erkanyldz

Başarılı
Arkadaşlar, elimde aynı marka, aynı MHz ve CL değerlerine sahip sadece 2'si 16 GB, 2'si 32 GB RAM bulunuyor. Ancak bu 4 RAM'i taktığımda sistem açılmıyor.

RAM'ler şunlar:
2x32 GB G.Skill Ripjaws S5 F5-5600J2834F32GX2-RS5k
2x16 GB G.Skill Ripjaws S5 F5-5600J2834F16GX2-RS5k

Anakart/CPU ise şunlar:
ASUS Pro B650M-A Wi-Fi ve Ryzen 5 7600X.

Yaptığım kombinasyonlar şöyle:

Çalışıyor:
1. slot: Boş.
2. slot: 16 GB RAM.
3. slot: Boş.
4. slot: 16 GB RAM.

Çalışıyor:
4. slot: 32 GB RAM.

Çalışıyor:
2. slot: 32 GB RAM.

Çalışıyor:
4. slot: Boş.

Çalışıyor:
4. slot: Boş.

Çalışmıyor:
1. slot: 16 GB RAM.
3. slot: 16 GB RAM.

Çalışmıyor:
1. slot: 16 GB RAM.
3. slot: 32 GB RAM.

Çalışmıyor:
1. slot: 32 GB RAM.
3. slot: 16 GB RAM.
4. slot: 16 GB RAM.

İşin garibi, 16 GB ve 32 GB'lık kombinasyonlar çalışıyor, ancak 3. ve 4. RAM'leri takınca sistemi bir türlü çalıştıramıyorum. RAM'leri tek tek denedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Anakartta DRAM ve CPU ışıkları sürekli yanıyor, sistem açılmadığı zaman.

Arkadaşlar elimde aynı marka aynı MHz CL değerlerinde...
Önemi yok. Muhtemelen çipleri farklıdır. BIOS güncel değilse güncelleyin ama buna rağmen çalışmıyorsa pek kasmayın derim. Belki BIOS'tan bellek zamanları ile oynayarak sistemi "çalışır" hale getirirsiniz ama yük binince kararsızlık sorunu olabilir.

Önemi yok. Muhtemelen çipleri farklıdır. BIOS güncel değilse güncelleyin ama buna rağmen çalışmıyorsa pek kasmayın derim. Belki BIOS'tan bellek zamanları ile oynayarak sistemi "çalışır" hale getirirsiniz ama yük binince kararsızlık sorunu olabilir.

Recep Abi yazdığın için teşekkürler :). BIOS güncelledim. Bir iki defa BIOS sıfırladım. RAM'lerde herhangi bir uyumsuzluk olsa 16 32 takınca da çalışmaması gerekirdi diye düşünüyorum. Kombinasyonlarda mı yoksa BIOS'da mı sorun var bilmiyorum. Ama bir ara 3. RAM'ı takınca çalıştı sonra 4. RAM'i taktım gene açılmadı 4. RAM'i çıkardım bu sefer de 3. RAM çalışmadı. Garip bir durum. BIOS'tan bellek zamanlarıyla nasıl oynarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Recep abi yazdığın için teşekkürler :). BIOS güncelledim. Bir iki defa BIOS sıfırladım. Ramlarde herhangi bir uyumsuzluk olsa 16 32 takınca da çalışmaması gerekirdi diye düşünüyorum. Kombinasyonlarda mı yoksa BIOS'da mı sorun var bilmiyorum. Ama bir ara 3. RAM'ı takınca çalıştı sonra 4. RAM'i taktım gene açılmadı 4. RAM'i çıkardım bu sefer de 3. RAM çalışmadı. Garip bir durum. BIOS'tan bellek zamanlarıyla nasıl oynarım?
Muhtemelen sistem çift kanala geçmeye çalışıyor ama senkronizasyon olmadığı için başarısız oluyor.

Detaylı RAM bellek zamanı genelde Overclock/Tweaking menüleri altında olur ve giriş seviye anakartlarda olmayabilir.

Dosya Ekleri

• IMG_3438.webp
    IMG_3438.webp
    135,7 KB · Görüntüleme: 96
4 DIMM'li bir anakartın 2 tane dual rank 2 tane single rank açması pek olası değil.

RAM rankları farklı olduğu için problem yaşıyorsun.

Yok ne yaptıysam işe yaramadı pil çıkardım pinlere dokundum default ayarlara getirdim ama yok hiçbir şekilde olmuyor.
Sıvı soğutma taktık PC açılmadı, bende RAM'leri çıkardım. Genelde hava vurunca ya da bu tarz işlemler yapınca görüntü gelmiyor. Şimdi 1 ve 2 slottaki RAM'leri görüyor diğer 2 tane RAM hiç yok BIOS'ta da görünmüyor. İşlemci 6700K, anakart ASUS Z170a Prime, RAM'ler 2667 MHz hiperx furry ve kesinlikle ne yaptıysam RAM'ler gözükmüyor. 2.ve 4 slota takılması lazım ama 1. ve 2. slota takılan RAM'leri görüyor 8x4 2667 MHz.

Bilgisayarım oyun oynarken görüntüyü kesiyor, fanlar deli gibi dönüyor. Power tuşuna basıp kapatıp açmadan düzelmiyor anakart ve güç kaynağı değiştirdim. Elimde 4 tane kit 8 GB RAM var. Hepsini denedim ama hala devam ediyor. Ekran kartı ve işlemci kaldı sadece değiştirmedim yardım edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zotak RTX 3070 termal macun ve pad değişimi yapıldı Recep bey şu anda görüntü kesmiyor ama mavi ekran hatası alıyorum bende de 4 slota RAM takınca sistem açılmıyor tak çıkar BIOS sıfırla zor bela çalıştı bu sefer de oyun oynarken mavi ekran hatası alıyorum açılırken mavi ekran hatası alıyorum sürekli bir şeyler sorun yaratıyor işlemci i7 6700K anakart ASUS maksimuxvııı Ranger RAM'ler 32 GB 2667MHz 4x8 güç kaynağı Corsair 750 anakart güç kaynağı değiştirdim RAM'ler normalde çalışıyor ama 4 slot takınca görüntü bazen geliyor bazen gelmiyor diğer anakartım ASUS Z170a modeli ve ne yapacağımı bilmiyorum.

Yok ne yaptıysam işe yaramadı pil çıkardım pinlere dokundum default ayarlara getirdim ama yok hiçbir şekilde olmuyor.
Sıvı soğutma taktık PC açılmadı, bende RAM'leri çıkardım. Genelde hava vurunca ya da bu tarz işlemler yapınca görüntü gelmiyor. Şimdi 1 ve 2 slottaki RAM'leri görüyor diğer 2 tane RAM hiç yok BIOS'ta da görünmüyor. İşlemci 6700K, anakart ASUS Z170a Prime, RAM'ler 2667 MHz hiperx furry ve kesinlikle ne yaptıysam RAM'ler gözükmüyor. 2.ve 4 slota takılması lazım ama 1. ve 2. slota takılan RAM'leri görüyor 8x4 2667 MHz.

Bilgisayarım oyun oynarken görüntüyü kesiyor, fanlar deli gibi dönüyor. Power tuşuna basıp kapatıp açmadan düzelmiyor anakart ve güç kaynağı değiştirdim. Elimde 4 tane kit 8 GB RAM var. Hepsini denedim ama hala devam ediyor. Ekran kartı ve işlemci kaldı sadece değiştirmedim yardım edin.

Zotac RTX 4070 macun ve pad değişimi yapıldı bendeki sorun RAM'leri 4 slot takınca görüntü gelmiyor birkaç kez deniyorum BIOS sıfırlıyorum vs çalışıyor şimdi ise oyun esnasında ya da açılışta mavi ekran hatası almaya başladım sistem i7 6700K 4x8 32 GB 2667MGHZ RAM anakart ASUS maksimum VIII Ranger süç kaynağı Corsair 750 diğer anakart ASUS Z170a anakart ve güç kaynağı değiştirdim ne yapacağımı da bilemiyorum.

Son düzenleme: