ASUS ROG ekosistemli R7 9800X3D & RTX 5080 sistem toplama

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan serhat37
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 344

serhat37

Çalışkan
Selam arkadaşlar,

Sene sonuna kadar ilk bilgisayarımı kendim toplayacağım. Daha önce hiç PC toplamadım ama yapabileceğime inanıyorum. Sistemde kullanmak istediğim çoğu parçayı belirledim ancak bazı parçalarda kararsız kaldım. Seçenekleri ile birlikte belirteceğim. Parçaların uyumluluğu konusunda çok fazla bilgili olmadığımı düşünüyorum. Uzun zamandan beri araştırıyorum ve hala devam ediyorum.
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
  • Anakart: ASUS ROG STRIX X870E-E (Araştırmalarıma göre bu anakartta ağ bağlantısı olarak Realtek 5 GbE Ethernet var mış. Intel olmasının daha iyi olduğunu söylüyorlar, siz ne düşünüyorsunuz? Sizce bu bir sorun mu? Bu sebepten bu kart alınmaz mı?)
  • Sıvı Soğutucu: ASUS ROG Ryuo IV SLC 360
  • SSD: MSI Spatium M480 PRO 2 TB NVMe
  • PSU (Güç Kaynağı): ASUS ROG STRIX 1200W 80+ Gold AURA ATX3.0 PCIe 5.0 veya ASUS ROG STRIX ROG-STRIX-1200P Gen5.1 1200W (Bu ikisinden birisi ya da bunların 1000W olanını düşünüyorum.)
  • Ekran Kartı: ASUS RTX 5080 ROG Astral OC Edition ya da çıkınca ASUS RTX 5080 Super / ASUS 5070 Ti Super
  • RAM: KLEVV Cras V RGB 32 GB (2x16) 7200 MHz CL34 KD5AGUA80-72B340G DDR5 RAM
  • Kasa: ASUS ROG STRIX Helios 2 ya da Cooler Master HAF 700
Şimdiden değerli yorum ve önerileriniz için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlla ROG ekosistem olsun diyorsan pek düşünecek bir şey yok fakat bu sisteme vereceğin para ile RTX 5090'lı ROG ekosistem olmayan bir sistem toplanabilir.

Genelde Intel Ethernet olanların şikayetleri var. Forumlarda Realtek ile pek problem yaşayanı görmedim. Çok takılmaya gerek yok bence. Intel ya da Realtek, zaten X870E serisi gayet kaliteli.

Seçtğiniz anakartı kullanıyorum ancak LAN olarak değil de Wi-Fi olarak MediaTek kartını kullanıyor.
Tamamı sorunlu, ben Intel Wi-Fi kartıyla değiştirdim.

Aksine, Intel olmasi daha kotu. Intel I-226V Ethernet portu olan cogu anakartta Ethernet problemi yasaniyor. Bu modelde ise Realtek RTL8126 bulunuyor. Intel I-226V gibi ozurlu bir Ethernet portu degil.

Seçtğiniz anakartı kullanıyorum ancak LAN olarak değil de Wi-Fi olarak MediaTek kartını kullanıyor.
Tamamı sorunlu, ben Intel Wi-Fi kartıyla değiştirdim.
Benimki de MediaTek, hiç sorun yaşamıyorum.
Aksine, Intel olmasi daha kotu. Intel I-226V Ethernet portu olan cogu anakartta Ethernet problemi yasaniyor. Bu modelde ise Realtek RTL8126 bulunuyor. Intel I-226V gibi ozurlu bir Ethernet portu degil.
Bendeki I-225V, hiç sorun yaşamadım. 226'ya özgü bir durum mu var?

Bende de Intel I-226V Ethernet kullanan bir ROG STRIX B850 var, Wi-Fi'de de MediaTek. Henüz sistemi kurmadım, bakalım sistemi kurunca internete bağlanabilecek miyim
Benimki de MediaTek, hiç sorun yaşamıyorum.

Bendeki I-225V, hiç sorun yaşamadım. 226'ya özgü bir durum mu var?
225 ve 226 yani ikisi için de problemler belirtilmiş ama yoğunluk 226 olanda. Bayağı bir güncelleme gelmiş ama bazılarında problemler düzelirken bazılarında düzelmemiş. 2 yıldır ne olduğu belirsiz bir durum.

Bence controller fark etmez o kadar. Sistem tabii ki çok şık ve harika olacaktır. Bütçe konusunda rahat olduğunuza göre ben olsam, BTF sistem toplardım. Kabloların gizli arkadan olması böyle pahalı bir sistemi çok daha şık gösterir bence. Zaten ROG seviyorsanız diyecek bir şey yok. Super serisine az kaldı.

Sanmıyorum sorun yaşayacağını. B850'ler çok güzel zaten. Kur da fotoğraf paylaş dostum. Hayırlı olsun.
Sadece oyun için mi topluyorsunuz sistemi? Sadece oyun oynanacaksa X870E-E fazla bir kart aslında. Optimal ve yine kaliteli amaca yönelik bir kart da seçebilirsiniz.

Ekran kartı yolda, gelince kurup gerekli testleri yapacağım. Şans işi biraz da, bir problem çıkacak mı bakalım.

Bir de şu vardır. İyi bir kart olduğu için Intel olanlar 2.5 GbE Ethernet, Realtek 5 GbE.

Bunların hepsinin toplamı ne tuttu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…