- Makaleler
- 23
Windows yerine Linux onermemin sebebinden kisaca bahsedeyim;
El konsollarinda bulunan donanim (Z1, Z2, Extreme vb.) PC'ye gore zayif kaldigindan dolayi Linux kullanmanizi oneririm. Diyeceklerim bu kadar. El konsollari hakkinda bilgi almak isterseniz yardimci olabilirim. Su ana kadar; ASUS ROG Ally Z1E, Steam Deck LCD, Switch Lite, Anbernic RG 406H, R36S, DSi ve envai cesit PSP kullandim.
- Windows ile kullandiginizda aldiginiz pil performansi Linux'a gore dusuk kaliyor.
- Windows, sadece oyun oynamak icin tasarlanmis bir isletim sistemi olmadigindan dolayi arkada sadece oyun oynamanin disinda diger islemleri de yurutuyor. Oyun oynama tabanli isletim sistemleri ise tum gucunu oyuna veriyor.
- Son olarak Linux kullandiginizda alacaginiz hatalar Windows'a oranla cok daha dusuk. Ornegin; SteamOS, Bazzite veya CachyOS kullanabilirsiniz.
- Bu saydigim isletim sistemlerinde aldiginiz hatalarin aynisini Steam Deck icin uygulanan yontemlerle cozebilirsiniz.
El konsollarinda bulunan donanim (Z1, Z2, Extreme vb.) PC'ye gore zayif kaldigindan dolayi Linux kullanmanizi oneririm. Diyeceklerim bu kadar. El konsollari hakkinda bilgi almak isterseniz yardimci olabilirim. Su ana kadar; ASUS ROG Ally Z1E, Steam Deck LCD, Switch Lite, Anbernic RG 406H, R36S, DSi ve envai cesit PSP kullandim.