azizim00

Uzman
Merhaba arkadaşlar,
Valorant oynamak için Secure Boot açtım, ardından cihazda ASUS ROG logosu takılı kaldı. Lütfen yardımlarınızı rica ediyorum, ders çalışmam için lazım bu cihaz bana.

@Recep Baltaş abi lütfen yardımlarını rica ediyorum.

IMG_4356.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'a girebilirsen Secure Boot sekmesinden key management kısmına gel. Restore factory keys veya ınstall default Secure Boot keys seçeneğini kullan.

Eğer BIOS'a giremiyorsan güç tuşuna 20 saniye basılı tutarak statik elektriği boşaltıp tekrar başlat.

BIOS'a girebilirsen Secure Boot sekmesinden key management kısmına gel. Restore factory keys veya ınstall default Secure Boot keys seçeneğini kullan.

Eğer BIOS'a giremiyorsan güç tuşuna 20 saniye basılı tutarak statik elektriği boşaltıp tekrar başlat.
BIOS veya kurtarma seçeneklerine maalesef ulaşamıyorum abi. Statik elektriğide boșalttim hala ayni maalesef.:(

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS veya kurtarma seçeneklerine maalesef ulaşamıyorum abi. Statik elektriğide boșalttim hala ayni maalesef.:(

O zaman BIOS tamamen kilitlenmiş. Cihazın garantisi varsa hiç kurcalamadan servise gönder bence, anakartın veya BIOS çipinin teknik müdahale görmesi gerekebilir. Garanti yoksa arka kapağı açıp batarya ve CMOS pilini sökerek 10 dakika beklemeyi deneyebilirsin ama bu modelde genelde CMOS pili bulunmaz diye biliyorum, bataryayı söküp güç tuşuna basılı tutarak hard reset denemek son şans.

Geçmiş olsun.

O zaman BIOS tamamen kilitlenmiş. Cihazın garantisi varsa hiç kurcalamadan servise gönder bence, anakartın veya BIOS çipinin teknik müdahale görmesi gerekebilir. Garanti yoksa arka kapağı açıp batarya ve CMOS pilini sökerek 10 dakika beklemeyi deneyebilirsin ama bu modelde genelde CMOS pili bulunmaz diye biliyorum, bataryayı söküp güç tuşuna basılı tutarak hard reset denemek son şans.

Geçmiş olsun.

Teşekkür ederim abi. Cihaz yeni daha elime bugün ulaştı maalesef ki aksilik peșimi bırakmıyor dediğin gibi servise yollamak daha mantıklı.

Geçmiş olsun.
Modelde BIOS pili var ise arka kapağı açmak garanti dışı bırakıyor mu? Var ise BIOS’u fiziksel sıfırlamak çözer gibi duruyor.

Yanlışım olmasın ama ASUS cihazlarda arka kapağı açmak değil, anakart üzerindeki garanti etiketli vidaları sökmek garantiyi bozar.
Öyleyse BIOS pili yoksa dediğiniz gibi pili çıkarmak hard reset sayılıyormuş. Bir alt modellerinde CMOS yokmuş, bunda da olmayabilir. Denemek @azizim00 hocamıza kalmış, servisten de bilgi alınabilir. Garanti dışı kalmıyorsa ve bu şekilde çözülürse vakitten kazanılabilir.

Teşekkür ederim abi. Cihaz yeni daha elime bugün ulaştı maalesef ki aksilik peșimi bırakmıyor dediğin gibi servise yollamak daha mantıklı.
Cihaz daha yeni ise ürün kusurludur. Tamir değil direkt değişim isteyin. Buna hakkınız var. Boşu boşuna tamirli cihaz kullanmayın.

Ürünü kurcalamadan direkt değişime yollayın. Nereden almıştınız?

Cihaz daha yeni ise ürün kusurludur. Tamir değil direkt değişim isteyin. Buna hakkınız var. Boşu boşuna tamirli cihaz kullanmayın.

Ürünü kurcalamadan direkt değişime yollayın. Nereden almıştınız?

itopya.com üzerinden aldım. Dediğiniz gibi değişim istediğimi bildirdim. Yanıtlayan, yardımcı olmaya çalışan dostlara teşekkürlerimi sunarım.

@sirius abi bugün İtopya tarafı ile iletisime gectim garanti disi kalabilir BIOS kurtarilamayabilir diyor 4 saatlik bir cihaz icin bunu demeleri ne kadar dogru gercekten midem bulandi bu surecten yardimci olabilirsen sevinirim.

Son düzenleme: