Asus Prime modeli.

Şunu da ekleyim. Coil whine geçen yüksek akım sonucu çıkan bir ses. O yüzden FPS kilitleyince ses azalıyor ya da kayboluyor. Daha az güç tüketimi daha az ses demek.