Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KheChi

Uzman
Merhaba arkadaşlar, şöyle bir sorum olacak: Ben zamaninda bi' anakart ve işlemci aldim, anakarttan memnunum fakat işlemci Update yapmam lazim.

Anakart: ASUS Prime X570 Pro, uzerinde Ryzen 5 2600 var simdi.

ASUS'un sitesi bana bunu diyor:

AMD AM4 Soket AMD Ryzen 5000 Serisi / 5000 G Serisi / 4000 G Serisi / 3000 Serisi / 3000 G Serisi / 2000 Serisi / 2000 G Serisi.

Fakat destekledigi işlemciler ise sitenin soyledigi, Ryzen 3'ten tutun da 9'a kadar destekledigini gosteriyor, ben bu durumda ne yapmaliyim? Kafam karışti, lütfen yardim edin

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Burada yazan tüm işlemcileri destekliyor:

Desteklediği BIOS sürümü yanlarında yazıyor. Yükseltme için Ryzen 5000 serisi bir işlemci alabilirsiniz. AM4 için çıkan en son seri, Ryzen 5000 serisi. Hangi işlemciyi aldığınız fark etmez.

Desteklediği BIOS sürümü yanlarında yazıyor. Yükseltme için Ryzen 5000 serisi bir işlemci alabilirsiniz. AM4 için çıkan en son seri, Ryzen 5000 serisi. Hangi işlemciyi aldığınız fark etmez.

Çözüm

Yani 9 olur ama 5000 serisi olmak zorunda, oyle mi anliyorum?

@KheChi, 3-5-7-9 fark etmez, hepsini takabilirsiniz. 5000 serisi olmak zorunda değil ancak en günceli ve iyisi 5000 serisi olduğu için evet, 5000 serisini tercih edin. Yoksa 3000 ve 4000 serisi işlemcileri de destekliyor anakartınız ancak eski işlemciler.

Üstteki mesajda attığım linke girin, orada desteklenen tüm işlemcilerin listesi mevcut.

@KheChi, 3-5-7-9 fark etmez, hepsini takabilirsiniz. 5000 serisi olmak zorunda değil ancak en günceli ve iyisi 5000 serisi olduğu için evet, 5000 serisini tercih edin. Yoksa 3000 ve 4000 serisi işlemcileri de destekliyor anakartınız ancak eski işlemciler.

Üstteki mesajda attığım linke girin, orada desteklenen tüm işlemcilerin listesi mevcut.
Tesekkur ederim, cok buyuk bir dertten kurtardın..

Merhaba arkadaşlar, şöyle bir sorum olacak: Ben zamaninda bi' anakart ve işlemci aldim, anakarttan memnunum fakat işlemci Update yapmam lazim.

Anakart: ASUS Prime X570 Pro, uzerinde Ryzen 5 2600 var simdi.

ASUS'un sitesi bana bunu diyor:

AMD AM4 soket AMD Ryzen 5000 serisi / 5000 g serisi / 4000 g serisi / 3000 serisi / 3000 g serisi / 2000 serisi / 2000 g serisi.

Fakat destekledigi işlemciler ise sitenin soyledigi, Ryzen 3'ten tutun da 9'a kadar destekledigini gosteriyor, ben bu durumda ne yapmaliyim? Kafam karışti, lütfen yardim edin.

1. nesil Ryzen işlemciler hariç 5950X işlemciye kadar bütün işlemcileri destekliyor.

Teşekkur eserim anladıgım kadariyla bu konulara hakimsin simdi bana onere bilecegin bir işlemci varmi 8 10 bin bandında L3 ön bellegi 32 veya ustunde olan ram frekansı anakart 4400 e kadar destekliyor keza bunu da göz onunde bulundurarak cunku dd5 e şu an icin gecme durumu yok cunku oynadigim 2 oyun var pc de biri god of war digeri knight online