Merhaba arkadaşlar,
Valorant oynamak için Secure Boot açtım, ardından cihazda ASUS ROG logosu takılı kaldı. Lütfen yardımlarınızı rica ediyorum, ders çalışmam için lazım bu cihaz bana.
@Recep Baltaş abi lütfen yardımlarını rica ediyorum.
O zaman BIOS tamamen kilitlenmiş. Cihazın garantisi varsa hiç kurcalamadan servise gönder bence, anakartın veya BIOS çipinin teknik müdahale görmesi gerekebilir. Garanti yoksa arka kapağı açıp batarya ve CMOS pilini sökerek 10 dakika beklemeyi deneyebilirsin ama bu modelde genelde CMOS pili bulunmaz diye biliyorum, bataryayı söküp güç tuşuna basılı tutarak hard reset denemek son şans.
O zaman BIOS tamamen kilitlenmiş. Cihazın garantisi varsa hiç kurcalamadan servise gönder bence, anakartın veya BIOS çipinin teknik müdahale görmesi gerekebilir. Garanti yoksa arka kapağı açıp batarya ve CMOS pilini sökerek 10 dakika beklemeyi deneyebilirsin ama bu modelde genelde CMOS pili bulunmaz diye biliyorum, bataryayı söküp güç tuşuna basılı tutarak hard reset denemek son şans.
Öyleyse BIOS pili yoksa dediğiniz gibi pili çıkarmak hard reset sayılıyormuş. Bir alt modellerinde CMOS yokmuş, bunda da olmayabilir. Denemek @azizim00 hocamıza kalmış, servisten de bilgi alınabilir. Garanti dışı kalmıyorsa ve bu şekilde çözülürse vakitten kazanılabilir.
itopya.com üzerinden aldım. Dediğiniz gibi değişim istediğimi bildirdim. Yanıtlayan, yardımcı olmaya çalışan dostlara teşekkürlerimi sunarım.
@sirius abi bugün İtopya tarafı ile iletisime gectim garanti disi kalabilir BIOS kurtarilamayabilir diyor 4 saatlik bir cihaz icin bunu demeleri ne kadar dogru gercekten midem bulandi bu surecten yardimci olabilirsen sevinirim.